Zoeken


Interregio 2015 ; fantastisch einde te Gent

b_300_150_16777215_00_images_interregio_2015.JPG

Bij een wisselvallig weertje ging op zondag 7 September de laatste en afsluitende interregiomeeting door te Gent...

Felicitaties aan onze vrienden van Gent voor de supersnelle verwerking van het klassement; altijd leuk voor de jeugdatleten! Prioriteit; aantal deelname’s. De eerste 10 atleten van elke categorie kregen een grote medaille; hierbij een overzicht top 10 van onze atleten:

 

Benjamins jongens :

1 Lowie De Bruycker       7528p

4 Senne Claeys               6167p

5 Djibril Savane               5211p

6 Lander Verstaen          5064p

10 Marek Delbaere          3617p

 

Benjamins meisjes:

2 Jana De Wilde                  4854p 6 deeln

8 Ashley Dooms                  3113p 5 deeln

10 Lio Rogge                       1646p 3 deeln

 

 

Pupillen jongens:

10 Matisse Heye               4896p

Pupillen meisjes:

4 Lisa Vermeulen             5835p

7 Kaat Dewaele              4886p

 

Miniemen jongens:

3 Milan Van De Walle       9674p

4 Mathis Van De Walle     9225p

5 Ferre De Groote           8813p

 

Miniemen meisjes:

2 Anne-Sofie Dooms        8589p

5 Louise Van Parys           7168p

 

Zie ook link; interregio info

 

Als afsluiting hadden we de sfeervolle 10x200m waar de grote wisselbeker stond te blinken. Gent was de grote favoriet met Oudenaarde en Deinze als underdog . Juist voor de start van deze 10x200m sloeg het weer om. Druilerige regen en een lichte NW wind gaven voldoende zuurstof aan de jeugdatleten. Onze benjamin Senne zat onmiddelijk ingesloten bij de start ; maar kwam er schitterend uit aan het einde. Lowie en daarna Djibrill gaven het volle pond. Zo bleven deze drie verwachte ploegen dicht bijeen. Onze pupillen Stan, Aiko en Nathan liepen héél sterk en kwam also nog geen afscheiding...spannend. Tot de miniemen het overnamen...Gent zette zijn joker in. Ini spurtte jan en alleman voorbij, wat een power! Maar onze Louise was hiervan niet onder de indruk. Ze liep de snelste 200m ooit , dit in het zog van deze “snelle” miniem... De tweelingbroers Milan en Matthis liepen ook hier een dijk van een wedstrijd en de laatste stokwissel zou alles bepalen. Onze slotloper Ferre had deze taak op zich genomen en begon met een lichte achterstand op de grote favoriet Gent. Ferre was uit op revanche. Dit jaar was het soms net niet op de aflossingen voor de miniemen . Met zijn scherpe “arendsblik “ lonkte Ferre naar zijn “prooi”. Ferre moest tot op het uiterste gaan en naderde cm per cm... Onze supporters schreeuwden Ferre vooruit alsof het een thuiswedstrijd was. Pompte dan de longen nog eens vol en naderde en naderde, tergend traag... Bij de laatste meters ging Ferre erop en erover... Het stadion ontplofte, het dak ging eraf en iedereen was in dolle vreugde. In het hol van de “ leeuw” kwam onze ploeg de “ grote wisselbeker “ wegkapen. Maar wat een race van deze 10 atleten ; spanning, sensatie , ontlading en vreugde . Eentje voor de geschiedenisboeken en was dus om duimen en vingers van af te likken ; eentje om nooit te vergeten en waar een organisatie PK aflossingen jaloers konden op zijn! Ook onze tweede aflossingsploeg overtrof alle verwachtingen en bouwden met zijn allen nog een klein feestje.. Om dan snel huiswaarts te gaan want maandagmorgen wachten de schoolpoorten al.

Maandagmorgen : the day after , Deinze ontwaakt met een glimlach ;-) tot volgend jaar!

Dank aan de organisatie’s ( DEIN-ACME-HALE-RIEM-ASVO-KAAG ) en aan alle juryleden om dit in goeie banen te leiden!

In totaal namen 80 jeugdatleten van onze club deel aan 1 of meerdere wedstrijden; proficiat hiervoor! Ook dank aan onze jeugdtrainers om de jeugdatleten te begeleiden op deze wedstrijden.

Foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum.

We kijken nu uit naar de afsluitende meerkamp op 12 en 13 September op onze vertrouwde piste.Tot dan!

Succes aan iedereen;

Het jeugdteam.

Wie is online

We hebben 105 gasten en geen leden online