Zoeken


Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren jongens: landelijke 1 te Lier

De Beker van Vlaanderen, door heel wat mensen nog de interclub genoemd is injaren voor mij de meest spannende bedoening in de atletiek. Ofwel ben je met je ploeg in strijd voor de promotie, ofwel moet je strijden tegen de degradatie.

De spanning, maar ook de clubliefde bij atleten, ouders en andere supporters, bestuursleden en trainers is in beide gevallen even in intens. Daar hebben wij zondag in Lier andermaal een puik staaltje van gekregen.

Onze cadetten namen aan 13 individuele nummers deel; 11 van die nummers werden bezet door eerstejaars, waarvan sommigen zelfs 2 nummers ( en zoals Viktor Coppenolle, 2 individuele nummers, plus de aflossing) voor hun rekening namen. De 4 x 100m aflossing werd bevolkt door 4 eerstejaars.

De eerstejaars cadetten vestigden 9 persoonlijke records op het niveau cadet.

Brecht Standaert, de enige tweedejaars vestigde een persoonlijk record met de kogel; met de speer deed hij op het PK beter.

Arne Dhont liep 2 persoonlijke records: 1 op de 300mh en ook 1 op de 100mh, waar hij in laatste instantie moest invallen voor de gekwetste Hannes Simoens.

Jonas Van Parys liep geen persoonlijk record, maar behaalde wel 4 punten en nam ook deel aan de 4 x 100m.

Viktor Coppenolle behaalde een persoonlijk record in het verspringen ( maar altijd die vermaledijde wind) en een evenaring van zijn persoonlijk record bij de cadetten in hoog. Ook Viktor nam deel aan de aflossing.

Leon Laloux liep een aanvallende 800m, maar viel wat terug op het einde; dus geen persoonlijk record, maar dat komt wel verder op het seizoen.

Milan Van De Walle stak er misschien een beetje bovenuit met een sprong van 3.00m met de polsstok (dus een persoonlijk record) en een reeksoverwinning op de 400m, wedstrijd die hij nog nooit had gelopen (dus ook een persoonlijk record). Milan haalde zo 17 punten binnen voor de club.

Pieter Van Hoecke liep voor het eerst een 1500m en werd 4de in uiteraard een persoonlijk record en behaalde zo 9 punten voor zijn club. Pieter was deze winter trouwens de enige atleet van onze club (vanaf cadet) die een veldloop won.

Ferre De Groote vocht tot op de streep om zijn 4de plaats in zijn reeks veilig te stellen. Ferre liep ook een persoonlijk record, ondanks 1.7 tegenwind. Ferre liep ook de 4 x100m.

 

Emiel Botterman was reserve voor de sprintnummers en nam ook deel aan het estafettenummer. Reserves zijn voor de club van groot belang op een interclub.

Matthis Van De Walle behaalde 5 punten met de discus (geen persoonlijk record ), maar is volgens trainer Björn ook heel talentrijk met de polsstok; maar bij een interclub moeten zoveel mogelijk alle nummers bezet worden en mag er maar één atleet per club aan een bepaald nummer deelnemen. Er komen nog heel wat meetings waar je uw talent als polsstokspringer kunt tonen. In ieder geval op ons springgala op 1 juli.

 

Arthur Sap nam de handschoen op tegen Tuur Bras (reeds twee jaar na elkaar de beste jaarprestatie op de 400mh en zondag de derde beste prestatie aller tijden, juist voor de alom bekende senior Michael Bultheel). Arthur bleef 300m in het zog van Tuur en liep een nieuw persoonlijk record op de 400mh, op 10 honderste van het 15 jaar oude clubrecord op naam van Michael Van Der Plaetsen. Dat ligt zeker in je bereik Arthur! Arthur nam voor het eerst als scholier ook deel aan het speerwerpen en vestigde daar ook een persoonlijk record.

Arthur nam ook nog deel aan de 4 x 100m aflossing.

Brent Declercq zijn bedoeling was een tijd rond de 2.10.0 te lopen op de 800m en bereikte zijn doel: 2.10.33.

Jaad Van Kauter liep een fantastische laatste ronde op de 1500m, waar hij nog nog een aantal tegenstanders voorbijstak. Goed zo Jaad!

Berend Ballinckx behaalde zowel op de 110mh als in het verspringen een persoonlijk record. Dat zal Berend zeker motiveren om in die richting verder te doen. Ook Berend nam deel aan de 4 x 100m estafette.

Ermé De Waele vestigde zowel op de 100m als op de 200m een persoonlijk record en nam ook nog deel de 4 x 100m aflossing.

Jarni Ingelaere werd 9de met de discus (beste worp nipt buiten de ring, zodat hij niet bij de beste 8 was en maar recht had op 3 pogingen). Jarni zette echter alles recht door het polsstok-springen te winnen (13 punten voor de club). Over de bereikte hoogte was hij niet volledig tevreden. Het was na kwetsuur nog maar zijn 2de wedstrijd met de polsstok dit jaar. De 3.75m van vorig jaar als cadet en zelfs meer komt er zeker aan.

Tristen Geirnaert bracht in hoog zijn persoonlijk record van 1.77m naar 1.80m en nam ook nog deel aan de 4 x 100m. En in mijn krant van maandag las ik dat mama Wendy de stratenloop in Bottelare had gewonnen. Van een sportieve familie gesproken!

 

Niels Van De Velde nam voor het eerst dit jaar deel aan het kogelstoten. Niels is eerstejaars en vestigde dus ook een persoonlijk record.

Jorg Vanlierde, is gekwetst maar was toch aanwezig als supporter, waarvoor ik hem reeds proficiat wenste. Ik denk dat Jorg op een bepaald ogenblik het degradatiespook voor zich zag. Hij nam contact op met zijn trainer, van wie hij de toelating kreeg om deel te nemen aan de 400m zonder tot het uiterste te gaan. Jorg liep zelfs een persoonlijk record op die afstand en haalde 9 punten binnen voor zijn geliefde club. Bedankt Jorg!

Wij moeten er wel bij zeggen dat Jorg zijn voorgaande prestaties op de 400m, telkens behaald werden op het einde van de 1ste dag van een 10kamp.

 

De cadetten eindigden in het totaalklassement op de 8ste plaats. De scholieren werden 5de en in totaal werd onze ploeg 10de met 37.5 punten  voor op de 1ste degraderende ploeg.

Dus een puik resultaat voor onze ploeg die geteisterd werd door door heel wat gekwetste atleten. Langs deze weg wens ik ook aan de gekwetsten een vlug en volledig herstel toe.

 

Als besluit dank ik ook alle atleten, trainers, ouders en andere supporters, mensen die voor het vervoer zorgden, bestuursleden en fotografen, met wie wij samen een spannende en uiterst sportieve namiddag beleefden.

 

Tot zondag voor de Beker van Vlaanderen alle categorieën mannen op onze eigen piste!

 

Etienne.

 

Noot. Marc Bultinck werd zaterdag Belgisch kampioen op de 10.000m M55. Marc liep uitsluitend voor de titel (en dus niet voor een tijd) en won met 26 seconden voorsprong op de 2de. Proficiat Marc!

Wie is online

We hebben 98 gasten en geen leden online