Zoeken


Vlaams kampioenschap alle categorieën op zaterdag 21 mei te Oordegem

Ik denk dat wij van een niet onaardig resultaat van onze atleten(tes) kunnen gewagen.

Onze 12 deelnemende atleten(tes) zorgden voor 4 medailles, 3 nieuwe clubrecords en niet minder dan 14 persoonlijke records. Spijtig genoeg moesten wij 2 atleten(tes), die ingeschreven waren missen door kwetsuur. Wij wensen Ellen Beddeleem en Thomas Parmentier langs deze weg een vlug en volledig herstel toe.

Voor wij de resultaten van al onze atleten(tes) overlopen, brengen wij toch eerst hulde aan onze medaillewinnaars.

Goud was er voor Marlien De Jans op de 400m horden. Voor velen was dit een verassing, vooral voor de mensen van de pers, maar niet voor mij. Voor Marlien aan het werk te zien moesten wij wel wachten tot de voorlaatste wedstrijd van deze lange dag; maar wij hadden het er voor over.

Marlien kwam aan de start met de 3de beste jaartijd, 61.02. De Finse Anniina Laitinen, die uiteraard niet in aanmerking kwam voor de titel liep dit jaar al 57.80 en Eva Duinslaeger van ROBA, eerder dit seizoen al 59.68. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn liep Marlien in 3de positie. Maar wat een langgerekt eindschot liep Marlien! Op 5 meter voor de aankomstlijn overstak Marlien haar laatste tegenstanderster en klokte een tijd van 58.68. Marlien liep bij haar , nog maar 5de wedstrijd over die hindernisloop meer dan 2 seconden vlugger dan haar besttijd tot nu toe. Marlien werd bestormd door de aanwezige perslui en kreeg gelukwensen van heel veel mensen van de club en van heel wat kenners van andere verenigingen. Ook vanwege mijzelf nogmaals een dikke proficiat Marlien!

Chloë Beaucarne ( nog junior) behaalde zilver, in een nieuw clubrecord in haar reeks: 13.75; 1/100 te traag voor selectie voor het WK junioren in Polen. Chloë is ingeschreven voor de IFAM-meeting, zaterdag ook in Oordegem en hoopt daar haar minimum te behalen. En zij voorspellen voorlopig goed weer voor zaterdag. Succes!

Een andere zilveren medaille was er voor, ook nog junior, Tobias Capiau in het verspringen.

Ik heb nog maar zelden een verspringwedstrijd gezien waar een atleet bij iedere poging steeds verder sprong dan bij zijn vorige poging. Als ik het goed voor heb begon Tobias met 7.31m; ging bij iedere poging verder en bereikte met zijn 2 laatste pogingen telkens 7.56m. Dit is 1cm van het clubrecord dat hij vorig jaar vestigde(7.57) en op 11cm van het minimum voor deelname aan het WK junioren. Ook Tobias, zijn trainer Michel Boels, zijn ouders en andere sympathisanten zijn er van overtuigd dat Tobias dat minimum aankan. Ook Tobias zal volgende zaterdag, ook in Oordegem een poging doen om die gevraagde 7.67m te halen. Succes!

Tenslotte was er brons voor Anouska Hellebuyck in haar geliefde discuswerpen. Met Anouska in het discuswerpen zijn wij al jarenlang zeker van een medaille. Nu was het nog maar haar 2de wedstrijd na een lang aanslepende kwetsuur. Anouska wierp verder dan op de interclub en strandde op 3cm van zilver. Proficiat Anouska met je zoveelste medaille en doe zo voort!

En nu overlopen wij de andere resultaten in volgorde zoals zij op de uitslag voorkomen.

Emma Coppenolle bereikte de finale op de 100m. Zij eindigde daar op een zeer verdienstelijke 6de plaats op 1/100 seconde van het 10 jaar oude clubrecord op naam van Sofie Debaere. Ook in de reeksen, zowel op 100m als op de 200m liep Emma reeds een persoonlijk record. En dan was Emma weg naar het verjaardagsfeest van mama Annick. Aan beiden hartelijk proficiat!

Boezemvriendin Charlotte Duyck, nog junior, liep zowel op de 100m als op de 200m een nieuw persoonlijk record, maar kwam nog wat tekort voor een finaleplaats. Dat is zeker geen schande.

Doe zo voort Charlotte!

Fien Sprangers liep voor het eerst als junior een kampioenschap op de 100m horden. Fien bereikte de finale en liep zowel in de reeksen als in de finale een persoonlijk record. Fien was overgelukkig met haar 6de plaats.

Thomas Van der Plaetsen die voor het eerst aan een wedstrijd deelnam na zijn stage in Zuid Afrika, nam deel aan de 110m horden en het discuswerpen. Thomas liep zowel in de reeksen als in de finale exact dezelfde tijd over de 110m horden. Met zijn tijd van 14.39 verbeterde hij 2maal na elkaar zijn persoonlijk en clubrecord dat op 14.45 stond. Bij het discuswerpen deed Thomas eerder al beter, nu 7de met een worp van 42.73m (record 44.48). Ook Thomas doet zaterdag mee aan de IFAM-meeting in Oordegem, daar aan het polsstokspringen. Succes Thomas!

Kristof Plovie liep in zijn reeks op de 110m horden een tijd van 15.43. Ook voor Kristof een nieuw persoonlijk record. Goed zo.

Ilke Dhont, kleindochter van …, is eerstejaars junior en liep op haar 400m vlak bijna 1 seconde sneller dan haar persoonlijk record. Ilke, en ook papa en mama waren zeer tevreden met dat resultaat!

Angelo De Bruyne liep ook de 400m vlak. Ik zag Angelo dit seizoen 3maal lopen op de 400m, hij verbeterde zich telkens. Zijn 3 achtereenvolgende prestaties over die 400m waren: 52.00, 51.50 en nu 51.31. Dus het zoveelste persoonlijk record en een tevreden Angelo.

Brian Ingelaere sprong sedert zijn lange revalidatie nog maar zijn 2de wedstrijd met de polsstok. Brian had er misschien iets meer van verwacht, maar zowel zijn trainer, als papa Bart en mama Klaudia waren toch heel tevreden. Ook Brian , neemt nu een nieuwe kans waar om zich te verbeteren zaterdag, op de IFAM-meeting in Oordegem.

Wij mogen ook zeker niet vergeten te vermelden, dat al onze junioren hun prestaties neerzetten in volle examenperiode. Dus planning is de boodschap!

Succes op beide fronten wensen wij hen toe!

Etienne.

Wie is online

We hebben 133 gasten en geen leden online