Zoeken


Springgala in herfstomstandigheden

EK- voetbal, koud en regenweer (voorspelling, regenkans 80%), overvolle kalender,

begin van de zomervakantie, moeheid na de examens, en toch durf ik ons springgala

als een succes bestempelen.

Onze eigen atleten(tes) waren zeer goed vertegenwoordigd, en sommigen behaalden prachtige resultaten.

Ik begin met de jongste. Cadette Sara Vanhalst vestigde in hinkstap een nieuw clubrecord; de beste nationale prestatie tot nu toe en met haar 11.08m beter dan de beste nationale prestatie op het einde van vorig seizoen (10.98m).

Jorg Vanlierde verbeterde zijn nationale bestprestatie outdoor in polsstokspringen van 4.80m tot 4.90m, goed voor selectie voor het EK–scholieren in Georgië ( selectie die hij deze winter al had bedongen). Jorg behaalde ook al het minimum voor de tienkamp, en gezien beide nummers mekaar overlappen, moest Jorg kiezen, en heeft hij gekozen om enkel deel te nemen aan de tienkamp. Ook zijn 100m was uitstekend. Hij bedreigde zelfs onze Thomas Van der Plaetsen, die nochtans ook zijn beste 100m van het seizoen liep.Thomas deed het daarna uitstekend in het polsstokspringen. Thomas sprong 5.40m hoog ( 1cm minder dan zijn onlangs gesprongen persoonlijk record in Oordegem, 5.41m). Hij deed nog één poging op 5.50m, maar door de altijd maar afnemende temperatuur, drong hij uit voorzorg niet verder aan. Maandag vertrekt Thomas hoopvol naar het EK tienkamp in Amsterdam, waar hij nu woensdag om 10.50u aan zijn eerste nummer de 100m begint, om dan donderdag om 19.20u zijn laatste nummer, de 1500m af te haspelen. Thomas hoopt daar uiteraard ook zijn minimum voor Rio te behalen. Naast heel wat familieleden , zal daar ook heel wat bekend volk van Deinze ter plaatse aanwezig zijn.

Thuis kunnen alle nummers gevolgd worden, deels op Eurosport 1 (bij mij kanaal 210) en deels op Eurosport 2 ( bij mij kanaal 211). Aan Thomas wens ik veel succes toe en aan de thuissupporters, TV-kijkers veel kijkgenot.

Ook onze verspringer Tobias Capiau, met ouders en trainer Michel Boels waren aanwezig. Ondanks de slechte weersomstandigheden sprong Tobias 7.38m ver; de tweede beste jaarprestatie. De beste jaarprestatie stond al sedert 28 mei (IFAM) op zijn naam 7.74m, goed voor een selectie voor het WK juniores in Polen. U komt alles te weten over de deelname van onze atleten(tes) aan internationale kampioenschappen in een volgend artikel (Jorg en Michael aan het EK Scholieren in Georgië) en (Chloe en Tobias aan het WK juniores in Polen).

Voor de andere nummers moet ik mij beperken, want ik schrijf dit verslag op mijn 79ste verjaardag, en er staat nog heel wat op mijn programma vandaag.

Toch een paar zaken die mij in zeer positieve zin zijn opgevallen. Ik overloop de officiële uitslag.

Er was een mooie tijd voor Peter Van Hoecke en Leon Laloux, beiden eerstejaars cadet, die voor het eerst deelnamen aan een 1500m steeple.

Nele Slos was de enige deelneemster aan de 3000m steeple bij de juniores. Nele vestigde een clubrecord. Met tegenstand zit er zeker een scherpere tijd in. Die tegenstand komt nog wel dit seizoen.

Onze Belgische kampioene , Anouska Hellebuyck won het discuswerpen met 15m voorsprong op de tweede. En wat een weelde van deelname van eigen atletes aan het verspringen juniores en seniores! Zelfs Marlien De Jans deed met succes aan dit voor haar ongewoon nummer mee, en Hanne De Ruyck nam voor het eerst na lang blessureleed deel en eindigde als eerste Deinse atlete.

Al deze atletes zaten nadien zusterlijk samen naar het voetbal te kijken. Maar wat een ontgoocheling!

Nog even vermelden; tienkamper Frédéric Xhonneux (Excelsior) nam deel aan het hinkstapspringen en lukte met een sprong van 14.77m de tweede beste jaarprestatie.

Nadat ik nog iedereen die bijgedragen heeft tot het succes van deze meeting dank, ga ik nu gaan feesten.

Etienne

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online