Zoeken


Terugblik op het EK scholieren in Georgië en het WK juniores in Polen

 

 

Voor dat ik deze terugblik schreef heb ik contact opgenomen met Jorg, Caroline (de mama van Michael) en verder met de papa van Tobias en de mama van Chloe.

 

 

Jorg verbeterde het Belgisch record 10kamp, behaalde de zilveren medaille en 

verbeterde 5 persoonlijke records. Deze winter verbeterde Jorgook al het nationaal indoorrecord 7kamp. Tot wat het voorbeeld van Thomas leiden kan!

Michael werd 7de in het verspringen met zijn beste outdoorprestatie ooit. Michael kwam uit een lang aanslepende kwetsuur en mag zeker tevreden zijn met deze prestatie!

Chloe lukte in de halve finale een tijd van 13.65 op 5/100sec van haar beste jaarprestatie,13.60. Chloe hoopte vooraf bij de beste 15 van de 45 deelneemsters te zijn. Zij bereikte haar doel 14de. Dus een gelukkige Chloe!

Tobias had wel meer verwacht dan een 9de plaats in de finale met een sprong van 7.39, zeker na zijn 4de plaats op 32 deelnemers bij de kwalificaties. Een nipt ongeldige verre 1ste sprong droeg zeker niet bij om verder stressloos te presteren. Ook de aanwezigheid van een paar 8m springers en het nieuw reglement waarbij slechts de 5 beste prestaties na 3 sprongen een 4de poging kregen zal wel niet bijgedragen hebben tot zijn gemoedsrust. Toch  mag Tobias niet ontgoocheld zijn. Met zijn 7.69 in de kwalificaties behoort hij tot de beste 

juniores van de wereld.

Ik mag besluiten met te stellen dat ook de respectievelijke trainers van onze atleten(tes)

tevreden waren met de prestaties van hun atleten(tes). Dus ware ook de atleten(tes) en familieleden gelukkig. Aan allen hartelijk proficiat!

 

Etienne.

Wie is online

We hebben 54 gasten en geen leden online