Zoeken


Pieter Quartier Vlaams kampioen masters 5 kamp

Pieter Quartier ken ik al van toen hij als cadet een beloftevolle atleet was bij AJAX. Maar zoals zo velen stapte hij als vijftienjarige over naar het voetbal. Toen Pieter in 2014 terug op de kunststofbanen verscheen, mede dank zij het aansluiten van zijn zoontje Victor bij de kangoeroes, merkte ik onmiddellijk op dat Pieter nog niets van zijn aanleg voor meerdere onderdelen van de atletiek had verloren.

Toen hij begin dit jaar master werd, begon hij onmiddellijk te trainen voor de meerkamp; met nu een Vlaamse titel en de 2de beste prestatie aller tijden op de 5kamp als resultaat. Pieter won 4 van de 5 onderdelen (enkel op de 1500m werd hij 2de). Pieter werd met overwicht Vlaams kampioen en verbeterde meteen 3 clubrecords; discus M35 en 5kamp masters en M35. Proficiat Pieter en nu op naar het BK op zaterdag 20 augustus in Bertrix! Pieter, ondertussen heb ik opgezocht dat je op de jaarlijkse bestenlijst 1ste staat, met 99 punten voorsprong op de 2de. BK moet dus kunnen. Succes!   
Ook bij de masters, maar dan als M70 nam Gaston Telier deel aan de 5kamp. Gaston had slechts 1 tegenstander, een Waal, die dus niet in aanmerking kwam voor de beste Vlaamse prestatie in zijn leeftijdscategorie. De ontgoocheling bij Gaston was groot toen bleek dat er voor zijn prestatie geen medailles werden uitgereikt.
De 2 tweelingbroertjes Milan en Mathis Van de Walle (eerstejaars) namen met succes deel aan 8kamp voor cadetten. Beiden verbeterden 6 persoonlijke records. Milan werd zeer verdienstelijk 7de (2de eerstejaars) en Mathis 17de (6de eerstejaars). Het verschil tussen de 2 talentrijke tweelingbroers is te verklaren door het feit dat Milan ongeveer een kop groter is dan zijn tweelingbroer Mathis (ik heb geen precieze cijfers). De broertjes zjin nog maar pas 14 jaar (sedert dinsdag 2 augustus) en er zit nog heel wat groei op. Aan beiden ook een hartelijk proficiat!
Cadette Sara Vanhalst en scholiere Hanne Dhont kwamen pas terug uit verlof en dat liet zich gevoelen. Sara had daarbij nog pech dat zij 3 nulsprongen had bij het verspringen (Sara dat gebeurt ook op WK en OS). Sara werd uiteindelijk 23ste in de 6kamp op 30 deelneemsters. Hanne Dhont werd 10de in de  7kamp scholieren, op 17 deelneemsters. Haar beste prestatie liet zij noteren in het verspringen (2de met een sprong van 5.20m).
Thomas Van der Plaetsen mocht als tienkamper deelnemen aan 2 nummers van het Vlaams kampioenschap. In discus werd Thomas 2de met een worp van 42.69m  en op de 110m horden won hij in een tijd van 14.68. Een goede training.
Etienne.

Wie is online

We hebben 50 gasten en geen leden online