Zoeken

Het BK juniores/beloften te Nijvel: een vruchtbare oogst aan medailles voor onze club!

De maand september kennen we als oogstmaand, vertaald in atletiektermen spreken we over een oogst aan medailles. Refererend naar het BK voor juniores en beloften bracht de oogst in totaal 6 medailles op, waarvan 1 bronzen, 2 zilveren én bovenal 3 gouden, dit op een kleine delegatie van 10 Deinzenaars.

Nochtans waren de weergoden ons een groot deel van de dag niet gunstig gezind en was het na een heerlijk warm nazomerweer even wennen aan een miezerige regen. Op dat moment kwamen onze spurters in actie, te starten met de 100m waarin Charlotte Duyck (2de jaar junior) en Emma Coppenolle (1ste jaar belofte) zich vlotjes plaatsten voor de finale. Dit was eveneens het geval voor Fien Sprangers (1ste jaar junior) en Chloë Beaucarne (2de jaar junior) bij de reeksen van de 100H. De dag was goed begonnen!

Ook Ilke Dhont (1ste jaar junior) was van de partij voor de 400m en liep vlotjes naar een PR in 1’01”39. Op de 400H verdedigden Emma Van De Walle (1ste jaar belofte) en Klaas Parmentier (1ste jaar junior) de kleuren van Deinze: Emma liep dit nummer in een tijd van 1’05”40 en in zijn reeks overschreed Klaas met gemak als 1ste de eindmeet in 1’01”23.

Voor de kampnummers konden we rekenen op Brian Ingelaere (2de jaar junior) en Jana De Busschere (1ste jaar belofte). Brian trad aan bij polsstok en had pech bij het overschrijden van zijn aanvangshoogte. Jana had zich dit jaar kunnen selecteren op het discusnummer en eindigde knap 7de met een worp van 33m14.

Terzelfdertijd waren onze spurters zich aan het klaarstomen voor de finales van de 100H en de 100m … en of ze er klaar voor waren!! Chloë, die al heel wat sterke nationale en internationale wedstrijden (kampioenschappen) gelopen heeft, pakte met gemak de juniorestitel met een tijd van 14”17, Fien eindigde in diezelfde finale als 4de met een knappe chrono van 15”58.

Voor de finale van de 100m werden de zilveren medailles opgeëist door juniore Charlotte en belofte Emma C. Voor Emma was het aanvankelijk balanceren tussen plaats 1 en 2. De fel ingezoomde fotofinish gaf uitsluitsel en plaatste Emma op nummer 2, op één duizendste van een seconde van de winnares! Emma, intussen weet je nu hoe die duizendste seconde af te snoepen! J Toch blijft dit een bijzondere prestatie!

Hetzelfde duo had tevens een finaleplaats voor de 200m afgedwongen. En dat ze er zin in hadden, was te merken aan hun wedstrijd. Charlotte kaapte de bronzen medaille weg met een chrono van 12”67, Emma spurtte alle frustratie uit haar lijf en mocht overtuigend de kampioentitel opeisen. Wat een ontlading … een droom die in vervulling gaat! Ook Brian had nog iets recht te zetten en liep een snelle 200m in 22”94.

Onze club mocht dit kampioenschap in fierheid afsluiten met een 3de gouden medaille voor Nele Slos (1de jaar junior) op de 3000 steeple. Zoals we Nele al eerder gezien hebben, liep zij een heel beheerste wedstrijd en kon ze voor deze zware inspanning rekenen op de steun van een leger aan meegereisde Deinzesupporters.

Dit zomerseizoen kunnen alle deelnemende atleten met opgeheven hoofd afsluiten en die eer komt ook hun trainers tegemoet, die zich dag in dag uit, in combinatie met hun werk, 100% ingezet hebben voor ‘hun’ atleten. Een DIKKE MERCI!