Zoeken


Grote medailleoogst voor de leden van AC Deinze op kampioenschappen

Gedurende de 2de helft van september hadden op verschillende locaties nog allerhande kampioenschappen plaats, gaande van benjamins tot en met alle leeftheidscategorieën van masters. Er waren provinciale, Vlaamse en nationale kampioenschappen. Onze clubleden behaalden in totaal 33 medailles: 21 x goud, 10 x zilver en 2 x brons.

Wij sommen op:

-          BK goud: hamerslingeren M55: Johan Van Gansbeke

-          KVV goud:

100m M45: Luc Vervynck

200m M45: Luc Vervynck

800m M70: Gaston Telier

5000m M55: Marc Bultinck

Ver W45: Lieve Clauwaert

Hinkstap M45: Tom De Vreeze

-          PK goud

             100m M35: Pieter Quartier

100m M45: Luc Vervynck

200m M45: Luc Vervynck

800m M70: Gaston Telier

5000m M55: Marc Bultinck

Ver W45: Lieve Clauwaert

Kogel W35: Valerie Dhont

Discus W35: Valerie Dhont

Hinkstap M35: Pieter Quartier

Hinkstap M45: Tom De Vreeze

Speer M70: Gaston Telier

Speer W45: Lieve Clauwaert

5kamp miniemen: Elise Verbeke

7kamp seniores: Emma Van De Walle

               BK zilver:

Kogel miniemen: Marthe Van Der Eecken (officieus BK)

Gewichtwerpen M55: Johan Van Gansbeke

                KVV zilver:

                               100m M35: Pieter Quartier

                               Hinkstap M35: Pieter Quartier

                               Speer W45: Lieve Clauwaert

                               Speer M70: Gaston Telier

                               5kamp miniemen: Louise Van Parys

                               6kamp cadetten: Sara Vanhalst

                               7kamp scholieren: Hanne Dhont

                               10kamp jongens: Jarni Ingelaere

                KVV brons:

                               Kogel W35: Valerie Dhont

                PK brons:

                                4kamp benjamins: Djibril Savané

Over de wedstrijden die wijzelf bijwoonden , namelijk het PK meerkampen op ons eigen terrein weiden wij wat meer uit.

Een uitslagenpakket van 78 pagina’s, dat zegt al veel over het succes van onze meeting.

71 Eigen atleten(tes) namen deel aan de verschillende PK’s. Wij beperken ons hier tot de meest sprekende resultaten en wij beginnen met de allerkleinsten. 

Bij de benjamins meisjes was zoals te verwachten Jana De Wilde de 1ste eigen atlete (5de).

Bij de even oude jongens behaalden wij een 1ste medaille: Djibril Savané behaalde brons.

Bij de pupillen meisjes was eveneens, zoals te verwachten Lisa Vermeulen de 1ste eigen

atlete (7de). Lisa verbeterde meteen het clubrecord verspringen, met een sprong van 4.35m.

Het vroegere record stond sedert 2009 op naam van Fien Sprangers (4.34m).

Bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie was het eveneens een 7de plaats voor de 1ste Deinzenaar: Thomas Heersmink.

Bij de meisjes miniemen behaalden wij goud en zilver. Het goud was voor Elise Verbeke, het zilver voor Louise Van Parys. Elise die vorige winter heel wat ereplaatsen behaalde in de veldlopen, haalde het vooral door haar uitstekende prestatie op de 1000m. Elise was ook afgetekend de beste in het hoogspringen.

Bij de jongens miniemen moesten wij het met heel wat minder stellen; daar moesten wij teruggaan tot de 15de plaats vooraleer de 1ste Deinzenaar, Nathan Boone aan te treffen. Toch noteren wij ook in die categorie heel wat aankomend talent.

Bij de cadetten meisjes behaalde Sara Vanhalst zilver. Sara is zowat van alle markten thuis en haar zilveren medaille is daar een logisch gevolg van.

Bij de jongens cadetten moesten wij het doen met allemaal eerstejaars. Zoals gewoonlijk was Milan Van De Walle de beste met een 11de plaats. Zonder een tegenvallend resultaat in het polsstokspringen (normaal een van zijn beste nummers) zat er een dichtere ereplaats in.

Volgend jaar, dan als tweedejaars kunnen onze cadetten (Milan, Mathis, Viktor, Arne en de nu afwezigen Leon en Ferre) voor heel wat mooie resultaten zorgen.

Hanne Dhont zorgde voor DE verrassing van de dag; niet door haar zilveren medaille in de 7kamp, maar vooral door haar evenaring van het clubrecord in het hoogspringen.

Hanne sprong maar liefst 8cm hoger dan haar beste prestatie tot nu toe: 1.64m. Nog nooit sprong een Deinse atlete hoger.

Bij de scholieren jongens behaalde Jarni Ingelaere de 2de plaats, met slechts 2 punten verschil geklopt door provinciegenoot Karel Lagast van KAAG. Jarni stond aan de leiding voor aanvang van het laatste nummer van de 10kamp, de 1500m. Geholpen door zijn vriend en clubmakker Niels deed hij er alles aan om de achterstand op zijn naaste tegenstrever te beperken, maar strandde op een zucht. Toch een dikke proficiat aan Jarni met zijn zilveren medaille.

Bij de meisjes juniores in de 7kamp stond Ilke Dhont er alleen voor om onze clubkleuren te verdedigen. Ilke werd 5de juniore, maar bewees (hetgeen wij al wisten) heel wat toekomst te hebben op de lange en middellange afstand.

Wie wellicht zichzelf verraste en voor een 2de gouden medaille zorgde voor onze club was seniore, Emma Van de Walle. Emma haalde het door haar regelmaat. Op elk van de 7 nummers was Emma bij de 1ste 8 van de 20 deelneemsters (juniores en seniores samen), en zo kwam Emma aan een eindresultaat van 4188 punten; dat is 183 punten meer dan de 2de in haar categorie.

Bij de senioren mannen viel Thomas Parmentier reeds bij het 1ste nummer, de 100m, uit wegens een kwetsuur. Vlug herstel Thomas! Kristof Plovie stond er dus al vlug alleen voor om de Deinse clubkleuren te verdedigen. Kristof liet zich vooral gelden op de hoge horden en op de 100 en 400m, de nummers waarop hij reeds eerder goede prestaties lukte. Kristof werd uiteindelijk 7de.

Wat mij een blij gevoel geeft is dat heel wat van onze atleten(tes) die aan de meerkampen deelnamen en geen specifieke afstandlopers(sters) zijn, zich in dat nummer, dat gaat van 600m bij de benjamins tot 1500m bij de scholieren en senioren mannen; hebben overtroffen, gestimuleerd door de aanmoedigingen van tientallen clubgenoten, ouders en grootouders en andere Deinse supporters. Wij noemen: Djibril, Jana, Lowie, Noor, Kobe, Elise en Marthe, Milan en Viktor, Sara en Anne-Sofie, Niels en Jarni, Hanne, Kristof, Ilke en Emma. Zo moet het!

Ik besluit met een dikke proficiat aan alle 71 deelnemers(sters) en een woord van dank aan de vele enthousiaste supporters. Ook de vele bestuursleden, toevallige of regelmatige medewerkers(sters), juryleden, trainers(sters) en begeleiders(sters), onze trouwe fotograaf en aanwezige en niet aanwezige sponsors mag ik niet vergeten in deze dankbetuiging.

Etienne.  

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online