Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren op 22.01.2017 te Gent

 b_300_150_16777215_00_images_KVV_cad_sch_2017_2.jpg

Wat een apotheose!

Niemand zal het mij hopelijk kwalijk nemen dat, DE prestatie van deze jeugdkampioenschappen, de 200m van Fé Vannerom was. Zilver, persoonlijk record met maar liefst 6/10 sec verbeterd en met een tijd van 25.41sec, 6de op de nationale bestenlijst van dit seizoen. Fé was gestart met de 9de tijd van alle deelneemsters. En toch hadden velen, waaronder een aantal nog aanwezige ouders, medeatleten(tes), trainster en ook ikzelf gehoopt op een podiumplaats voor Fé.

 

 

Maar een dergelijke knalprestatie had niemand verwacht. Hartelijk proficiat Fé en dank aan allen die Fé naar die knalprestatie hebben geschreeuwd.

Sara Vanhalst was eerder ook al goed voor zilver, zij in haar favoriete nummer, het hinkstapspringen.

Sara stond op de deelnemerslijst met een sprong van 10.28m als 5de in haar nummer. Via 10.71m kwam zij uiteindelijk bij haar voorlaatste sprong tot 10.77m, goed voor een 2de plaats, zilver en een nieuw clubrecord. Sara staat daarmee op de 4de plaats op de nationale bestenlijst van dit seizoen.

Brons was er voor één van onze meest veelzijdige jongeren, Viktor Coppenolle. Viktor stond op de deelnemerslijst met een sprong van 11.18m. Via 11.22m kwam hij uiteindelijk tot 11.36m, goed voor een 3de plaats, brons en ook voor Viktor een nieuw clubrecord. Met deze prestatie staat Viktor op de 3de plaats op de nationale bestenlijst van dit seizoen. Dat belooft voor het BK. Zijn hoogspringen was minder goed, maar Viktor was toch zeer tevreden over zijn dag.

Een 4de medaille en ook brons was er voor Ann-Sofie Dooms in het polsstokspringen. Anne-Sofie stond op de deelnemerslijst als 2de met een persoonlijk record van 3.00m. Uiteindelijk werd Anne-Sofie 3de met een sprong van 2.80m en was lichtjes ontgoocheld. Anne-Sofie staat met haar 3.00m toch nog altijd 3de op de nationale bestenlijst van dit seizoen en mag hopen op een medaille op het BK. Anne-Sofie nam ook nog deel aan de 400m, waar zij haar beste indoorprestatie van 65.63sec op 64.75sec bracht.

Nu overlopen wij de prestaties in volgorde zoals zij op de uitslagenlijst voorkomen.

Arne Dhont klokte op de 60m horden een tijd van 10.06sec, nipt boven zijn persoonlijk record van 10.03sec. Arne heeft ook nog andere pijlen op zijn boog en moet nog zoeken in welke richting hij wil evolueren, maar daar is nog tijd voor.

Vriend Mathis Van De Walle dook met een tijd van 10.09sec precies één honderste seconde onder zijn persoonlijk record. Ook Mathis heeft meerdere pijlen op zijn boog.

Tweelingbroer Milan was zowel in kogel, als op de 400m, 6de en was zeker niet onverdienstelijk. Milan is ook veelzijdig en hoopt dit te kunnen bewijzen op het BK meerkamp.

Lisa Demeulemeester is eerstejaars en nog niet zolang bij ons aangesloten. Zij nam deel aan de 60m en de 60m horden. Op de 60m horden verbeterde zij haar persoonlijk record met vier honderste seconde. Goed zo!

De volgende in de rij is Louise Van Parys, jongste telg van…….. Louise is al actief vanaf benjamin. Louise is ook eerstejaars, nam deel aan de 60m waar zij haar persoonlijk record aanscherpte van 8.62sec tot 8.51sec. In het verspringen was haar 1ste sprong ongeldig, waardoor zij maar 3 pogingen kreeg (beste 4.34m) en haar persoonlijk record, 4.83m niet kon benaderen. Dat komt wel Louise, met tijd en boterhammen.

Arne Van Acker, scholier en ook nog maar pas aangesloten, verbeterde zijn persoonlijk record van 7.88sec naar 7.80sec. Veelbelovend!

Marthe Van der Eecken mag pronken met haar 4de plaats als eerstejaars. Marthe bracht haar persoonlijk record van 10.40m, via 10,74m, 10.89m tot uiteindelijk 10.99m. Marthe ging bij haar laatste poging nog over haar dichtste tegenstreefster (10.93m). Marthe en ook haar ouders en trainer Lander waren in de wolken met die prestatie. Marthe staat met haar 10.99m, 5de op de nationale bestenlijst. De 11m lonkt Marthe!

Op de 400m bij de cadetten werd Leon Laloux nipt geklopt voor brons en werd 4de in een tijd van 56.04. Leon mag zeker ook ambitie hebben voor het BK. De 1ste van de kampioenschappen van deLBFA klokte 56.66sen. Leon kan het ook op de 800m.

Ferre De Groote kon zich, mede door een ongunstige baan niet verbeteren op zijn 400m (60.65sec nu, t.o.v. 59.26sec eerder). Ferre zal zowel letterlijk als figuurlijk nog groeien en zal ook nog beter zijn wedstrijd moeten leren indelen. De 400m is op dat vlak zeker de moeilijkste afstand. Dat komt in orde Ferre!

Marie Segers, eerstejaars scholier, sprong 1.53m hoog en kon daarmee haar beste jaarprestatie(1.59m) niet evenaren. Ook Marie mag hopen op een finaleplaats op het BK. Marie heeft niet lang getreurd en stond een uur later al te supporteren voor haar vriendinnen. Dat is positief!

Jarni Ingelaere was niet in zijn dagje. Hij sprong 3.60m hoog met de polsstok, waar hij eerder al 4.00m sprong. Een mindere dag is nog geen slecht seizoen. Met zijn eerder gesprongen 4.00m staat Jarni nog altijd 4de op de nationale bestenlijst van het seizoen. Dus op naar het BK!

De laatste deelnemer aan een kampnummer was nieuwkomer Carlo Janssens in het hoogspringen bij de scholieren. Carlo deed het behoorlijk met zijn 1.70m, 1cm minder dan zijn persoonlijk record.

En nu nog enkele cijfers.

15 atleten(tes) namen deel aan deze Vlaamse kampioenschappen, waarvan er 5 aan 2 nummers deelnamen, dus 20 prestaties. Dat is zeker goed, wanneer wij bedenken dat om deel te nemen men moet voldoen aan een bepaald minimum.

9 atleten(tes) verbeterden een persoonlijk record, 2 vestigden een nieuw clubrecord, 2 atletes behaalden zilver en 2 atleten(tes) behaalden brons.

En nu nog een dankwoord. Dank aan alle atleten(tes) die mij een zeer mooie dag bezorgden. Dank aan alle ouders en andere supporters van onze club en zeker ook dank aan de aanwezige trainers.

Voor Viktor en de tweelingbroers Milan en Mathis tot op het BK meerkamp en voor de 3 voornoemden en heel wat anderen nadien tot op het BK individueel op zondag 5 maart.

Voor de geïnteresseerden: het BK meerkamp outdoor heeft plaats op onze eigen piste te Deinze. Afspraak op 19 en 20 augustus. Dat wordt een knaller!

Etienne.

 

Wie is online

We hebben 129 gasten en geen leden online