Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën op 29 januari te Gent

b_300_150_16777215_00_images_jorg_500_m.jpg

Afgelopen weekend vond het kampioenschap van Vlaanderen alle categoriën indoor plaats.

Vlak voor het BK BK meerkamp waren enkele ACD atleten van de partij.

Jorg Vanlierde is een begenadigd polsstokspringer, maar zijn hart klopt nog meer voor de meerkamp, en het BK meerkamp heeft nu plaats op zaterdag 4 en zondag 5 februari.

En wat gebeurde er nu de laatste wedstrijden: Jorg die een persoonlijk record van 4.91m had in het polsstokspringen, sprong op het PK 4.20m en de week nadien 4.62m; dus ver van die 4.91m.

Wij en dat waren er velen met mij keken dan nieuwsgierig en een beetje bezorgd uit naar zijn prestatie in het polsstokspringen op de Vlaamse kampioenschappen. Jorg sprong telkens bij zijn 1ste poging over 4.20m en 4.40m, en plots (oei!): 2 nulsprongen over 4.60m; zijn 3de en laatste poging over 3.60m was geslaagd; wat een opluchting!

En dan ging het plots heel vlot: 4.70m – 4.80m – 4.90m, telkens er over bij zijn 1ste poging, en dan de kers op de taart: bij zijn 2de poging over 5.00m: nieuw persoonlijk en clubrecord en als eerstejaars junior 2de in het kampioenschap alle categorieën, dus zilver en slechts geklopt, met dezelfde hoogte door de 7 jaar oudere gekende meerkamper, Pittomvils. Oververdiend, overgelukkig en applaus op alle AC Deinze banken en van vele anderen.

Wanneer ik nu de resultaten van de ingeschrevenen voor het BK meerkamp van vorig jaar en de laatste resultaten individueel van dit jaar bekijk, is in mijn ogen de 1 jaar oudere Jean-Baptiste Nutte een te duchten en misschien niet te kloppen tegenstander.

Jorg kan in mijn ogen zijn Waalse tegenstander aan in de volgende nummers: 60m, ver, polsstok (Nutte, vorig jaar 4.30m) en de 1000m. In hoog sprong Nutte vorig jaar over 2.05m, maar dit jaar op de LBFA kampioenschappen, 1.95m. Op de horden zal het voordeel van Nutte niet zo groot zijn. Maar het kogelstoten zal wellicht de doorslag geven; zijn Waalse opponent wierp op de LBFA kampioenschappen 15.95m. Voor Jorg wordt het afwachten, met een zwaarder tuig dan vorig jaar. Het wordt spannend! En zilver t.o.v. een 1 jaar oudere tegenstander zou ook mooi zijn.

En nu over naar onze andere deelnemers(sters) aan deze Vlaamse kampioenschappen.

Jonas De Busscher stond op de deelnemerslijst met een sprong van 1.86m. Jonas ging bij zijn 1ste poging over 1.85m en werd uiteindelijk 6de met een persoonlijk record van 1.90m. Proficiat Jonas!

Kristof Plovie nam deel aan de 60m horden. Hij stond op de deelnemerslijst met een tijd van 8.82sec en verbeterde zich in de reeksen tot 8.65sec. In de finale werd hij 6de met een tijd van 8.72sec. Goed zo!

Dan restte nog enkel nog onze juniore Ilke Dhont, in volle examenperiode (laatste examen op donderdag 2 februari). Ilke liep ¾ van haar wedstrijd in laatste stelling, maar perste er in de laatste rechte lijn nog een nijdig spurtje uit waardoor ze nog een tegenstreefster voorbij stak en 5de eindigde in haar reeks; geen denderende tijd, dat kon ook niet in bovenvermelde omstandigheden, maar wellicht een welgekomen ontspanning in deze stressvolle periode.

Ik moet zeker mijn dank betuigen aan de aanwezige supporters: trainer, ouders en vrouwelijke en mannelijke clubatleten van AC Deinze.

Tot volgend weekend en dan supporteren wij ook voor onze cadetten meerkampers: Viktor, Milan en Mathis.

Etienne

Wie is online

We hebben 62 gasten en geen leden online