Zoeken


BK alle categorieën op zaterdag 18 februari te Gent

 b_300_150_16777215_00_images_jorg_bl_ac_2017.jpg

Zilver voor Jorg Vanlierde in het polsstokspringen.

4de plaats en clubrecord voor Chloe Beaucarne.

Slechts 3 van onze atleten(tes) namen deel aan dit BK.

Kristof Plovie werd 5de in zijn reeks op de 60m horden in een tijd van 8.75sec. Kristof kon zijn PR gelopen tijdens de Val kampioenschappen, 8.65sec, niet verbeteren. Toch een hele eer om zowel voor de VAL kampioenschappen, als voor het BK geselecteerd te worden.

 

 

Chloe Beaucarne, als eerstejaars seniore nam eveneens deel aan de 60m horden. Chloe won haar reeks in een tijd van 8.61sec; een evenaring van haar clubrecord gelopen op IFAM-meeting.

Chloe mocht dus naar de finale met de 4de tijd uit de reeksen. Chloe werd verdienstelijk 4de in een nieuw clubrecord. Chloe verbeterde zich van 8.61sec tot 8.56sec. De 1ste drie, aangevoerd door Olympisch kampioene Nafi Thiam, die zelfs een nieuw persoonlijk record liep, waren allen minimum 1 jaar ouder dan onze eerstejaars Chloe. Nu wordt het uitzien naar het BK voor beloften, waar Chloe start met de 2de beste tijd en een podiumplaats zeker haalbaar is.

Jorg Vanlierde nam deel aan het polsstokspringen, zijn beste nummer naast de meerkamp.

Jorg, eerstejaars junior, stond op de deelnemerslijst met de 2de beste prestatie, 5.00m.

De beste prestatie tot nu toe stond op naam van de 6 jaar oudere Arnaud Art, 5.61m; dus onklopbaar.

Jorg begon eerder aarzelend met een gelukte 2de poging op 4.40m. Maar dan ging het gestaag hoger; via 4.60m (1ste poging), 4.80m (2de poging) en 4.90m (1ste poging). Dan liet Jorg de lat op 5.05m leggen. Dat lukte (voorlopig) nog niet. Zilver als eerstejaars junior bij de AC is zeker schitterend.

Op BK voor junioren is Jorg zeker kandidaat voor goud.

Op datzelfde BK voor junioren kunnen wij nu met veel genoegen de deelname aankondigen van Michael Obasuyi, na meer dan een half jaar revalideren van een zware kwetsuur, eindelijk terug top fit.

Het podium (naast heel wat andere podia) van het polsstokspringen werd in beeld gebracht door onze huisfotograaf Gaby. Gaby wordt ook geprezen door heel wat clubleiders van andere verenigingen en zelfs van de leiding van de VAL. Gaby voelt zich ook niet te beroerd om tijdens een jogging, een persoonlijke foto te nemen van een master die er om vraagt.

Etienne.

Wie is online

We hebben 117 gasten en geen leden online