Zoeken


Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren op zondag 7 maart te Gent

b_300_150_16777215_00_images_IMG_08001.jpg

Twee podia en één, bijna podium.

Van de medaillewinnaressen kwam Sara Vanhalst eerst in actie. Sara, eerstejaars scholier was ingeschreven voor het hinkstapspringen met een 4de beste prestatie van 10.77m. Sara begon met een nulsprong en na haar 3de poging stond zij op de 4de plaats. Maar dan begon de weg naar het podium:

11.04m – 10.78m – en 10.86m. Brons met een sprong van 11.04m, nieuw persoonlijk en clubrecord, en 31cm voor op de 4de geplaatste. Sara werd vorig jaar als cadet 2de met een sprong van 10.50m; dus een serieuze vooruitgang. Hartelijk proficiat Sara!

Onze 2de medaillewinnares was Fé Vannerom. Fé was ingeschreven voor de 200m, met de 4de beste tijd: 25.41sec, gelopen op de VAL- kampioenschappen. Het werd geweldig spannend. Fé startte in de 5de en beste reeks in de 4de , dus gunstige baan. Maar wat gebeurde er in de 3de en de 4de reeks? De winnaressen van beide reeksen liepen een tijd die beter was dan de beste tijd die Fé ooit had gelopen. Fé moest dus vlugger lopen dan haar eigen record. De vele supporters o.a. ook heel wat ouders en ook collega atleten(tes) die vroeger in actie waren getreden hadden zich verspreid over gans de omtrek van de piste. Ik persoonlijk had mij geposteerd op ongeveer 50m van de eindstreep, want in de laatste rechte lijn moest het gebeuren, en zo geschiede. Fé werd 3de in haar reeks in een tijd van 25.18sec. Zij verpulverde haar persoonlijk record met 23/100sec en liep meer dan 10/100sec vlugger dan de winnaressen van de 3de en 4de reeks. Dus brons voor Fé, en ook voor Fé een dikke proficiat!

Nog een vergelijking: vorige zomer was Fé haar beste prestatie op de 200m, 25.53sec, gelopen met een rugwind van 1m/sec; ook dat zegt veel over haar progressie.

En nu op naar het bijna, podium: dat gaat over Viktor Coppenolle. Viktor was ingeschreven voor het hinkstapspringen met de 4de beste prestatie van 11.36m. De 3de beste prestatie stond op naam van Lennert Verduyn met 11.52m. De strijd was ongemeen spannend. Viktor verbeterde bij zijn 2de poging met 11.44m zijn eigen persoonlijk en clubrecord. Na 3 sprongen stond Viktor op de 3de plaats, maar dan schoot zijn naaste concurrent in actie. Bij zijn 4de poging ging Lennert voorbij Viktor en sprong achtereenvolgens: 11.56m – 11.65m, om te eindigen met een sprong van 11.73m. Viktor bleef niet bij de pakken zitten en verbeterde zich tweemaal met respectievelijk, 11.50m en 11.61m. Zo werd Viktor uiteindelijk 4de op 12cm van het podium. Maar niemand: noch Viktor, noch mama Annick, trainer Kurt en ook ikzelf waren ontgoocheld. Als je 4 maal je persoonlijk record verbetert, mag je fier zijn op je prestatie. Een nieuw clubrecord was Viktor zijn dik verdiende beloning. Ook voor Viktor en zijn omgeving een hartelijk proficiat. Wij zien ook dat Viktor zijn beste outdoorprestatie van vorige zomer,11.18m was met een rugwind van 0.5m/sec. Dus ook dat is een sprekend bewijs van zijn progressie.

De andere prestaties van onze atleten(tes) overlopen wij min of meer in volgorde zoals zij op de uitslagenlijst staan. Een aantal prestaties waren sterk beïnvloed door het feit dat 4 atleten(tes), pas de dag voordien terug waren van skiverlof, maar ook deze ontspanning moet kunnen. Dit feit was het geval voor eerstejaars cadet, Marthe Van der Eecken, die deelnam aan het kogelstoten. Marthe werd 6de met een worp van 10.46m (PR 10.99m). Ook Ferre De Groote, Milan en Mathis Van de Walle waren in dat geval.

Ondanks dat gebrek aan voorbereiding verbeterde Mathis zijn persoonlijk record op de 60m horden van 11.03sec tot 9.98sec. Milan stootte de kogel 11.44m ver en werd 9de (PR 12.06m). Op de 400m liep Milan een tijd van 56.58sec, slechts 14/100sec boven zijn persoonlijk record: 56.44sec. Tenslotte de beoordeling van onze laatste skiër: Ferre De Groote startte in de binnenste baan op zijn 400m, wat zeer nadelig is en had problemen met een kwetsuur. Dus niemand van onze skiërs moet ontgoocheld zijn en hopelijk hebben zij zich goed geamuseerd op de skilatten.

En nu gaan wij chronologisch verder. Lisa Demeulemeester nam deel aan de 60m horden. Lisa nam een uitstekende start, maar raakte vol de 1ste horde, waardoor zij volledig uit evenwicht kwam en de strijd moest staken. Niet getreurd Lisa, er komen deze zomer nogal wat gelegenheden om je te onderscheiden. Arne Dhont nam deel aan de 60m horden en het verspringen. Bij de horden verbeterde hij zich van 10.03sec naar 9.66sec; dus een grote vooruitgang. Bij het verspringen verliep het minder goed, 8ste met een sprong van 5.19m (PR 5.55m). Deze zomer kan je nog van alles proberen Arne, jij hebt naast die horden en het verspringen nog heel wat andere pijlen op je boog.

Louise Van Parys, eerstejaars cadet, miste volledig haar start op de 60m en eindigde 7de in een tijd van 8.56sec (PR 8.38sec). Als jongste telg van Lieve en Jan, ben ik er van overtuigd dat je deze zomer nog heel wat progressie zult maken.

Anne-Sofie Dooms nam deel aan het polsstokspringen en werd 5de met een sprong van 2.70m (PR 3.00m). Stress is een raar beestje bij kampioenschappen, maar dat komt wel in orde. Ook voor jou kijken wij reeds nieuwsgierig uit naar je prestaties deze zomer.

De laatste in de rij, die wij moeten beoordelen is eerstejaars, Marie Segers. Marie nam deel aan het hoogspringen, werd 7de en evenaarde haar persoonlijk record. Haar sprongen waren respectievelijk: 1.45m – 1.50m -1.53m (telkens bij haar 1ste poging), dan 1.56m bij haar 2de poging en dan vlot over 1.59m bij haar 1ste poging. De stap naar een hoogte die je nog nooit gesprongen hebt is altijd moeilijk: 1.61m lukte niet. Verder doen zoals je bezig bent Marie en deze zomer samen met je hartsvriendin Sara aan allerhande nummers deelnemen.

Nu nog een aantal mensen danken. Naast de atleten(tes) die ons een aangename dag bezorgden, danken wij ook de respectievelijke trainers(sters), ouders en andere supporters die tot het laatst gebleven zijn om Fé naar het podium te schreeuwen, Rita en Etienne, 2 dagen na mekaar op post en Rik en Inge, met zelf aangesproken helpende handen. Rik en Inge waren deze winter reeds op alle indoormeetings van de partij. Je moet het maar doen!

En nu nog wat informatie over de interclubs die deze zomer plaats hebben.

Cadetten en scholieren meisjes; zaterdag 6 mei in Tielt

Cadetten en scholieren jongens: zondag 7 mei in Maldegem

En voor onze jongeren die eventueel ook deelnemen aan de interclubs alle categorieën:

Vrouwen: zaterdag 13 mei in Lokeren

Mannen: zondag 14 mei in Sint Niklaas.

Etienne.

Wie is online

We hebben 216 gasten en geen leden online