Zoeken


Interregio Maldegem

b_300_150_16777215_00_images_patrick_groepsfoto_interregio2017web.jpgZaterdag 22 april: de 2° interregio stond op het programma. Wat begon met een bewolkte en regenachtige middag veranderde naar een zonnige , frisse winderige namiddag.

AC Deinze was weer talrijk aanwezig met ...

maar liefst 67 atleten. Vandaag werden er medailles uitgedeeld. Hierbij een overzicht van de 13 medaillewinnaars van onze jeugdatleten.

 

We beginnen met de allerjongste; de benjamins. Bij de meisjes wierp Sienna N de hockeybal 22m07 ver, 3m verder dan de tweede in de eindstand. Ook in de kogel maakte ze haar favorietenrol waar en won met een worp van 7m06. Ilona D (1°) en Enola V (2°) stonden samen op de hoogste schavotjes van de 60m resp. in een tijd van 9.98 en 10.09. Ook eerstejaars Thor N zagen we op het podium van de 60m verschijnen, hij werd 3° in een tijd van 10.20. In het hoogspringen hadden we 2 jongens op  het podium Rune L (2°) en Lars D (3°) beiden met een sprong over 1m08. Voor Rune was het de eerste keer dat hij aan hoog deelnam  en meteen al een podiumplaats!

Bij de pupillen slechts 2 podiumplaatsen. Ashley D werd in het hockeybalwerpen 3° en wierp het balletje 23m78 ver. Jana DW behaalde met een sprong van 1m15 in het hoog een derde plaats.

En als laatste, onze miniemen, hier hadden we 4 medailles. Goud was er voor Axelle DS  bij de discus met een worp van 23m18. De andere 3 podiumplaatsen waren in het ver. Sennah V werd eerste met een sprong van 4m45 en eerstejaars Lisa V derde. Lisa sprong 4m29. Tenslotte sprong Stan DK zich ook naar het brons met 4m37. Toeval of niet ;  maar onze klasgenoten uit Nevele hadden terug eenzelfde podiaplaats.

Buiten deze medaille waren er nog vele mooie prestaties. Vier atleten vielen net naast het podium: Thibo DW (hockey), Enola V (kogel), Vita G (hockey) en Matteo V (kogel). Nog eens vijf  jeugdatleten behaalden een vijfde plaats: Vita G (kogel),  Lowie DB (60m en ver) en  Thomas H (80m en 300m).

Rond 5 uur werd het dan tijd om de dag af te sluiten met de gouden 2000m (10x200m). Hiervoor hebben we per ploeg 3 benjamins, 3 pupillen en 4 miniemen (jongens en meisjes door elkaar) nodig.

Na wat puzzelen hadden we 3 ploegen. Niet evident voor die miniemen want die hadden er nog maar net een 300m op zitten. De 3 ploegen waren samengesteld uit volgende atleten.

Ploeg1 : Ilona D, Flore Z, Thor N, Lowie DB, Jana DW, Matteo V, Stan DK, Sennah V, Dries VW en Nathan B.

Ploeg2: Wout DD, Ferran S, Lars D, Nicolas J, Isaura D, Noor G, Jakob VL, Joren L, Loeka VH en Axelle DS

Ploeg3: Lowie S, Iebe C, Rune L, Camille D, Marieke VA, Ona G, Milan VH, Wout DW, Laurien G en Robbe M.

Het werd een spannende race tussen Deinze 1 en Meetjesland , maar uiteindelijk liep Nathan B als eerste over de finish. De 3 ploegen mochten allemaal samen op het podium op de wisselbeker te ontvangen. En samen zongen ze:

AC Deinze, AC Deinze, pas op daar zijn ze, pas op daar zijn ze, AC Deinze aan de top, AC Deinze aan de top, niemand kan er bovenop, niemand kan er bovenop, en als ze ons niet horen, en als ze ons niet horen, dan trekken we aan hun oren, dan trekken we aan hun oren, de beste kleuren zijn rood en wit, de beste kleuren zijn rood en wit, nu zijn we helemaal fit hey, nu zijn we helemaal fit hey.

 

Dank aan alle jeugdatleten die deelnamen en aan de begeleiders om alles in goeie banen te leiden op deze meeting.

 

Sportieve groeten

Het jeugdteam. 

 

 

 

Wie is online

We hebben 50 gasten en geen leden online