Provinciaal kampioenschap op zaterdag 22 april in Gentbrugge en op zondag 23 april in Lebbeke

Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2017 19:27
Geschreven door Etienne Van den Bossche
Hits: 1389

b_300_150_16777215_00_images_charlotte_duyck.jpg

30 Medailles, 1 meer dan vorig jaar (29)

Ik moet mijn verslag beginnen met te vermelden dat ik de zaterdag wel en de zondag niet persoonlijk aanwezig was. Voor de prestaties van zondag heb ik mij gesteund op de naakte uitslagen en op een aantal contacten die ik had met trainers(sters), ouders en ook met de secretaris van het provinciaal comité, mijn goede vriend Erik Coppens. Ook het verslag in de nieuwsbrief van de VAL heeft mij heel wat wijzer gemaakt. Aan al die personen mijn hartelijke dank voor hun informatie.

 

 

Ik vermeld in mijn verslag de behaalde medailles, de clubrecords en de in mijn ogen meest in het oog springende prestaties. De persoonlijke records vermeld ik niet, ik denk dat, dat er ongeveer 30 zouden zijn en ondanks allerlei informatie zou ik zeker onvolledig zijn. Dit neemt echter niet weg dat ik de verbetering van je eigen prestaties niet naar waarde schat. Jezelf verbeteren is de essentie van de atletiek en bezorgt je grote voldoening.

Ik overloop de medailles in volgorde, zoals zij op de officiële uitslag vermeld staan.

Goud was er voor: ( 11 X )

                Marlien De Jans: 400m horden seniores

                Charlotte Duyck: 400m seniores

                Anne-Sofie Dooms: polsstok cadetten

                Sara Vanhalst: hinkstap scholieren

                Quincy Verhelst: polsstok scholieren

                Fien Buysse: hinkstap juniores

                Hanne Dhont: verspringen juniores

²              Marie Segers: hoogspringen scholieren

                Emma Coppenolle: 100m seniores

                Charlotte Duyck: 200m seniores

                Anouska Hellebuyck: discuswerpen seniores

Zilver was er voor: ( 9 X )

                Sara Vanhalst: hoogspringen scholieren

                Viktor Coppenolle: verspringen cadetten

                Milan Van de Walle: 300m horden cadetten

                Klaas Parmentier: 400m horden juniores

                Leon Laloux: 400m cadetten

                Jarni Ingelaere: polsstok scholieren

                Viktor Coppenolle: hinkstap cadetten

                Emma Coppenolle: 200m seniores

                Jorg Vanlierde: speerwerpen juniores

Brons tenslotte was er voor: ( 10 X )

                Naomi Van Quaethem: 300m horden cadetten

                Jorg Vanlierde: 100m juniores

                Viktor Coppenolle: hoogspringen cadetten

                Marthe Van der Eecken: discuswerpen cadetten

                Celestine Tytgat: hoogspringen seniores            

Ilke Dhont: 800m juniores

                Mathis Van de Walle: 400m cadetten

                Kristof Plovie: 110m horden seniores

                Marthe Van der Eecken: kogelstoten cadetten

                Jana De Busscher: discuswerpen seniores

Clubrecords waren er voor:

                Sara Vanhalst: hinkstap scholieren: 10.97m (vorig record: 10.65m op naam van Fien

                Sprangers 09.05.2015)

                Viktor Coppenolle: hinkstap cadetten: 11.83m (vorig record: 11.60m op naam van Robin

                Goeminne 29.04.2007)

                Celestine Tytgat: hoogspringen seniores: 1.58m evenaring (record sedert 09.05.1999 op

                naam van Sarah Van Hove)

Nu bespreek ik de voor mij meest opvallende prestaties.

Marlien De Jans won haar 400m horden in een tijd van 58.79sec, slechts 11/100sec boven haar clubrecord, en dat zonder tegenstand ( 2de op meer dan 5sec). Vorig jaar won Marlien in

een tijd van 62.16sec; wat een verschil en dat bij een temperatuur van 8° C. Ik heb persoonlijk nooit Marlien in een zulkdanige conditie gezien, en dat zo vroeg op het seizoen.

Even merkwaardig zijn de 2 gouden medailles van Charlotte Duyck. Voor het eerst onder de

60sec op de 400m en met 1/100 sec voorsprong op haar boezemvriendin Emma Coppenolle   op de 200m; met het blote oog niet zichtbaar (Zitten de sportieve prestaties van je papa      er voor iets tussen? Maar je moet het uiteindelijk toch zelf doen Charlotte).

En ook even merkwaardig ( die 3 items zou ik moeten terzelfdertijd kunnen vermelden) zijn de in totaal 5 medailles van broer en zus, Viktor en Emma Coppenolle. Dit komt neer op 1/6 van het totaal aantal medailles van onze club. Hoe gelukkig moeten ook hun ouders zijn

met zulke prestaties van hun kroost!

Ook heel merkwaardig, maar dat zijn wij in feite al gewoon, de prestaties van de andere boezemvriendinnen Sara Vanhalst en Marie Segers. Beiden wonnen goud in hun favoriete nummer, Sara in hinkstap en Marie in hoog. En 1 en 2 in hoogspringen met dezelfde hoogte, slechts gescheiden door het aantal geslaagde pogingen.

Celestine Tytgat kwam na 2 jaar afwezigheid op de sintelbaan en na nog maar een korte trainingsperiode terug in actie. Zaterdag nam zij deel aan het verspringen en sprong met o.6sec tegenwind 5.10m. Zondag nam zij deel aan het hoogspringen en behaalde onmiddellijk de bronzen medaille met een evenaring van het clubrecord. Celestine is een ferme versterking voor ons vrouwenteam; wanneer je weet dat Celestine nog steeds clubrecordhoudster is van niet minder dan 6 clubrecords ( bij de benjamins, pupillen, scholieren en juniores).

Fien Buysse zag ik vorige week aan het trainen met de hamer en haalde nu goud in het hinkstapspringen. Proficiat Fien!

Quincy Verhelst komt van het Agro gym; nam voor het eerst deel aan het polsstokspringen en behaalde onmiddellijk de gouden medaille. Blijkbaar was haar vorige discipline de ideale basis om aan polsstokspringen te doen (daar was ik al vroeger van overtuigd). Er zit nog veel rek op Quincy, daar is ook trainer Björn van overtuigd.

Wat ook opvalt is de collectief schitterende prestaties van onze cadetten jongens. Ik heb het

al in een van mijn vorige verslagen vermeld: aan hun prestaties gaan wij nog veel plezier beleven.

Ook onze cadetten meisjes eerstejaars beloven veel: Marthe Van Der Eecken behaalde brons in kogel en discus en Naomi Van Quaethem dezelfde medaille op de 300m horden. Ook nog een heel aantal andere cadetten meisjes eerstejaars behaalden veelbelovende resultaten. Deze ploeg aangevuld met een aantal tweedejaars o.a. Anne-Sofie Dooms, van alle markten thuis zal nog van zich doen spreken.                    

En nu allemaal kijken naar het verslag van het PK op de nieuwsbrief van de Val; daar werden de prestaties van onze atleten(tes) flink in de verf gezet. Er is een interview met Charlotte Duyck en Marlien De Jans en er zijn foto’s van Charlotte Duyck, Viktor Coppenolle, Fien Buysse en Marthe Van der Eecken.

Wie de nieuwsbrief niet kent, je kan hem gratis op uw emailadres krijgen. Je hoeft enkel je eigen emailadres door te malen naar Michel Jordens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woensdag ging dat verslag over het PK in Oost-Vlaanderen en de volgende dagen volgden de andere Vlaamse provincies. Nu nog enkele bedenkingen. Sommige atleten(tes) vonden de PK’s nog te vroeg op het seizoen, zeker gezien de slechte weersomstandigheden; daar hebben wij alle begrip voor. Anderen moesten in laatste instantie afzeggen wegens een op training opgelopen kwetsuur. Wij wensen de gekwetste atleten(tes) een vlug en volledig herstel toe.

Wij hebben hier andermaal heel wat gelukkige mensen gezien: atleten(tes), ouders, trainers(sters), onze webmaster Bart en echtgenote Klaudia, verkleumde juryleden en zeker ook onze huisfotograaf Gaby. Al die personen hebben ook mij gelukkig gemaakt. Als bijna……jarige weduwnaar, is geluk en dankbaarheid van het grootste belang en dat heb ik op dat PK in grote maten mogen ervaren. Daarvoor mijn oprechte dank.

Ik wil besluiten met een voorval dat dit laatste heel goed illustreert. Wat een geluk straalde meer uit dan toen Hanne Dhont bij haar laatste sprong van zilver naar goud sprong en overgelukkig in de armen van haar mama vloog. Toen ik Hanne woensdag op training daarover aansprak straalde zij nog evenveel geluk uit.

Ik moet hiermee besluiten, want ik zou te lyrisch worden.

Tot op de verschillende BVV.

Etienne