Zoeken


BVV Alle categorieën mannen op 14 mei te Sint-Niklaas.

Achtste plaats, gestimuleerd door het succes van onze vrouwenploeg en eigen grote inzet. 

Thomas Parmentier en partner, en Angelo De Bruyne en wederhelft, hadden dat succes van onze vrouwenploeg en hun tomeloze inzet op zaterdag, persoonlijk meegemaakt en hebben die inzet als het ware overgeplant, samen met vele anderen op onze mannenploeg.

 

In tegenstelling tot bij de vrouwen, waar wij een fantastische start hadden, met de overwinning van Marlien De Jans, was het bij onze mannen precies andersom. Kristof Plovie, die slechts voor de 2de keer aan een 400m horden deelnam, werd gediskwalificeerd, met nul punten i.p.v. 13 punten als gevolg. Om het waarom van die diskwalificatie te beoordelen, daar ben ikzelf niet bevoegd over. Maar wat een morele mokerslag moet het voor Kristof, die zich zo had ingezet, zelf zijn geweest! Maar op welke manier nam Kristof weerwraak op die tegenslag? Op de 110m horden werd hij prachtig 2de in zijn reeks en verdiende zo 10 punten voor onze club. Proficiat Kristof!

Angelo De Bruyne op zijn 400m vlak, zakte er op het einde volledig door. Hij had er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen. Misschien een mindere dag, of een te enthousiaste start, wat was de oorzaak, wie zal het zeggen? De 400m is zo al,volgens mij de zwaarste dicipline in de atletiek. Maar ook Angelo had nog de mogelijkheid om weerwraak te nemen op die tegenslag. Samen met Tristen Geirnaert en Niels Hoet, beiden aan hun 1stewedstrijd van het seizoen toe, en master Pieter Quartier, altijd goed op een 400m nam hij deel aan de 4 x 400m aflossing. Zij klokten af in een meer dan behoorlijke tijd van 3.26.17sec en goed voor 4 punten (vorig jaar: 3.31.51sec). Goed zo!

Brian Ingelaere liep de 100m en de 200m. De 100m liep hij in een tijd van 11.35sec (vorig jaar 11.39sec) en behaalde daarmee 4 punten. Brian kwetste zich bij de 200m, liep toch nog een tijd van 23.06sec en zorgde nog voor 3 extra punten voor zijn club. Door die kwetsuur kon Brian niet mee doen aan de aflossing 4 x 100m, maar wat erger is, door die kwetsuur moest Brian ook afzeggen voor het KVV polsstok, waar hij zo naar uit zag. Wij wensen Brian een vlug en volledig herstel toe, en wat nog belangrijker is, succes op de examens.

De lange afstand is al jaren een teer punt in onze club. Ewout De Vrient ( 2 punten op de 800m), Jonas Icket ( 2 punten op de 1500m) en Daan Dhondt (3 punten op de 3000m, 29/100sec vlugger dan vorig jaar) deden hun uiterste best, maar konden uiteraard de opgelopen achterstand bij de vorige loopnummers niet ophalen.

Maar wij verwachtten beterschap bij de laatste 2 lange afstandnummers. Kevin Van Vynckt werd 5de op de 5000m in een tijd van 15.21.12sec (13.43sec vlugger dan vorig jaar en 4.50sec onder zijn tot dan toe, persoonlijk record). Kevin bezorgde zo zijn club 8 kostelijke punten. Dank u Kevin!

Over het atletiekverleden van onze maar pas overgekomen  deelnemer aan de 3000m steeple, Kurt Doutreloigne, hadden wij veel goeds gehoord. Dat goeds monde uit in een 6de plaats, 7 punten en een nieuw clubrecord! Proficiat Kurt!

En wat wij heimelijk durfden hopen gebeurde. Thomas Parmentier in het hoogspringen, Jorg Vanlierde in het polsstokspringen en Michael Obasuyi in het verspringen, behaalden alle 3 het maximum van 13 punten. Michael sprong  7.45m ver, echter met een windvoordeel van 2.7m/sec, maar met een homologeerbare 2de sprong van 7.29m, een nieuw persoonlijk record). Thomas Parmentier won het hoogspringen met een sprong van 1.95m bij zijn 1ste poging, wat hem ook het maximum van de punten opbracht. Jorg Vanlierde won het polsstokspringen met een sprong van 4.70m. Allemaal heel behoorlijke prestaties en dank u voor uw inzet. En de hoop op behoud steeg!  

Ook onze deelnemers aan de andere kampnummers deden het uitstekend, zodat wij met goede hoop aan de aflossingen konden deelnemen.

Viktor Coppenolle als enige cadet in het hinkstapspringen, sprong met 1.2m/sec tegenwind, 12.01m ver, een nieuw clubrecord voor Viktor en 3 kostbare punten voor de club!

Master, en mijn chauffeur van dienst, waarvoor mijn dank, Pieter Quartier, behaalde 5 punten in het discuswerpen, slechts 19cm onder zijn clubrecord.

Jonas De Busscher, nog steeds niet volledig hersteld van zijn elleboogproblemen, heeft er alles aan gedaan om toch aan deze BVV te kunnen deelnemen. Hij hield het uit voorzorg bij 2 pogingen en behaalde toch 10 punten voor onze club. Meer dan verdienstelijk! Jonas heeft al die tijd van blessureleed niet stilgezeten; trainde op niet belastende nummers voor zijn elleboog en behaalde o.a. zeer behoorlijke resultaten in het hoogspringen. Jonas zijn doorzettingsvermogen en clubliefde werd later nog beloond. Hij nam ook nog deel aan de 4 x 100m aflossing en behaalde daar met zijn 3 clubmakkers 8 punten.

Thomas Parmentier bezorgde ons ook nog 3 punten met de kogel, en verving met succes de gekwetste Brian Ingelaere in de aflossing 4 x 100m, waar hij samen met hoger vernoemde Jonas, Michael Obasuyi en Jorg Vanlierde, wellicht tot hun eigen verbazing voor een nieuw clubrecord zorgde.

Zo eindigden wij uiteindelijk meer dan verdienstelijk 8ste, met in totaal 115 punten, 18 punten meer dan het degraderende ATLA.

Ook hier past een woord van dank aan ALLE deelnemers, trainers(sters), bestuursleden, juryleden, ouders en partners, en andere supporters voor hun onmisbare aanmoedigingen. Wat wij toewensten aan Brian, wensen wij ook toe aan alle andere studenten, een goed resultaat op uw examen!

Etienne

 

 

 

Wie is online

We hebben 219 gasten en geen leden online