Zoeken


BVV masters, op zondag 11 juni 2017 te Gentbrugge

Dezelfde totaaluitslag als vorig jaar, 7de. Maar in tegenstelling tot vorig jaar, waar de uitslag van de vrouwen de doorslag gaf, waren het nu de mannen die voor het grootste puntengewin zorgden.Onze dames behaalden de 11de plaats met 56 punten, 2 punten minder dan de 10de geplaatste, AVMO. Wij moesten het deze keer stellen zonder de gekwetsten: Ilse Raes en Lieve Clauwaert.Voor een paar nummers moesten wij zelfs beroep doen op dames die voor het eerst aan een officiële wedstrijd deelnamen, maar toch zeer verdienstelijk voor een aantal broodnodige punten

voor onze club zorgden.

Onze mannen eindigden 2de , met 91 punten, op 6 punten van de 1ste, het plaatselijke RCG.

Vrouwen en mannen samen, kwamen uit op een 7de plaats, met in totaal 147 punten, 1 punt minder dan onze West-Vlaamse buren van AVMO.

Het is delicaat namen te noemen bij zo een interclub. Wij stellen reeds jarenlang vast dat iedereen, en dus niet enkel de atleten(tes) die in hun discipline het maximum van de punten behaalden, maar ook velen op wie wij ieder jaar kunnen rekenen en ook sommigen die voor het eerst aan een officiële

wedstrijd deelnamen er het onderste uit de kan haalden voor hun club. Ook zij zorgden voor broodnodige punten.

De weersomstandigheden waren allesbehalve ideaal in Gentbrugge; een temperatuur die naar de 30°C neigde en in de laatste rechte lijn een tegenwind van soms meer dan 5m/sec.

Daarom moeten wij toch de namen vernoemen van 3 atleten(tes), die niet alleen in hun nummer het maximum van de punten behaalden, maar ook in deze ongunstige weersomstandigheden hun eigen clubrecord verbeterden.

Luc Vervynck won zijn 200m in een nieuw clubrecord van 24.30sec met 4.6m/sec tegenwind, vorig record 24.39sec.

Pieter Quartier,in zijn 400m begeleid, door zijn 10 jaar oudere clubmakker, Luc, verbeterde zijn clubrecord van 52.85sec naar 52.47sec, met een fantastische laatste rechte lijn , waar hij tegen de strakke wind in iedereen overklaste.

Mieke Van Thuyne, tenslotte die door haar activiteiten met atleten met een beperking, slechts sporadisch aan wedstrijden kan deelnemen, was echter wel present zowel op de interclub AC, als op deze bij de masters. Zondag verbeterde Mieke haar clubrecord met de discus van 40.85m naar 41.98m.

Alle 3 deze atleten(tes), droegen ook nog hun steentje bij, bij het behalen van in totaal 10 punten in hun estafettenummer.

Wij danken hier alle deelnemers(sters) voor hun clubliefde, die door hun inzet dat mooi eindresultaat hielpen verwezenlijken. Sommigen onder hen zullen zaterdag en, of zondag deelnemen aan het BK in Ninove,waar heel wat eremetaal te verwachten is. Zij zullen er ook het gezelschap krijgen van onze oudersdomsdeken, Gaston Telier (73 jaar jong), die daar ook op meer dan 1 keer eremetaal mikt.

Anderen die niet die hoge persoonlijke ambities hebben zullen wij waarschijnlijk terugzien op onze eigen organisatie van de Masters Trophy, op vrijdagavond 30 juni. Nog anderen zullen het misschien bij dat ene optreden voor de club laten, of zien wij eens terug op een van ons vele joggings.

Wij danken hier ook alle aanwezige bestuursleden, trainers, partners (hoe bloede het bij Johan Van Gansbeke, omdat hij door zijn knieproblemen niet zelf kon deelnemen), ook kleine kinderen en zelfs de mama van Mieke, Marie-Claire ; wij danken die allemaal voor hun aanwezigheid en hun onmisbare aanmoedigingen.

Ik ben nu aanwezig geweest op alle interclubwedstrijden, van pupil tot masters, en ik denk samen met onze voorzitster Rita en onmisbare echtgenoot Etienne, die er ook altijd bij waren, te mogen concluderen dat bij alle 7 interclubs, onze atleten(tes) telkens de verwachtingen hebben overtroffen.

Dus aan alle deelnemers, van klein tot groot, hartelijk proficiat en veel dank. En wij gaan er nog een verlengstuk aan breien, want onze jongens pupillen en miniemen hebben zich geplaatst voor hun finale op zaterdag 16 september te Merksem. Indachtig het puike resultaat en het enthousiasme bij de schiftingen in Zwevegem, mogen wij ook daar een mooi resultaat verwachten.

En nu voor velen examens en nadien wellicht wat verlof. Als gewezen leerkracht mag ik zeker niet nalaten aan alle leerlingen, studenten, ook bij die examens , veel succes toe te wensen.

Etienne.

Wie is online

We hebben 90 gasten en geen leden online