Zoeken


PK jeugd Oudenaarde 24 Juni 2017

b_300_150_16777215_00_images_patrick_PK_oudenaarde_goepsite.jpgOp weg naar Oudenaarde kregen de meeste ouders al een eerste hindernis voor de voeten geworpen..... vanaf Kruishoutem een wegomlegging richting Oudenaarde om te stranden bij een afgesloten Markt....  Via een nieuwe omlegging er omheen om dan ergens een parkeerplaatsje te zoeken. Iedereen stond zo al op scherp. Gelukkig waren we op tijd vertrokken om de start mee te maken van het namiddagprogramma....

Jeugdtrainers Jonas (zijn debuut ) en Christian gaven de opwarming en begeleidden onze jeugd door het namiddagprogramma. Na de opwarming konden we eraan beginnen. Ondertussen hadden enkele jeugdatleten (pup-min) hun wedstrijden reeds afgewerkt en vertrokken ze richting huiswaarts. 

 

Vooreerst wil ik onze 75 jeugdatleten echt van harte danken voor hun komst, inzet en gedrevenheid. Dankzij die teamspirit konden we deze dag afsluiten met een prachtig resultaat :

17 Medailles !!! 5x goud, 6x zilver en 6x brons met  2 clubrecords! Op een ontspannen manier en als team er vol voor gaan, voor elkander staan supporteren en steunen. Het was echt prachtig om te zien hoe die rood-witte armada zich verplaatste over de piste! Iets om fier op te zijn!   

 

Als we het aantal medailles even in detail bekijken behaalden we de volgende: 7x in hoog; 4x in kogel; 2x in ver en hockey; 1 op de 60m en 60m horden. Conclusie sterk in de kampnummers maar bij de loopnummers hebben we het moeilijker.   

 

Laten we even kijken bij onze benjamins - onze sterkste categorie die al een hecht team vormt. Bij de meisjes hebben we de “gouden“ Ilona en de “zilveren“ Sienna.
Ilona liep in de kwalificatiereeks niet een supertijd maar plaatste zich voor de finale in 9.77s. Dankzij het teamwork van AC Deinze nam ze deel aan het verspringen, ook een favoriet kampnummer van haar. Hier vloog ze 3m67 ver de zandbak in en pakte haar eerste goud. Ondertussen kreeg ze de tip om zich op te warmen voor de finale van de 60m. Goed opgewarmd, turbo aan, won ze deze bloedstollende finale in 9.34s. Met één honderste verschil op de tweede won ze haar tweede goud. Hierbij sprintte “onze hazewind” het 20 jarig clubrecord van Katrien Niemegeers van de tabellen! Straffe toebak als je het me vraagt!
Sienna had er ook zin in. De kogel belandde 8m21 ver, een verbetering van haar PR met liefst 56 cm en kogelde daarmee het vorig clubrecord van Lisa Vermeulen van de tabellen. Dankzij deze prachtprestatie pakte ze zilver. Ook Vita (recordhoudster op de indoor) pakte brons met 7m rond. Bij hockey gooide Sienna 23m12 ver en behaalde zo haar tweede zilver. Margot behaalde de bronzen medaile met 19m91. Maar ook bij de meisjes hebben we een hoogspringster in huis. Flore sprong met een schitterende sprong over 1m05 en behaalde hiermee een mooie zilveren medaille.
Tenslotte willen we een hart onder de riem steken voor Enola. Ze nam deel aan ver en de 600m en eindigde telkens op die ongelooflijke ondankbare vierde plaats maar toch ook twee hele mooie prestaties!
  

 

Onze benjamins jongens wilden zich ook tonen. We kregen alvast een knap staaltje hoogspringen voorgeschoteld! Drie jeugdatleten bleven over voor goud. Ferran, onze blonde jongeman, sprong opeens 16 cm hoger dan voorheen.... en pakte knap brons met 1m17. Maar Lars, onze kleinste benjamin, sprong op lenigheid en kracht het hoogst en liet zo iedereen achter zich en nam zo het goud in ontvangst 1.17m dankzij mindere beurten. Thibo tenslotte stootte de kogel 8.45m ver en nam zo brons mee naar huis.   

De benjamins haalden maar liefst 10 medailles binnen! Straffe madammen en jongemannen, zoveel is zeker. Er wacht ons nog een mooie toekomst met onze benjamins.

 

Bij de pupillen vloog Lowie D.B. over de horden naar een zilveren plaats in  een PR van 11.03s en eindigde vierde op de 1000m.  

 

Over naar onze miniemen atleten die al in de voormiddag het beste van zichzelf gaven. Onze 4 atleten die deelnamen aan het hoogspringen behaalden elk een medaille, weeral straffe prestaties...
Bij de jongens vloog Stan als eerstejaars over de lat van 1m53 naar zilver en Nathan met 1m45 naar brons. Bij de meisjes gaf Kaat er een lap op bij de kogel. Deze vloog nu 75cm verder naar 9m59 en ze verdiende hiermee brons. Bij hoogspringen was de strijd voor goud weer spannend met Sennah en Axelle in de hoofdrollen. Axelle sprong over 1m44 naar zilver terwijl Sennah met 1m47 goud behaalde. Bij het verspringen hadden we maar 2 meisjes van de 20 deelneemsters. Sennah deed een gooi naar een medaille terwijl Lisa ervaring wou opdoen. Maar in deze leeftijdscategorie groeien sommige meisjes snel op korte tijd. Passen komen dan niet uit, enz... Dankzij haar laatste sprong 4m74 (29cm verder nu) verdiende Sennah haar tweede goud. Lisa eindigde als vijfde met 4m30 en als eerste van de eerstejaars miniemen.
 

 

Hierbij wil ik nogmaals onze 75 jeugdatleten bedanken , onze jeugdtrainers , jeugdteam en onze fantastische supporters! Ook de knappe vlotte organisatie van Oudenaarde viel op. Dankzij de juryleden werd daar alles in het voorziene tijdschema afgewerkt. Prachtige foto’s zijn te bekijken in het foto-album. Onze jeugdtrainers Jonas en Christian zagen dat het goed was en zo vertrok iedereen met een goed gevoel  huiswaarts .     

 

Sportieve groeten

 

Het jeugdteam.

 

Wie is online

We hebben 101 gasten en geen leden online