Zoeken


Een terugblik op het Belgisch kampioenschap juniores/beloften te Huizingen

 

b_300_150_16777215_00_images_podiumBK.jpg

Terwijl het nu op onze club alle hens aan dek is om het PK meerkamp in goede banen te leiden, wil ik u graag nog even meenemen naar het Belgisch Kampioenschap voor juniores en beloftes van vorige week zondag.

Door een familiefeest kon ik pas na de middag deze meeting bijwonen wat een voor mij minder ‘doorleefd’ verslag opleverde … maar ik wou Etienne, onze trouwste supporter én verslaggever, niet ontgoochelen.

Waarschijnlijk weet u dat dit BK voor de meeste juniores en beloftes dé afsluiter is van een vaak lang zomerseizoen. Bewonderenswaardig is hun ambitie om dan nog hun eigen PR of SB te verslaan … en dat was alvast het opzet van onze atleten. Enkelen zijn daar goed in geslaagd!

Te beginnen met onze junior Michael Obasuyi, die in een super spannende finale op de 110mH samen met Tuur Bras een tijd van 13.81 afklokte. De fotofinish diende ingeroepen te worden en liet volgende winnaar optekenen: Michael! Met enkele duizenden seconden verschil mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen. Proficiat, Michael, je was dit seizoen een grote ‘medaillepakker’ op kampioenschappen!

Wie zich ook in de kijker liet ‘springen’ is onze eerstejaars belofte Brian Ingelaere, en dit op de nummers verspringen en polsstok. Terwijl hij van het verspringen niet zijn specialiteit maakt, kon hij ongeremd zijn eigen PR aanscherpen tot 6m78, wat hem een knappe 4de plaats opleverde! Ook voor polsstok liet hij een mooie prestatie zien door heel gezwind de lat op 4m50 te trotseren, wat hem een welverdiende en gedeelde 3de plaats opbracht, goed voor de 2de medaille voor Deinze, ééntje van brons!

Deze kleine delegatie aan mannen van onze club werd gelukkig aangevuld door een talrijker delegatie aan vrouwelijke atletes en dit op verschillende disciplines.

De juniores werden vertegenwoordigd door Fien Buyse, Hanne Dhont en Ilke Dhont. Fien trad aan op 100m horden en kon met veel strijdlust haar PR verbeteren van 18.04 naar 17.85. Hanne Dhont werd geselecteerd voor ver en kon een eervolle 6de plaats innemen met een sprong van 4m90. Ten slotte heeft Ilke Dhont zich op een deelnemersveld van 16 atletes een mooie 9de besttijd toegeëigend (62.78). Proficiat aan jullie drie, want een BK meemaken is niet aan iedereen gegeven!

And last but not least mochten 3 beloftes onze clubkleuren vertegenwoordigen: Emma Coppenolle, Jana Debusscher en Charlotte Duyck.

Er waren alvast 2 knappe 4de plaatsen en dit voor Jana Debusscher en Charlotte Duyck! Jana gooide de discus 36m62 ver en viel net naast het podium. Dit seizoen heeft ze op dit nummer grote stappen vooruit gezet. Hetzelfde overkwam Charlotte die op de 200M haar seizoensbeste (25.12) bijna evenaarde in een scherpe tijd van 25.17 en dit een week na haar herexamens! De terechte vreugde van Charlotte stond in schril contrast met de zware ontgoocheling van Emma die graag het seizoen in alle schoonheid wou afsluiten, wetende dat haar overstap naar de arbeidsmarkt moeilijker te combineren valt met kampioenschappen. Het behalen van een seizoensbeste (25.27) of PR (24.92) vanuit baan één is tevens geen evidentie! Toch kon ze nog op de 18 deelnemers een 6de plaats (25.66) veroveren, én dit ook nog na een vooraf slopende wedstrijd verspringen, die 2 ½ u in beslag nam! Emma kon hier een mooie 5de plaats veroveren met een sprong van 5m38, een nummer waar ze pas deze zomer enkele keren op getraind heeft. Ook proficiat aan deze drie beloftes!

Graag nog een welgemeende dank-je-wel voor alle aanwezige clubtrainers: Kurt, Sonja en Veroniek! Jullie motiverende en geruststellende aanwezigheid op kampioenschappen is voor de meeste of misschien zelfs alle atleten van primordiaal belang, zowel bij succesvolle als bij tegenvallende prestaties!

Wie is online

We hebben 98 gasten en geen leden online