Zoeken


Open Provinciaal kampioenschap meerkamp op zaterdag 23 en zondag 24 september

Foto: Gaby De vos
Foto: Gaby De vos

Eén van de meest succesrijke organisaties, van de vele door onze club, over de vele jaren heen ingericht op onze kunststofbaan. 328 deelnemers, 87 clubatleten(tes), 7 medailles, waaronder 2 gouden en 4 nieuwe clubrecords.

Dat succes is aan meerdere factoren te danken: onze talrijk medewerkende bestuursleden onder leiding van onze alom geprezen voorzitster Rita, de vele medewerkers op het secretariaat, alle vrijwillige medewerkers op het terrein, in de kantines, aan de toegang, onze ijverige clubfotografen,

 

de papa’s en mama’s op wie ik kan rekenen voor een foto van dochter of zoon op het podium, voor boven mijn artikel, enz. De vele juryleden, waaronder een groot aantal eigen mensen, het enthousiasme van onze trainers en jongeren begeleiders, en natuurlijk ook de geestdrift en de wilskracht van onze eigen atleten(tes), gestimuleerd door ouders, grootouders, nonkels en tantes, partners en kinderen, en noem maar op! En ook weersomstandigheden om aan zomeratletiek te doen, waar iedere organisator, en iedere atleet van droomt.

Ik had vorige week contact met een moeder van een gewezen atleet uit Deurle (het volgens mij nog altijd, mooiste dorp van Vlaanderen, waar ik gans mijn jeugd heb doorgebracht). Die moeder verklaarde mij, dat haar zoon burgerlijk ingenieur is geworden en nu een hoge functie in het bedrijfsleven bekleed, deels door de wilskracht en doorzettingsvermogen, die hij destijds heeft aangekweekt, niet alleen door de 2 wekelijkse trainingen, maar ook door zijn verplaatsingen met de fiets van Deurle naar Deinze, waar hij gedurende de winter soms moest stoppen om de sneeuw van tussen zijn ketting te verwijderen.

Vele van onze atleten(tes) kweken ook hier de wilskracht en de discipline aan, om het later ver te brengen in het beroepsleven. Wij moeten ook wijzen op de vele hechte vriendschapsbanden die hier gesmeed worden. Ik heb hier ook veel gelukkige atleten(tes) en hun familie gezien gedurende dit lange weekend. Tot hier, ik weet het, mijn nogal lange inleiding.

En nu de prestaties.

De gouden medailles werden behaald door Sara Vanhalst bij de scholieren 7kamp, en Sennah Vanhoeyen bij de miniemen 5kamp. Zilver was er voor Hanne Dhont bij de juniores 7kamp , Marthe Van Der Eecken bij de 6kamp cadetten en Enola Verschelden bij de 4kamp benjamins. Lowie De Bruycker, 4kamp pupillen en Enola Dhaenens, 4kamp, benjamins behaalden brons.

Nu ga ik verder uitweiden over de medaillewinnaars van onze cadetten, scholieren en juniores dames. Patrick of Valerie zullen dat wel doen voor de jongeren.

Sara Vanhalst lukte een uitzonderlijke prestatie. Zij behaalde goud in een nieuw clubrecord op de 7kamp (4304 punten, oud clubrecord stond op naam van Celestine Tytgat, met 4283 punten). Ter illustratie van de waarde van dat clubrecord: Celestine is nu nog clubrecordhoudster in het hoogspringen scholieren, juniores en sedert dit jaar ook bij de seniores, met een sprong van 1.65m. Ook het clubrecord speerwerpen bij de scholieren staat met 33.85m op naam van Celestine. In die 7kamp verbeterde Sara, eindstand inbegrepen, maar liefst 7 persoonlijke records. Enkel bij het kogelstoten lukte dat niet.

Met die prestatie sloot Sara een uitzonderlijk succesrijke anderhalve maand af:

Zilver op het KVV hinkstap

Zilver op het BK hinkstap

2de op de nationale interprovinciale match in het hinkstapspringen met een nieuw clubrecord.

Sara nogmaals een dikke proficiat, en nu op atletiekgebied wellicht genieten van een welverdiende rust. Dat zal zeker gebeuren in samenspraak met trainer Kurt, die zeker ook een groot aandeel heeft in jou succesvolle periode.

Hanne Dhont behaalde dus zilver in haar 1ste zevenkamp bij de juniores. Haar beste resultaten behaalde ze zoals wij konden vermoeden in het hoog- en verspringen. Haar totaal van 3462 punten is zeker niet onaardig, als je weet dat het clubrecord op naam staat van Anouska Hellebuyck en 3768 punten bedraagt. Ik schrijf dit verslag op woensdag en maandag is Hanne begonnen aan haar 1ste jaar kiné (een grote stap). Proficiat Hanne met je zilveren medaille en succes met je studies!

Met haar waarschijnlijk onverhoopte zilveren medaille bij de cadetten kan Marthe Van Der Eecken met een vreugdevol gevoel haar seizoen (waarbij zij bij het kogelstoten op kampioenschappen een paar ontgoochelingen opliep) afsluiten.

Alle 3 onze medaillewinnaars; Hanne bij de juniores, Sara bij de scholieren en Marthe bij de cadetten zijn nog eerstejaars. Dat bied heel wat perspectieven voor volgend seizoen.

En nu bespreken wij de resultaten van onze overige deelneemsters.

Fien Buysse verbeterde zich op 4 nummers tegenover haar prestaties op het BK: kogelstoten, verspringen, speerwerpen en 100m horden. Fien is ook eerstejaars: dus volgend seizoen opnieuw proberen!

Leonie Van Vynckt, lang gekwetst, en voor haar kwetsuur één van onze meest actieve jongeren deed het zeer goed. Een 7de plaats, met 3872 punten was haar eindresultaat. Vooral haar sprintnummers: 100m horden en 200m waren zeer goed. Uitstekend voor een wederoptreden! Hopelijk blijf je nu verder van kwetsuren gespaard Leonie!

Marie Segers, behaalde de 12de plaats, met in totaal 3428 punten. Marie verbeterde zich bij het speerwerpen en op de 800m. Op de 800m liep zij de 3de tijd van alle deelneemsters en liet in die wedstrijd een zulk danige sterke indruk, zodat trainer Kurt al lachend opmerkte: Marie wij gaan nog van u een lange afstandsloopster moeten maken. Marie behaalde in het hoogspringen, haar lievelingsnummer de 2de plaats, met een hoogte van 1.58m; precies dezelfde hoogte als bij haar vorige zevenkampen dit seizoen: in Herentals en hier bij ons op het BK. Marie is zoals Sara, eerstejaars en mag dus ook al uitzien naar nog verbeteringen als tweedejaars; misschien al gedurende het indoorseizoen.

En gelukkig dat onze 3 scholieren, deelneemsters aan de zevenkamp waren, toen zij samen op de foto mochten. Zij straalden!

Onze cadetten meisjes waren met 4 aan de start: Marthe Van Der Eecken, die zilver behaalde, Lynn De Waele nog niet zo lang actief in de atletiek, en aan haar 1ste meerkamp toe, Naomi Van Quaethem, eerstejaars nam ook al deel aan het BK en Stien Christiaens voor wie het ook haar 1ste zeskamp was.

Lynn behaalde een schitterende 6de plaats, met in totaal 2836 punten. In het hoogspringen werd zij 3de met een sprong van 1.40m, en dat op 30 deelneemsters. Bij het kogelstoten werd zij 5de en in haar reeks op de 800m werd zij knap 4de. Ik denk dat Lynn haar eigen verwachtingen, die van haar geweldig supporterende mama en ook die van trainer Kurt fel overtroffen heeft. Wij horen nog van jou Lynn!

Naomi Van Quaethem werd 10de, met meer dan 100 punten meer dan op het BK. Ook op 2 andere nummers verbeterde zij haar prestaties van op het BK: de 80m horden, waarbij zij haar reeks won en uiteraard het speerwerpen waarbij zij op het BK 3 nulworpen liet noteren.

Stien Christiaens, ook eerstejaars en aan haar 1ste 6kamp toe werd 26ste en behaalde 2254 punten. Haar beste nummers waren de werpnummers, kogel en speer en het verspringen. Goed voor een 1ste deelname!

Bij de mannen hadden wij slechts 3 deelnemers: Kasper Zutterman, bij de juniores, kon slechts aan 1 nummer, de 100m, deelnemen en moest er dan de brui aangeven, waarschijnlijk wegens een nog niet volledig geheelde kwetsuur. Kristof Plovie, bij de seniores, maakte de 1ste dag volledig af, en nam de 2de dag nog enkel aan de 110m horden, zijn lievelingsnummer, deel. Kristof lukte in die 110m horden de 3de beste tijd, 16.11. Toch is Kristof opgenomen in de totaaluitslag, als 10de met 3349 punten.

Het was dan aan Pieter Quartier om de mannelijke meubelen te redden. Pieter nam als master deel bij de senioren. Pieter vestigde een clubrecord M35 in het polsstokspringen, een discipline waaraan hij nog nooit in wedstrijd had deelgenomen. Pieter begon op 2.00m, en overschreed nadien 2.20m om dan uiteindelijk 2.40m te overschrijden. Alhoewel Pieter niet deelnam aan de 110m horden, behaalde hij 4455 punten; volgens mij een clubrecord MAS en MASM35. Pieter staat in de uitslag, tussen de senioren als 6de op 13 vermeld. Doordat er geen geboortejaren in de uitslag vermeld staan, kan ik niet zeggen hoeveelste master hij was. In ieder geval proficiat aan Pieter, die ook al, als master deelnam aan de BVV alle categorieën.

Alhoewel ik hier enkel maar de prestaties vanaf cadetten bespreek, moet ik toch het nieuwe clubrecord hoogspringen bij de miniemen vermelden. Axelle De Schuyter verbeterde het 8 jaar oude record hoogspringen (1.50m). Axelle bracht het record op 1.52m. Een vooruitgang dit jaar van ongeveer 20cm. Proficiat Axelle, en het was spannend!  

Op het einde van dit zomerseizoen, moet ik speciaal alle trainers(sters) bedanken voor hun tomeloze inzet, zowel op training als op de vele wedstrijden waar zij uren aanwezig waren. Ik doe dit ook ter gelegenheid van de dag van de atletiektrainer. Dit kon niet beter geïllustreerd worden, dan door de prachtige foto in de nieuwsbrief, waar Veronique samen met haar nationale kampioenenploeg aflossing als voorbeeld word gesteld. Wat een prachtige foto!

Toen ik zondagavond na 2 lange dagen atletiek naar huis wou vertrekken vernam ik nog dat AVS beelden had geschoten van onze wedstrijden. Ik heb die beelden, reeds meerdere keren bekeken. Rita, Sara en Marie hebben daar geweldig reclame gemaakt voor onze club. Proficiat, aan alle drie voor de manier waarop je onze club in de kijker hebt gesteld!

Een stimulans voor onze club was ook de aanwezigheid van onze burgemeester Jan Vermeulen, wiens dochtertje Madeleine deelnam bij de benjamins; sportschepen Norbert De Mey en de duivel doet al, schepen Trees Van Hove.

Dit is mijn 21ste verslag van dit jaar. Ik bedank de vele lezers van mijn verslagen. Die aandacht voor mijn schrijfsels doet mij deugd.

Wellicht volgende week, komt er nog een addendum: een opsomming van al onze kampioenen: Provinciaal, Vlaams en Belgisch.

Etienne

Wie is online

We hebben 97 gasten en geen leden online