Zoeken


Crosscup Relays Gent Jeugd

We zijn weer vertrokken voor een nieuw veldloopseizoen .We  starten traditioneel  met de Crosscup Relays in de Blaarmeersen. Geen gewone veldloop zoals alle andere,

maar een aflossingsveldloop!  Bij de jeugd lopen alle categorieën dezelfde afstanden: 800m-1000m-1000m. Dat betekent dus ploegjes vormen, voorinschrijvingen…. Dankzij het  teamwork van  jeugdteam en jeugdtrainers konden we 18 ploegjes opstellen.

 

Zondagmorgen om 10u komen we met de tent toe. Gelukkig  zien we al enkele ouders die spontaan de nieuwe clubtent opzetten. Zo kunnen we  snel de enveloppen (nummers en aflossingsstok) ophalen.  Terug naar de clubtent, ondertussen zijn er meer atleten aangekomen en trainer Christian. Eens overlopen wie van de benjamins  aanwezig is  en nog wat info meegeven. Heel wat nieuwe gezichten, nu de groepjes overlopen en aan elkander  voorstellen , nummers en stok uitdelen. Plots een atleet die niet was ingeschreven, begeleiden naar de inschrijvingstand voor de Sterren van Morgen. Zo kan Fiona VD toch nog meelopen. Ook reserve miniem Mali VG loopt individueel mee en kan zo ook genieten van de sfeer en het spektakel.

 

Ondertussen is het bijna 11u30 en staan onze benjamins meisjes klaar voor hun wedstrijd. Van de 38 ploegen behaalde Lisa DW, Oona VM en Flore Z een prachtige 6° plaats. Onze 1°jaars Maité V, Linde DL en Lentl D werden 33. Dan de jongens hier liefst 4 ploegjes van Deinze. Met 58 aan de start en weg zijn ze. Nog net een top tien plaats voor Lander N, Wout VW en Ferran S. DEIN 4 met Louis VB, Sem VM en Kobe M op plaats 26. DEIN 2 met Sebastian K, Lars en Daan DS op 45 en 2 plaatsen verder op 47 DEIN3 met Leon DM, Leander V en Victor B.

 

Het gaat aan een razend tempo vooruit onze pupillen staan al klaar en geven alles wat ze kunnen. Bij de meisjes een 8° plaats voor Enola V, Jana DW en Auke VM. Elise V, Julie VP en Isaura DP worden knap 20°. Marith S, Vita G en Ona G worden 54° en Margot V, Feline H en Marieke VA  57° en dit op 70 ploegen. Bij de jongens 78 ploegen aan de start waarvan maar liefst 5 van Deinze. Djibril S, Charles T en Luka DM werden knap 8°. De andere ploegen vinden we op plaatsen 43 (Noë D, Thibo DW en Iben R), 45 (Inigo DS, Louis V en Rune L), 54 (Lars D, Wout DD en Matteo V) en 61 (Jasper DW, Andreas DL en Lukas L).

 

Over naar onze miniemen hier slecht 3 ploegen. De meisjes, Allyssa C, Chloe S en Lisa V, werden 48° van de 70 ploegen. De jongens vinden we terug op een 29° en 37° plaats van de 75 ploegen niet slecht. In deze ploegen liepen resp.: Victor T, Dries VW, Stan DK en Wout DW, Lowie DB, Senne C.

 

In de namiddag was het uitkijken naar het verslag van sporza over de crosscup. Maar helaas door het tennis geen verslag te zien. Maar wat blijkt ? Op de site van sporza wel een videoverslag. Heel in het begin zien we onze benjamins met trainer Christian in beeld tijdens hun verkenning van het parcours. Zie link

http://sporza.be/cm/sporza/atletiek/veldlopen/1.3085917#

 

Hiermee sluiten we het  verslag af en hoop jullie met z’n allen te zien op de volgende veldloop. Want op 19 November zien we alvast iedereen terug  op onze eigen veldloop in de Brielmeersen. Iedereen present dan voor één van de grootste en de mooiste veldlopen van het land !

 

Dank aan onze jeugdtrainers , jeugdteam en onze fotograaf Gaby.  Prachtige foto’s kan je bewonderen in het foto album van AC Deinze. Veel kijkplezier !

 

Sportieve groeten

Het jeugdteam ( Valerie en Patrick )

Wie is online

We hebben 80 gasten en geen leden online