Zoeken


Enkele bedenkingen na onze meest succesrijke veldloop ooit

1560 deelnemers, 19 minder dan in het recordjaar 2012, een miniem verschil. 197 atleten(tes) van onze eigen club, nog nooit gebeurd! Het wemelde van rood-wit hemden.

Auto’s tot op de Kromme brug. Tijdens de prijsuitreiking van de jongeren, stonden de supporters, naast de zitplaatsen, schouder aan schouder.

Gelukkige atleten(tes) en familieleden. Toen ik te voet van de Brielmeersen naar het VTI wandelde en verschillende cadetten, meisjes en jongens, tegenkwam, en hen vroeg van welke club zij waren, wat zij vonden van de wedstrijd en van de behaalde prijs, gingen steevast de duimen in de hoogte.

Dezelfde dag, dus ook op 19 november hadden nog 2 andere veldlopen plaats. In Duffel moest men tevreden zijn met 588 deelnemers(sters) en in Kortenberg zelfs met 513. In Aalter, de week voordien, waren er 814 deelnemers(sters). Op 5 november in Zwijnaarde waren er 673 deelnemers(sters) en in Waregem, dezelfde dag 686.

Wij zijn er nu al zeker van dat, dat aantal, 1560, dit jaar door geen enkele andere Vlaamse organisatie zal gehaald worden.

Onze atleten(tes), behaalden 5 medailles: 2 X goud, 2 X zilver en 1 X brons. Wat mij opvalt was dat 4 van deze 5 medailles, behaald werden door atletes van wat men oneerbiedig noemt, het zwakke geslacht. Gerben De Paermentier, redde de eer van de jongens, met een zilveren plak bij de cadetten; en op welke manier? Wat een eindspurt!

Hoe is dergelijk positief resultaat er nu gekomen? Meer dan 70 medewerkers, allerhande, hebben daar deel aan. Maar ik moet toch bovenal onze voorzitster Rita vermelden. Wat Rita allemaal doet voor onze cross (en nog voor zoveel andere zaken), dat kunnen er zich weinigen voorstellen. Toen 14 dagen voor onze veldloop t.o.v. mij iemand de lof toezwaaide over Rita, dan kon ik er op antwoorden: op dit ogenblik is Rita waarschijnlijk bezig met thuis, de prijzen per reeks te verdelen.

En deze week, na de cross is Rita bezig, ook bij haar thuis, de overgebleven prijzen te klasseren voor volgend jaar; allemaal ongeziene zaken. En zeker te vermelden, zonder de goedkeuring en medewerking van echtgenoot Etienne, ware dat niet mogelijk.

Naast de vele medewerkers, bestuursleden, ouders, trainers, verantwoordelijken voor de jongeren, fotografen, juryleden en vele andere sympathisanten van onze club, wil ik hier toch speciaal de medewerking vermelden van een aantal van onze pisteatleten(tes). Aan allen hartelijk dank!

Op zondag 3 december zal ik aanwezig zijn op de veldloop in Oudenaarde, één van onze bevriende clubs, die mij het nauwst aan het hart ligt.

En dan richt ik mijn peilen op het indoorseizoen. Op zaterdag 9 december is er al een 1ste organisatie in de Gentse topsporthal. Ik ga proberen aanwezig te zijn op alle kampioenschappen. Mijn 1ste verslag zal gaan over het PK, dat plaats heeft op zaterdag 6 januari 2018.

Etienne.

Wie is online

We hebben 99 gasten en geen leden online