Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen: Alle Categorieën op zondag 28 januari 2018 te Gent

2 medailles: 1 x goud en 1 x brons.

7 atleten(tes) van onze club namen deel. 2 Atletes namen deel aan 2 nummers en 3 atleten(tes) liepen reeksen en finale. 3 Atleten(tes) verbeterden hun persoonlijk record.

3 van onze atleten(tes) kwamen juist uit de examens of hadden zelfs nog niet volledig gedaan ermee. Dat had zeker invloed op het trainingsvolume voor deze kampioenschappen.

Jorg Vanlierde verbeterde zijn beste jaarprestatie met de polsstok en Emma Coppenolle evenaarde haar beste jaarprestatie op de 60m.

Jorg Vanlierde (nog junior) veroverde goud bij het polsstokspringen en zorgde samen met zijn naaste concurrenten, Bram Charle en Frederik Ausloos voor een superspannend wedstrijdeinde. Ik was zelfs verplicht om het laatste half uur van die wedstrijd vanuit het cafétaria te volgen. Ik dacht dat die zware spanning niet goed was voor mijn tikker. Ausloos die oorspronkelijk de beste indruk liet faalde eerst. Jorg sprong bij zijn 1ste poging over 4.90m, en de lat bleef maar trillen!. Charle sprong over diezelfde hoogte bij zijn 3de poging, en ook bij hem bleef de lat genadeloos natrillen. De lat op 5.00m hoogte moest dus de beslissing brengen. Jorg stond er het beste voor; en gezien geen van beide concurrenten die 5.00m haalde, was het goud voor Jorg. Proficiat Jorg, en gezien uw programma voor de volgende weken, zit die 5.00m of meer er zeker in.

Fé Vannerom had de donderdag voor deze kampioenschappen haar laatste examen afgelegd. Zij startte in de finale, met de 3de reekstijd in de 4de baan. Haar concurrenten voor goud startten respectievelijk in de 3de en de 5de baan. Dus ideaal voor Fé! Maar ongelukkig kwetste Fé zich licht en moest als gevolg daarvan tevreden zijn met brons. Doordat Fé er deze week tijdig bij was om haar kwetsuur te laten behandelen, behoort die kwetsuur (ik schrijf op vrijdag) reeds tot het verleden. Op 17 februari volgt het BK AC en op 3 maart het BK juniores. Daar moet zeker éénmaal goud en een nieuw clubrecord, nu 24.81 (op naam van Marlien) te rapen zijn. Wij gaan supporteren!

Thomas Parmentier en Zita Goossens verbeterden op de 60m horden hun persoonlijk record in de reeksen. Beiden werden 7de in hun finale. Zita werd ook nog 5de in het hoogspringen. Voor een kampnummer is een plaats bij de 1ste acht, een finaleplaats.

Door omstandigheden was ik maar om half drie in de topsporthal. Juist bij tijd om Emma Coppenolle bij haar 5de poging in het verspringen 5.37m te zien springen, en kort daarna bij haar 6de poging 5.42m. Een nieuw persoonlijk record voor Emma, en een 7de finaleplaats. En Emma overgelukkig!

Brian is ook een van die universiteitstudenten, en behaalde een verdienstelijke 4de plaats bij het polsstokspringen, zijn geliefkoosd nummer.

Onze 7de atlete was, Leonie Van Vynckt. Leonie nam deel aan de 60m horden en werd spijtig genoeg gediskwalificeerd. Leonie je kunt dit weekend reeds weerwraak nemen op het BK meerkamp!

Mijn dank gaat naar alle atleten(tes), die voor een mooi resultaat hebben gezorgd voor onze club, de supporters waarvan de meesten tot het einde van de meeting zijn gebleven en de trainers(sters) die meegeholpen hebben om het bereiken van dit mooi resultaat.

Etienne.

Wie is online

We hebben 104 gasten en geen leden online