Zoeken


Belgisch en Vlaams kampioenschap meerkampen op zaterdag 3 en zondag 4 februari te Gent

Eén clubrecord, 18 persoonlijke records.

4 atleten(tes): 3 meisjes en 1 jongen namen deel.

Wij maken ons verslag, in volgorde zoals zij aan hun kampioenschap begonnen.

 

 

Persoonlijke records gelden enkel over indoor prestaties en in de categorie waaraan de atleten(tes) nu deelnamen.

Marthe Van der Eecken werd 16de Belgische en 12de Vlaamse. Marthe vestigde een PR op de 60m horden, in het verspringen waar zij zich nochtans licht kwetste, op de 800m en in de 5kamp. In het hoogspringen evenaarde Marthe haar PR. Wij hebben zojuist kunnen vaststellen dat Marthe, vandaag (woensdag) reeds deelnam aan de SVS kampioenschappen. Dus de kwetsuur zal reeds tot het verleden behoren. En nu op naar het BK, op zondag 4 maart!

De 7kamp van Milan Van De Walle(eerstejaars), nam 2 dagen in beslag. De bedoeling volgens trainer Kurt, was 4100 punten te behalen. Het werden er uiteindelijk 4255. Proficiat Milan!

Milan verbeterde zijn PR op de 60m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 100m en de 7kamp. Milan eindigde uiteindelijk 9de, op slechts 22 punten van zijn naaste belager, Jef Misplon van RCG.

Uiteindelijk gaf, zoals mama Sofie voorspelde de 1000m de doorslag. Milan eindigde op die 1000m, zeer verdienstelijk op minder dan 4 seconden van Jef Misplon; maar dat kwam wel overeen met een verschil van 39 punten met Jef. Milan eindigde met deze prestatie als 3de eerstejaars. Dus een meer dan geslaagde 7kamp!

Sara Vanhalst begon zondagvoormiddag rond 10.00u aan haar 5kamp. Sara begon uitstekend met een tijd van 9.53sec op de 60m horden; slechts 3 hondersten boven haar PR. Bij het hoogspringen lukte zij 1.50m, iets minder dan de hoogte die zij vorig jaar in een afzonderlijke wedstrijd had overschreden. Sara hoopte met de kogel iets van haar achterstand op haar concurrenten goed te maken. Bij de opwarming ging alles perfect, ongeveer 1 meter verder dan haar PR. Maar tijdens de wedstrijd liep het fout: 2 nulworpen, en uiteindelijk werd het 8.90m, minder dan haar PR.  Maar hoe herpakte Sara zich? In het verspringen werd zij 2de. En wellicht ook voor Sara zelf, werd het een onverhoopte reekszege op de 800m, in een schitterende tijd. Uiteraard ook een PR. Dat resulteerde uiteindelijk in een 7de plaats in de 5kamp, en niet alleen een PR, maar ook een nieuw clubrecord scholieren. Sara behaalde 3144 punten op haar 5kamp, t.o.v. het vorige clubrecord, 3067 punten, op naam van Celestine Tijtgat. Hartelijk proficiat Sara; en vooral voor de manier waarop je, je na het tegenvallend kogelstoten hebt herpakt!

De laatste in de rij van onze 4 deelnemers(sters) was eerstejaars juniore, Leonie Van Vynckt.

Leonie begon zondag rond de middag. Op haar 1ste nummer, de 60m horden verbeterde zij haar PR van 9.50sec naar 9.38sec. Bij het hoogspringen lukte zij 1.45m; haar beste prestatie indoor als juniore. Met de kogel verbeterde Leonie, ondanks haar laatste plaats op dat nummer, zich van 6.66m tot 7.19m. Het verspringen was dan wel iets minder dan haar PR: nu 4.86m t.o.v.5.11m eerder. In de afsluitende 800m, deed Leonie het voortreffelijk. Zij werd 6de (op 10), in uiteraard ook een PR; 2.43.66sec. Dat alles resulteerde in een 8ste plaats op de 5kamp, met een totaal van 2799 punten. Ook een PR!

Wanneer wij de balans opmaken van de records van dit weekend, komen wij aan 1 clubrecord en (als wij ons niet misteld hebben) 18 PR. Wij zouden met minder tevreden zijn!

Wij wensen nu aan onze 4 deelnemers(sters) een ontspannend Krokus verlof!

Onze dank gaat uit naar alle 4 onze atleten(tes), die ons een prachtig weekend hebben bezorgd, de supporterende ouders, meerkamptrainer Kurt die zowat 20 uur aanwezig moet geweest zijn op deze meerkampen. En met succes Kurt! Ook onze Deinse juryleden moeten wij danken voor hun voortdurende inzet op de vele indoor meetings.

Tot onze volgende afspraak, het BK AC op zaterdag 17 februari.

Etienne.

Wie is online

We hebben 144 gasten en geen leden online