Zoeken


BK 4 x 200 m en BK Alle categoriëen

b_300_150_16777215_00_images_patrick_4x200m.jpgTer gelegenheid van de IFAM-meeting op zaterdag 10 februari 2018 heeft, zoals ieder jaar, ook het BK 4 x 200m plaats gehad.

 

 

Onze spurtende vrouwen voelen zich dan geroepen om aan dat kampioenschap deel te nemen. Ondanks het feit dat sommigen door allerlei omstandigheden niet 100% in conditie waren; die gezamenlijke strijd spreekt hen aan. Een aflossingswedstrijd is in alle omstandigheden een delicate opdracht: niet ideale aflossing, zelfs aflossing buiten de toegelaten zone, verlies van de aflossingsstok loeren altijd om de hoek. Onze vrouwen: Emma, Fé, Charlotte en Marlien, behaalden een prachtige zilveren medaille, in een nieuw clubrecord: 1.40.56. Het vorige clubrecord:1.41.39 werd 2 jaar geleden gevestigd door dezelfde atletes. Met hun nieuwe tijd komen zij ook in de Top-10 aller tijden. Proficiat! Onze huisfotograaf, Gaby, heeft het prachtige podium voor altijd vereeuwigd.

Precies een week later, op zaterdag 17 februari, had het BK alle categorieën plaats.

5 atleten(tes) van onze club namen deel. Het resultaat: 2 bronzen medailles en 3 persoonlijke records.

Thomas Van der Plaetsen nam, net zoals onze junior Jorg Vanlierde, deel aan het polsstokspringen. Thomas werd 3de met een sprong van 5.20m. Thomas had gehoopt op dit BK zijn persoonlijk indoorrecord van 5.34m te verbeteren. Thomas voelde zich echter bij het opstaan zaterdag morgen niet 100% fit en faalde op een hoogte van 5.40m. Dat persoonlijk indoorrecord komt er wel! Jorg hoopt deze winter nog 5.00m te springen, maar dat lukte zaterdag niet. Jorg werd 9de, met een sprong van 4.70m. Jorg was wel 1ste junior. Op het BK juniores op zaterdag 3 maart, volgt nog een kans Jorg!

Zita Goossens behaalde brons in het hoogspringen. Zita was ook 1ste juniore en ook zij zal wel uitzien naar het BK voor haar categorie op zaterdag 3 maart. Zita nam ook nog deel aan de 60m horden en verbeterde in de reeksen haar PR van 8.89sec naar 8.85sec. Zita mocht met deze tijd ook deelnemen aan de finale. In die finale, werd zij 8ste, en ook daar 1ste juniore.

Thomas Parmentier zet dit winterseizoen alles op de 60m horden. Thomas verbeterde tijdens de reeksen zijn PR van 8.73sec naar 8.69sec. Thomas had gehoopt op een finaleplaats, maar dat lukte nu nog niet.

Charlotte Duyck verbeterde haar PR van 25.51sec naar 25.36sec. Ook Charlotte had gehoopt op een finaleplaats, maar ook voor haar lukte het net niet. De voorbereiding van Charlotte was ook niet ideaal. Een verzwikte enkel, tijdens de voorafgaande week, was zeker niet bevorderend voor een topprestatie enkele dagen later. Charlotte heeft nog een kans om haar indoor- droom te verwezenlijken, op het BK voor beloften. Wij kijken al uit naar zaterdag 3 maart.

Alhoewel ik in verband met mijn verslagen over het veldlopen , mij meestal beperk tot onze eigen organisatie, maak ik nu graag een uitzondering. Jaad Van Kauter werd op zondag 11 februari te Rotselaar, Belgisch kampioen AMH. Jaad won met 25sec voorsprong op de 2de. Hartelijk proficiat, aan Jaad zelf en aan gans zijn entourage!

Aangezien mijn verslag over 3 wedstrijden gaat ben ik heel algemeen in mijn dankwoord. Mijn dank gaat naar de atleten(tes), de trainers, de aanwezige bestuursleden en juryleden, de supporters, ouders en andere, en zeker niet te vergeten onze huisfotograaf Gaby.

Tot op het BK juniores en beloften op zaterdag 3 maart en cadetten en scholieren op zondag 4 maart.

Etienne.

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online