Zoeken


BK indoor juniores en beloften op zaterdag 3 maart 2018 te Gent

5 medailles, 2 x goud, 2 x zilver, 1 x brons, 7 PR.

Ik begin mijn verslag met de vrouwen.

 

 

Bij de juniores behaalde Zita Goossens goud in het hoogspringen, met een sprong van 1.73m, dezelfde hoogte als de 1ste belofte en als de 2de juniore: spannend! Zita had gehoopt op een PR, maar haalde dat nipt niet. Zita hoopt deze zomer minstens 1.80m te springen. Zita nam ook deel aan de 60m horden. Zij won haar reeks in een nieuw PR, 8.79sec t.o.v. 8.85sec. In de finale haalde zij de bronzen medaille. Niet mis , goud en brons!

Fé Vannerom(eerstejaars) was onze 2de hoop op een medaille, zij op de 200m. Wat betreft de baanindeling, gaat Fé haar voorkeur, naar één van de twee buitenbanen. Fé mocht starten in de 6de baan, en met succes. Zilver, in een tijd van 24.62sec en nieuw clubrecord, het vorige clubrecord stond met 24.81sec op naam van haar grote voorbeeld, Marlien De Jans. Fé liep zelfs 1/100 sec vlugger dan het clubrecord bij de seniores, ook op naam van Marlien De Jans. Hartelijk proficiat Fé! Fé focust zich deze zomer op de 24 seconden grens. Onze vrouwen zijn ambitieus, zo zie ik het graag.

Onze 3de medaille winnares was Emma Coppenolle. Omdat Emma door werkomstandigheden (vroedvrouw) maar 2 x maal in de week kan trainen, is zij overgeschakeld van de 200m naar de 60m, en het verspringen, en met succes! Emma nam vorige zomer, zomaar voor de fun, deel aan een paar verspringmeetings. En wat bleek, bijna bij iedere wedstrijd verbeterde Emma haar PR. Idem, indoor, en deze winter nu mits, specifieke training, bij trainer Kurt. Emma was ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie van 5.42m. Na haar 5de sprong, stond Emma met 5.41m op de 4de plaats. En wat deed Emma bij haar 6de sprong, 5.81m en Emma sprong niet alleen 39cm verder dan haar PR, maar sprong ook een gat in de lucht. Zilver, op slechts 11cm van goud! Emma, dikke, dikke proficiat! Twee minuten na haar succesvolle verspringcompetitie, stond Emma reeds aan de start van de finale van de 60m. In dit nummer werd Emma 7de in een beste jaarprestatie, nadat zij in de reeksen ook reeds haar beste jaarprestatie had verbeterd (7.99sec, 7.94secen 7.90sec). Nooit verwacht, maar dik verdiend.

Het polsstokspringen, een nummer waar geluk en zelfvertrouwen op een BK, een grote rol spelen, was op deze kampioenschappen voor de meesten, alles behalve een succes. Enkel eerstejaars, Hanne Dhont, ingeschreven met een beste jaarprestatie van 2.80m, verbeterde zich tot 3.00m. Een evenaring van haar eigen clubrecord en een 5de plaats en 3de eerstejaars. Goed zo Hanne, en dat met een minimum aan specifieke training, wegens 1ste jaar hoger onderwijs. Quincy Verhelst(juniore) en Kimsy De Schanfeleire (belofte) behaalden spijtig genoeg geen prestatie. Niet getreurd! Op naar het zomerseizoen! Onze vrouwen, polsstokspringsters kunnen reeds aan de slag op de 2de dag van het PK, op ons eigen terrein. Dat op zondag 29 april.

Nog bij de vrouwen juniores, nam Leonie Van Vynckt, deel aan de 60m horden. Leonie behaalde in de reeksen , de 9de beste tijd(9.42sec). Jammer genoeg, mochten slechts de atletes met de 8 beste reekstijden deelnemen aan de finale. Nipt gemist, die finale, maar toch zeer verdienstelijk!

Belofte, Charlotte Duyck, startte met de 5de beste jaarprestatie en werd ook 5de in tijd van 25.53sec. Charlotte heeft het niet zo voor dat indoor lopen op de 200m, omdat je prestaties erg afhangen van de jou toegewezen baan. En zoals te verwachten, met haar 5de beste jaarprestatie, kreeg Charlotte de 2de , en meest nadelige baan toegewezen. Charlotte was teleurgesteld en kijkt reeds volop uit naar het outdoor seizoen. Wij zijn benieuwd.

Lisa Van Renterghem, eerstejaars juniore verbeterde op de 400m, haar beste jaarprestatie van 64.67sec, naar 63.46sec. Daar kan iedereen tevreden mee zijn.

Ilke Dhont, belofte, was er met haar beste jaarprestatie van 63.01sec , nipt bij voor deelname aan de 400m. Ilke kon zich niet verbeteren en klokte 64.58sec. Hogere studies en een minder goede baan zullen ook wel mede oorzaak zijn. Ook voor Ilke lonkt het outdoor seizoen.

En nu bespreek ik de prestaties van de mannen.

Jorg Vanlierde (junior) won goud in het polsstokspringen, met een sprong van 4.60m. Jorg was ingeschreven, met een beste jaarprestatie van 4.90m, en sprong vorig jaar als eerstejaars al 5.00m (een clubrecord). Na die gelukte 4.60m, schakelde Jorg bij 4.80m over naar een nieuwe stok. En dan was het een beetje een mentale kwestie. Dat lukte niet onmiddellijk. Maar Jorg blijft positief. Zijn reactie: het zal voor deze zomer zijn. Toch een gouden medaille voor Jorg en voor onze club.

Brian Ingelaere (belofte), was de 1ste van onze mannen, die in actie kwam. Op de 60m was Brian ingeschreven met een beste jaarprestatie van 7.27sec. Brian kon die prestatie niet verbeteren en lukte een tijd van 7.33sec. Zeker niet bevorderend voor het zelfvertrouwen bij het polsstokspringen. In dat polsstokspringen was Brian ingeschreven met een beste jaarprestatie van 4.60m. Brian begon te springen op een hoogte van 4.20m en raakte niet over de aanvangshoogte. Ook hier zullen, zelfvertrouwen en hogere studies zeker een rol hebben gespeeld.

En wij sluiten ons verslag af, met een zeer positieve noot. Arthur Sap nam deel aan de 200m. Op de studenten kampioenschappen van 23 februari jongstleden, nam Arthur voor het eerst deze winter deel aan een wedstrijd. Met zijn gelukte tijd van 23.31sec , mocht hij deelnemen aan dit BK. Arthur won zijn reeks in een nieuw PR van 22.88sec. Zijn vroeger PR, dat als scholier, was 23.16sec. Deze prachtprestatie van Arthur zal zeker iets te maken hebben, met de prachtprestaties van vriendin Emma.

Mijn dank gaat uit naar alle deelnemende atleten(tes), trainers(sters), juryleden en supporters allerhande.

Etienne

Wie is online

We hebben 150 gasten en geen leden online