Zoeken


BK cadetten en scholieren op zondag 4 maart 2018 te Gent

b_300_150_16777215_00_images_bk_cad_sch_2018_1.jpg b_300_150_16777215_00_images_bk_cad_sch_2018_2.jpg

3 X Brons, 2 X Sara Vanhalst, 1 X Viktor Coppenolle, 1 CR Sara Vanhalst.

11 atleten(tes), 6 meisjes en 5 jongens van onze club, namen deel aan dit BK. Sara bij de meisjes en Milan bij de jongens namen deel aan 2 nummers. Naast de in mijn titel vermelde resultaten, mochten wij ook 4 nieuwe persoonlijke records en één evenaring van een persoonlijk record vermelden.

 

 

Ere wie ere toekomt, wij beginnen onze beoordeling met Sara Vanhalst. In de voormiddag nam Sara deel aan het verspringen en behaalde brons met een sprong van 5.37m. De 2de en de 4de sprongen eveneens 5.37m ver. Dan is het de 2de beste sprong die de uitslag bepaald. De 2de, een Waalse atlete, haar 2de beste sprong was 5.36m, de 2de beste van Sara 5.30m(tot tweemaal toe) en de 4de, een atlete van Houtland, haar 2de beste sprong was 5.25m. De 5de in de uitslag, ook een atlete van Houtland, haar beste sprong was 5.36m. Spannender kon niet! In de namiddag dan stond voor Sara, het hinkstapspringen op het programma. Ook bij die wedstrijd was het superspannend. Sara begon aan die wedstrijd met de 4de beste jaarprestatie en werd uiteindelijk 3de, brons en een nieuw clubrecord, 11.33m. Het vorig clubrecord, ook op Sara haar naam bedroeg 11.29m. Bij haar 4 geldige sprongen, overschreed zij telkens de 11m grens, en 2 maal sprong zij verder dan haar vroeger clubrecord. De 4de in de uitslag, had vooraf een beste jaarprestatie van 11.48m en sprong nu 11.14m ver. Het was duidelijk, dat er voor Sara nog meer inzit dan die 11.33m. Het outdoor record hinkstap, staat ook op Sara haar naam: 11.09m vorig jaar gesprongen, met windsnelheid 0 m/sec. Als de Belgische atletiekbond, niet van gedacht veranderd, staat op de 2de dag van het PK, op ons eigen terrein op zondag 29 april, hinkstapspringen voor meisjes op het programma. Sara, die heel tevreden is over haar indoor seizoen, gaat zich deze zomer vooral focussen op de meerkamp. Vorig seizoen was Sara al succesrijk op die meerkamp, toen zij op ons eigen terrein het clubrecord verbeterde. Sara was bij beide clubrecords outdoor, nog maar eerstejaars. Er is dus nog veel mogelijk deze zomer.

Viktor Coppenolle (eerstejaars) was, eveneens in het hinkstapspringen, onze 2de bronzen medaillewinnaar. Viktor sprong 12.58m ver. Voor Viktor een persoonlijk record; vorig PR, 12.50m. Na zijn 5de poging, stond Viktor nog op de 8ste plaats, met 2 gelukte sprongen van respectievelijk 12.20m en 11.74m. Viktor had gedurende de voorafgaande week nog getraind op een verdere afstootplank. En bij zijn laatste poging lukte het toch. Juist zoals de dag voordien, bij zus Emma, sprong iedereen een gat in de lucht.

Nu lopen wij verder het rijtje af in volgorde, zoals zij op de uitslagenlijst staan.

Milan Van de Walle (eerstejaars), nam deel aan de reeksen van de 60m horden, waar hij zijn PR niet kon verbeteren. PR 8.76sec nu 8.85sec. Maar wat deed Milan op de 400m? Een bijna ongelooflijke prestatie. Van bij de start op kop, en reekswinnaar met zeer ruime voorsprong en verbetering van zijn PR met precies 2 seconden. Proficiat Milan, niet alleen voor je verwezenlijkte tijd, maar ook voor je gedurfd initiatief. Milan realiseerde ook de 2de beste tijd van de eerstejaars.

Anne-Sofie Dooms, meestal nogal gestresseerd op een kampioenschap, is onze enige polsstokspringster die dit weekend haar PR verbeterde. Haar PR indoor was 3.10m. Anne-Sofie heeft op dit BK haar PR met 10cm verbeterd. Zij sprong 3.20m hoog en werd 7de met dezelfde hoogte als de 5de. Iedereen, en ook haar trainer,dik tevreden.

Marthe Van der Eecken kwam aan de werpcirkel met een beste jaarprestatie en ook een PR van 11.04m. En Marthe stootte de kogel precies 1cm verder, 11.05m en 6de plaats. Ook hier iedereen dik tevreden!

Axelle De Schuyter (eerstejaars) had tot dan toe een beste jaarprestatie van 1.55m. Axelle werd 6de met een sprong van 1.53m, slechts 2cm minder dan haar PR en 3de eerstejaars. Zeer verdienstelijk. Ik wil hierbij opmerken dat Axelle slechts op het einde van vorig zomerseizoen , tot de vaststelling kwam dat hoogspringen iets was dat haar als gegoten lag. Op het PK meerkamp op 24 september op ons eigen terrein, won Axelle het hoogspring onderdeel en verbeterde toen het clubrecord miniemen tot 1.52m, dit na een heroïsch duel met clubgenote Sennah Vanhoeijen, die wel de meerkamp won.

Hierboven vernoemde Sennah (dus ook eerstejaars) nam deel aan het verspringen. Sennah werd 5de en 3de eerstejaars, met een sprong van 5.03m, een evenaring van haar PR. Sennah heeft een prachtig indoorseizoen achter de rug. In diezelfde wedstrijd, dus ook in het verspringen werd Naomi Van Quaethem, 8ste , met een sprong van 4.88m(haar enige geldige sprong). Naomi heeft een PR van 5.15m. Zondag ging het absoluut niet voor Naomi. Dat PR van Naomi heeft zij gesprongen op een gewone meeting. Die kampioensschap stress hé, Naomi! Wij kijken nu al benieuwd uit naar jou komend zomerseizoen. Vorige zomer heb je bewezen dat je op heel wat vlakken heel wat in je mogelijkheden hebt!

Leon Laloux (eerstejaars) werd 3de in zijn reeks op de 400m, in een tijd van 55.78sec. (PR 55.17 gelopen op het PK, op het KVV 55.44sec). Vorige zomer heb je bewezen, ook op de langere afstand (800m) heel wat mogelijkheden hebt. Dus op naar het zomerseizoen!

De laatste Deinse deelnemer, was Sam Dhaene(eerstejaars) op de 200m. Sam had de laatste 3 weken niet kunnen trainen en werd dan ook nog de meest nadelige binnenbaan toegewezen. Sam werd 5de in zijn reeks, met een tijd van 24.79sec. Sam zijn PR liep hij zowel op het PK waar hij 2de werd, als op het KVV(24.03sec). Als Sam zich volgend zomerseizoen meer op de atletiek kan toeleggen, kan hij heel wat vorderingen maken; dat heeft hij vorig seizoen laten zien op het BK in Moeskroen, waar hij de grote revelatie was.

Dit is mijn laatste wedstrijdverslag van dit winterseizoen. Ik dank hierbij alle atleten(tes), die mij deze winter heel veel plezier hebben bezorgd, onze trainers en eigen juryleden, waarvan sommigen als het ware hun bed hebben gemaakt in de topsporthal, de vele supporters (ouders, bestuursleden,enz).

Volgende week geef ik nog een overzicht van alle gouden medaille winnaars en winnaressen: provinciaal, Vlaams en nationaal. En dat zijn er een heel pak.                   

Etienne.

Wie is online

We hebben 88 gasten en geen leden online