Zoeken


Sara en Pieter Vlaams kampioen Meerkamp!

b_300_150_16777215_00_images_patrick_KVVpodia2018.jpgb_300_150_16777215_00_images_patrick_KVVpodiapieter.jpgAfgelopen weekend namen 5 atleten van trainer Kurt deel aan het Kampioenschap van Vlaanderen te Herentals. Een (heet) weekend dat lang zal bijblijven: alle atleten overtroffen zichzelf keer op keer en voegden aan het eind van de tweedaagse vier medailles toe aan de buit.
Sara en Pieter spanden de kroon en gingen aan de haal met het goud!

 



Sara vocht tot de finish een verbeten strijd uit met concurrente Siel Heetesonne.
Op dag 1 pakte ze 3 persoonlijke records met als uitschieter 15"83 op de horden en een geweldige 25"96 op de afsluitende 200. Ze evenaarde haar hoog-PR met 1m58 en sloot dag 1 af op een vijfde plaats met 2750 punten, ruim voor op het verwachte schema!
Op dag 2 zat Sara volledig in meerkamp-focus en liet niets liggen. Op kogel en ver bleef ze centimeters van haar PR; op alle andere nummers oversteeg ze zichzelf. Na zes nummers kwam ze zo in een leiderspositie die ze niet van plan was af te staan. De afsluitende 800 ging heel hard - haar concurrent had een PR van 2'25"- maar Sara was onstopbaar, en liep 2'24, liefst tien seconden onder haar PR. Hiermee wordt ze voor het eerst Vlaams kampioenen haalt ze een super eindresultaat!  Ze komt bovendien net in de ranglijsten aller tijden terecht, op plaats 48 en op minder dan 100 punten van ene Tia Hellebaut als scholier!

 

Leonie nam 2 persoonlijke records op dag 1 en kwam hiermee op een mooie derde plaatsterecht. Met 2430 lag ze reeds flink voor op haar verhoopte puntenschema!
Op dag 2 trok ze die lijn verder en na een minder kogelnummer zette ze dit onmiddellijk weer recht door een nieuw PR met de speer. Opgehitst door Sara's prestatie, ging Leonie voluit voor haar medaillekans en ging daarvoor heel diep op 800: meer dan 10 volle seconden onder haar PR! Ze bemachtigde hiermee verdiend de 3de plaats, haar eerste podium op dit niveau, en springt over de kaap van 4000 punten!

Milan zette de eerste dag meteen goed in door een PR op de spurt, ver en kogel. Als eerstejaars stond hij na dag 1 toch maar mooi een op fraaie derde plaats.
Op zondag was hij andermaal helemaal op dreef en haalde gewoonweg overal een PR. In een wedstrijd van hoog niveau manoeuvreerde hij zich reeds voor de afsluitende 1500 comfortabel in medaillepositie maar hij ging toch stevig door en liep een mooie 4’52 met een knalresultaat op de meerkamp als gevolg. Goed voor 6201 punten , meteen goed voor brons en dat als eerstejaars….Hiermee prijkt hij op plaats 18 in de allertijden. Vriend en concurrent Jente Hautekeete behaalde de limiet voor het EK U18 in Hongarije.

Carlo die voor het eerst deelnam aan een meerkamp brak op de eerste dag 4 records op 5 nummers, Hij stond met een knappe 2848 punten dik voor op schema. Op zondag kwam hij uit op 5 nummers waarop hij …nog geen enkele wedstrijdervaring had! Hij begon doodleuk met een vlekkeloze 110H, nochtans de grootste uitdaging van de dag en toonde zich een ware meerkamper door zowel met discus als met polsstok twee nullen om te zetten in een positieve prestatie bij poging drie. Carlo kwam uit op 4640 punten, 400 meer dan wat trainer Kurt had verhoopt!

Pieter nam op zaterdag deel aan de vijfkamp:

Hij haalde 'slechts' 1 PR , maar sloopte wel de 35M grens met de discus: 35m13. Hij werd onbedreigd Vlaams Kampioen vijfkamp in zijn categorie! Alweer goud ‘gestrikt’ ( inside joke…JJ)

Ik wil hierbij ook een grote pluim steken op de hoed van trainer Kurt! Als geen ander weet hij zijn pupillen telkens weer klaar te stomen zodat ze op hun allerbeste niveau zijn als het er écht om doet.
Op deze mooie resultaten mag hij terecht fier zijn en zorgt hij er voor dat de andere clubs terdege rekening houden met AC Deinze als meerkampclub!

   

Wie is online

We hebben 99 gasten en geen leden online