Zoeken


Nationale Interclub vrouwen – Ere KBAB op zaterdag 12 mei 2018 te Dampicourt

Zelfs Olympisch kampioene deed uit clubliefde mee aan de Nationale Interclub vrouwen.

Naast ons eigen vrouwenteam, was ook RFCL, de Luikse club, van Nafi Thiam, één van de deelnemende ploegen. Alhoewel de Luikse club, zelfs met de deelname van Nafi Thiam, bijna zeker was van de laatste plaats en degradatie, nam Nafi voor haar team, deel aan twee individuele nummers en de 4 x 100m aflossing. Dit om zodoende, toch een aantal kostbare punten voor haar club te behalen.

 

 

Na heel wat bus perikelen. Onze chauffeur arriveerde pas om 9.20u op de parking van de Brielmeersen. Nochtans was de afspraak, 8.00u. Om het probleem compleet te maken, sloeg hij in Virton, de verkeerde weg in, zodat wij op de piste in Saint-Mard belandden, toen de 1ste poging in het hamerslingeren reeds achter de rug was. Het gevolg was dat onze master, Valerie Dhont, maar 2 pogingen toebedeeld kreeg. Valerie wierp 20.51m ver en behaalde 2 punten, doordat de atlete van RFCL, 3 nulworpen liet noteren.

Onze club maakte de interclub rond met de volgende deelneemsters per categorie: één eerstejaars scholier en twee tweedejaars scholieren. Op de individuele nummers behaalden onze scholieren, samen 10 punten. Twee eerstejaars juniores namen elk aan 2 individuele nummers deel, en zorgden , respectievelijk voor 20 en 19 punten. Samen met onze tweedejaars juniore, 7 punten, behaalden onze juniores in totaal, 46 punten op de individuele nummers. Onze zes seniores behaalden, samen 55 punten. Samen met de 2 punten van onze master, en respectievelijk 8 en 5 punten op de aflossingen, kwamen wij zo aan een totaal van 126 punten, en een 4de plaats, één plaats beter dan de 5de plaats van vorig jaar in Lokeren. Om even te situeren: de 3de OEH behaalde 134 punten, en de 5de RCG 119.5 punten. De degraderende clubs, KAAG en RFCL (de club van Nafi Thiam) behaalden, respectievelijk, 92 en 79 punten. Wij mogen zeker spreken, van een fantastisch mooi resultaat van onze meisjes, vrouwen. Een dikke proficiat!

En nu bespreken wij de individuele prestaties. Wij beginnen met de deelneemsters van de scholieren categorie. Eerstejaars Laure Vanhoutte werd 11de op de 1500m in een tijd van 5.33.78sec(2 punten), en dat in een wedstrijd die gewonnen werd door onze beste veldloopster, Louise Carton. Marie Segers, liep voor haar club de 800m in een tijd van 2.30.40sec(1 punt), een nieuw persoonlijk record. Sara Vanhalst, verdedigde, voor het 2de jaar op rij, onze clubkleuren, in het hinkstapspringen, en met succes. Sara werd 6de met een sprong van 11.42m(7 punten) en een verbetering van haar eigen clubrecord van 11.09m naar 11.42m. Van een succes gesproken!

Eerstejaars juniore, Fé Vannerom werd 3de op de 100m in een tijd van 11.23sec(10 punten) en ondanks 1m/sec tegenwind, een nieuw persoonlijk record. Een vergelijkbaar resultaat op de 200m, eveneens 3de, nu in een tijd van 24.91sec(10 punten) en eveneens een nieuw persoonlijk record, deze keer met 2.7m/sec tegenwind. Eveneens, eerstejaars juniore, Zita Goossens werd 4de op de 100m horden in een tijd van 14.88sec(9 punten). Deze reeks werd gewonnen door Eline Berings. Nafi Thiam werd in dezelfde reeks 3de. Goede tijden waren onmogelijk, met een tegenwind van 2.3m/sec. In het hoogspringen werd Zita 3de met een sprong van 1.72m(10 punten), een nieuw clubrecord. Tenslotte hadden wij nog onze tweedejaars juniore, Hanne Dhont. Hanne werd 6de met de polsstok: 3.10m(7 punten) en 10cm hoger dan vorig jaar.

Bij de seniores nam Anouska Hellebuyck, zoals gewoonlijk twee nummers voor haar rekening. Met de discus werd het een 2de plaats:46.46m(11 punten) en met de kogel werd Anouska 3de:12.85m(10 punten). In diezelfde wedstrijd werd Nafi Thiam, 2de. Nafi stootte de kogel 14.54m ver. Marlien De Jans nam deel aan het 1ste loopnummer van de dag, de 400m horden. Het werd een 2de plaats:60.15sec(11 punten). Charlotte Duyck won, net zoals vorig jaar haar reeks, op de 400m, zij liep de 6de tijd:58.28sec(7 punten), een persoonlijk record. Het laatste loopnummer, de 3000m, was voor Ilke Beddeleem. Ilke werd slechts opgeroepen door mama, Inge, terwijl wij op de bus stonden te wachten. Ilke werd 12de:14.13.43sec(1 punt) in een tijd, die meer dan 13sec vlugger was dan vorig jaar. Die clubliefde heeft Ilke, en ook haar jongere zus, Elke, met de moedermelk , van mama Inge meegekregen. Dank u, Ilke! In het verspringen, werd het voor Emma Coppenolle een 3de plaats:5.71m(10 punten) en een nieuw persoonlijk record. Emma verkeerd de laatste tijd in bloedvorm, en zou die conditie, ook later op het KVV, bevestigen. Tenslotte nemen wij de prestatie van Celestine Tytgat, onder de loep. Door studies, kan Celestine, minder trainen en aan wedstrijden deelnemen, maar toch is zij een vaste waarde voor de interclub. Celestine, van alle markten thuis, nam deze keer het speerwerpen voor haar rekening. Het werd een 8ste plaats:31.98m(5 punten). Een evenaring van haar persoonlijk record.

Dan resten ons nog de aflossingsnummers te bespreken. Op de 4 x 100m, werd het een 5de plaats:47.28sec(8 punten). Voor die 8 punten zorgden: Charlotte Duyck, Fé Vannerom, Emma Coppenolle en zoals gewoonlijk voor de laatste rechte lijn: Marlien De Jans. Ons 4 x 400m team, behaalde de 8ste plaats:4.06.88sec(5 punten). Hier waren Zita Goossens, Sara Vanhalst , Lisa Van Renterghem, en nog maar eens Emma Coppenolle de deelneemsters. Dit team liep 9 seconden sneller, dan onze ploeg van vorig jaar.

Dit resultaat: 4de, wil zeggen dat onze vrouwenploeg, de 4de beste van het land is. Op de einduitslag, kunnen wij ook zien, dat wij de 2de beste Vlaamse ploeg zijn. Nogmaals een dikke proficiat, voor al die clubliefde. En hartelijk dank aan de trainers(sters), die mede voor dit prachtresultaat hebben gezorgd. Ook dank aan de aanwezige bestuursleden en supporters.

Etienne.  

Wie is online

We hebben 106 gasten en geen leden online