Zoeken


BK meerkampen 01 en 02 februari 2020 Louvain-la-Neuve: Sennah: zilver Pieter: brons. BK alle categorieën 16 februari 2020 Gent: Emiel: 2de beste jaarprestatie

b_300_150_16777215_00_images_received_231729337836004_1.jpeg

b_300_150_16777215_00_images_pieter.jpg

Op het BK meerkampen was ik niet persoonlijk aanwezig. Ik ga mijn verslag dan ook kort houden en mij baseren op de officiële uitslag, geruchten die ik her en der heb opgevangen en de nieuwsbrief van de VAL. Bij de mannen hadden wij 4 deelnemers en bij de vrouwen 2.

 

 

Eerstejaars scholier Sennah Vanhoeijen behaalde zilver in de 5kamp, met een totaal van 3629 punten. Dit na een heroïsche strijd tegen de 1 jaar oudere Sara Van Hoyweghen die 3753 punten behaalde. Sennah staat daarmee 10de op de nationale bestenlijst aller tijden. Sennah verbeterde het clubrecord en behaalde 346 punten meer dan bij haar zilveren medaille vorig jaar als cadet. Sennah won 4 van de 5 nummers, maar het kogelstoten gaf de doorslag: 10.37m voor Sennah en 13.30m voor Sara. Maar daar kan aan gewerkt worden! Wij zien nu al uit naar het BK op 1 maart. Hartelijk proficiat Sennah! Een bronzen medaille was er voor master Pieter Quartier. Pieter vestigde met 2924 punten een clubrecord. De medailles werden uitgereikt, de M35, M40 en M45 samen. Pieter was wel de 1ste van zijn leeftijdscategorie. Proficiat Pieter. En voor jou zien wij uit naar het BK voor masters op 8 maart. Zowel Sennah, als Pieter hebben op hun BK medaillekansen op meer dan 1 nummer.

Ook in volle examenperiode is eerstejaars seniore Leonie Van Vynckt er bij op meerdere kampioenschappen. Leonie werd 7de in haar 5kamp met een totaal van 2870 punten. Vorig jaar, als juniore was Leonie eveneens 7de met 2897 punten. Een miniem verschil. Doe het maar! Eerstejaars junior Milan Van de Walle werd 4de in een sterk bezette 7kamp, met een totaal van 4861 punten. Vorig jaar werd Milan als scholier eveneens 4de met een totaal van 4631 punten. Dus een ruime verbetering van zijn PR. Wij moeten er ook rekening mee houden dat bij de juniores de horden hoger staan dan bij de scholieren. Ook de kogel is zwaarder bij de juniores dan bij de scholieren. Op 5 van de 7 nummers (behalve de horden en kogel) verbeterde Milan zijn prestatie van vorig jaar. Dus een dikke, dikke proficiat voor Milan! Dat de overwinnaar net als vorig jaar, Jente Hauttekeete zou zijn had iedereen voorzien. Jente, ook eerstejaars behaalde met zijn 5582 punten de 3de prestatie aller tijden. Wat betreft onze 2 overige mannelijke deelnemers is het voor elk een geval apart. Tweedejaars cadet Stan De Ketelaere was uitstekend bezig: ver:3de (5.83m), kogel: 4de (11.03m), hoog: 1ste (1.81m, evenaring PR), 60mh: 4de (9.02sec). Een wat mindere prestatie met de polsstok: 11de (2.80m) en dan? Diskwalificatie op de 1000m: teveel naar de binnenkant van de piste gelopen( ik weet niet hoe ik het precies moet uitdrukken). Dat afsluitend nummer wordt door de meeste meerkampers slechts eenmaal per seizoen gelopen. Vooral op een indoorpiste (200m) is dat niet evident. Er wordt wat gedrumd en dat kan het gevolg zijn. Weg ereplaats. De ontgoocheling bij Stan zal groot zijn. Maar kop omhoog Stan! Het BK op 1 maart is een gelegenheid om die ontgoocheling weg te werken. Senior Jorg Vanlierde was goed begonnen gedurende dag 1 van zijn 7kamp. 60m: 4de (7.22sec), ver: 8ste (6.51m), kogel: 5de (11.63m) en hoog: 10de (1.81m). Maar op dag 2, bij de opwarming voor de 60m horden kwetste Jorg zich. Wedstrijd gedaan. Jorg was ook voor het BK AC ingeschreven, Jorg zou deelnemen aan het polsstokspringen. Ook daar moest Jorg gekwetst afzeggen. Wij wensen Jorg een vlug en volledig herstel toe, en meer succes gedurende het outdoor seizoen.

Aan het BK AC namen 5 AC Deinze atleten deel: 4 vrouwelijke en 1 mannelijke.

Seniore Charlotte Duyck was ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie:24.40sec. De 5 besten kregen alle 5, de 5de en beste baan toegewezen, en wonnen ook alle 5 hun reeks, dus ook Charlotte in een tijd van 24.46sec, dus nipt boven haar jaarbeste. Maar wel de 5de tijd van de 5 reekswinnaars. Charlotte werd in de finale dan ook de 2de baan toegewezen, dus de meest nadelige baan. De atlete met de 6de reekstijd werd de 1ste baan toegewezen en nam zelfs de start niet. Het werd een logische uitslag in de finale. Charlotte eindigde 5de in een tijd van 24.78sec. Charlotte hoeft zeker niet te blozen, want de eerste 3 zijn kandidaat deelnemers voor de Olympische spelen. Charlotte mag tevreden terugblikken op haar indoor seizoen. Meerdere keren haar CR verbeterd op de 200m, dat is meer dan verdienstelijk! Eerstejaars juniore Kato Moustie werd 2de in haar reeks op de 400m in een tijd van 58.75sec, 2/100sec boven haar PR en 2de juniore. Dus zeer verdienstelijk voor Kato, die haar toekomstperspectieven meer op de horden richt. Eerstejaars seniore Zita Goossens nam deel aan de 60m horden. Zita was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 8.80sec. Zita werd 3de in haar reeks in een tijd van 8.80sec, een evenaring van haar beste jaarprestatie. Tweedejaars juniore Sara Vanhalst nam deel aan haar lievelingsnummer het hinkstapspringen en werd 7de met een sprong van 11.21m. Zowel Zita als Sara kwamen pas uit de examens. Begrijpelijk dat zij nu geen topprestatie konden leveren. Vanwege het clubbestuur een dankwoord om toch de clubkleuren te hebben verdedigd. Ik wens jullie ook een positieve uitslag op je examens.

En nu mijn titel verantwoorden. Eerstejaars junior Emiel Botterman was ingeschreven op de 60m met een beste jaarprestatie van 7.17sec, de 4de beste jaarprestatie bij de juniores. Emiel werd 4de in zijn reeks, en verbeterde zijn beste jaarprestatie tot 7.07sec, de 2de beste jaarprestatie. En wat een reactie van Emiel: ik ga er voor gaan op het BK. Positiever kan niet. Proficiat! Ik schrijf mijn artikel op donderdag. Morgen vieren onze eertstejaars juniores hun laatste 100 dagen. Dat beleef je maar eenmaal. En nadien krokus vakantie, en gelegenheid tot trainen naar het BK toe.

Mijn dank en gelukwensen gaan niet alleen uit naar de atleten, maar zeker ook naar de trainers(sters), waarvan sommigen 3 volle dagen aanwezig waren, ook natuurlijk naar de ouders, familieleden en andere supporters. Ik vermeld hier speciaal Jan Van Parys, die na zijn 9km op onze jogging aanwezig was om te supporteren voor zijn clubgenoten. Jan werd bij zijn supporteren bijgestaan door schoonzus Karine, die regelmatig overkomt uit Limburg om haar gewezen clubgenoten aan te moedigen.

Op het BK juniores en beloften, zal ik er niet bij zijn (Louvain-la-Neuve), maar wel ’s anderendaags voor het BK cadetten en scholieren en de week nadien op het BK voor de masters.

Etienne.  

Wie is online

We hebben 193 gasten en geen leden online