Zoeken


Belgisch en Provinciaal Kampioenschap Indoor Masters op zondag 8 maart 2020 te Gent

4 x Belgisch Kampioen       12 x Provinciaal Kampioen.

8 AC Deinze atleten(tes), 6 mannen en 2 vrouwen namen aan deze kampioenschappen deel. 4 van onze mannen namen aan 2 nummers deel.

Oude getrouwe M45 Luc Vervynck had deze winter nog geen indoor wedstrijd gelopen. Het belette hem niet tweemaal Belgisch goud te behalen. Op de 60m won Luc in een tijd van 7.77sec. De 2de klokte een tijd van 7.98sec. De 200m won Luc in een tijd van 24.93sec. Daar ook was het verschil met de 2de heel ruim: 25.11sec. Vorig jaar was de tijd van de 1ste op de 60m, 7.96sec en op de 200m, 25.54sec. Dus onze Luc deed het heel wat beter. Naast 2 gouden medailles als Belgisch kampioen, behaalde Luc uiteraard ook 2 gouden medailles als Provinciaal kampioen. Een dikke, dikke proficiat voor Luc! Om 9.30u kwam M35 Pieter Quartier als 1ste Deinzenaar in actie, dat op de 60m horden. Het was een strijd op het scherp van de snee, tussen Pieter en zijn Kortrijkse opponent Wouter Decraene. Alhoewel Wouter een veel vluggere beste jaarprestatie kon voorleggen dan Pieter, was het toch Pieter die het haalde in een tijd van 9.35sec. Wouter liet een tijd van 9.39sec afdrukken. Die spannende strijd had ook tot gevolg dat Pieter zijn eigen clubrecord met 1/100sec verbeterde (vroeger record: 9.36sec). Dus voor Pieter was het: BK, PK en CR. Met de polsstok werd het BK zilver en PK goud voor Pieter, tevens een evenaring van zijn PR: 3.20m. Diezelfde Wouter Decraene sprong 3.40m hoog en werd BK polsstok. Dus iedereen tevreden. En voor Pieter in totaal 4 medailles. Dus ook voor Pieter een dikke, dikke proficiat! En dan was er nog onze trainer en alleskunner M50 Kurt Van Wynsberge die Belgisch goud behaalde met de polsstok. Kurt sprong 3.10m hoog. De 2de van zijn leeftijdscategorie sprong 2.80m hoog. Dus ook voor Kurt, een overwinning met ruime voorsprong. Kurt werd uiteraard ook Provinciaal kampioen. Dus ook voor Kurt een dikke, dikke proficiat!

En nu kom ik aan onze masters die 2 provinciale titels behaalden. Ik begin met onze ouderdomsdeken M75 Gaston Telier. Gaston werd Provinciaal kampioen op de 800m in een tijd van 3.25.39sec. Op het BK over die afstand behaalde Gaston de zilveren medaille. Ook in het verspringen werd Gaston Provinciaal kampioen met een beste sprong van 2.48m. Gaston liet achtereenvolgens de volgende resultaten neerzetten: 2.28m – 2.20m – 2.48m – 2.39m. Op het BK ver was het voor Gaston ook een zilveren medaille. Gaston kreeg bij zijn sprongen welgekomen richtlijnen van oude getrouwe Karine Clauwaert. Zo kon Gaston opnieuw 4 medailles toevoegen aan zijn reeds ruime collectie. Onze M50 Dany Vanhoeijen, voelde het reeds lang kriebelen, nu dochter Sennah het ene schildje na het andere op haar clubtruitje mocht vastspelden. Dany werd Provinciaal Kampioen hoogspringen met een sprong van 1.30m. Ook in het verspringen werd het Provinciaal goud met een beste jaarprestatie van 5.12m. In het verspringen kwam er daar nog een bronzen Belgische medaille bij. Dany zette in het verspringen een mooie reeks neer: 4.67m - 4.67m – 5.12m en 4.64m. Dus hier ook past een dikke, dikke proficiat voor onze dubbele Provinciale kampioenen.

M35 Kurt Doutreloigne nam deel aan de 400m. Omdat Kurt wegens kwetsuren nog geen voorafgaande prestatie kon voorleggen, moest Kurt aan de minst sterke reeks deelnemen. Kurt won dan ook zijn reeks met meer dan 4sec voorsprong in een tijd van 54.15sec, dus zonder tegenstand. De bronzen Belgische medaille winnaar liet in de sterkste reeks een tijd van 53.96sec neerzetten. Ware Kurt in die reeks ingedeeld, dan zat er zeker een zilveren, misschien zelfs een gouden Belgische medaille in. Toch mocht Kurt een schildje, als Provinciaal Kampioen opspelden. Dus ook voor onze 6de mannelijke deelnemer een dikke proficiat!

Onze vrouwelijke atleten waren deze keer miniem vertegenwoordigd. W40 Valerie Dhont verbeterde haar beste jaarprestatie met de kogel van 8.10m tot 8.13m en behaalde Provinciaal goud. W45 Lieve Clauwaert kon wegens kwetsuren nog geen voorafgaandelijke prestatie voorleggen. Lieve is altijd bereid de clubkleuren te verdedigen. Lieve behaalde in het verspringen met een beste sprong van 4.25m, de zilveren BK medaille en de gouden Provinciale medaille. Dus ook voor onze twee vrouwelijke vertegenwoordigers een dikke proficiat!

Onze acht deelnemers(sters) zorgden dus samen voor 16 gouden medailles: 4 Belgische en 12 Provinciale. Wij zouden met minder tevreden zijn. Het grootste gedeelte van onze masters die nu aan het BK deelnamen zien nu al reikhalzend uit naar het PK meerkamp, dat in het 2de weekend van september op onze eigen piste in Deinze plaats heeft.

Naast het BK masters had ook nog het BK 800m en 1500m voor cadetten, scholieren, juniores en beloften plaats. 4 Deinzenaars namen aan deze kampioenschappen deel, en met succes.

2 cadetten namen deel aan het BK 800m. Tweedejaars Klaas Botterman was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 2.15.98sec. Klaas werd 3de in zijn reeks en verbeterde zich tot 2.12.49sec. Eerstejaars Lowie De Bruycker was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 2.10.31sec. Lowie werd 5de in de sterkste reeks in een tijd van 2.09.19sec. Lowie was 1ste eerstejaars, en verbeterde andermaal zijn eigen clubrecord. Eerstejaars scholier Thijs Van Renterghem was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 2.06.56sec. Thijs werd 4de in zijn reeks en verbeterde zich tot 2.03.95sec, een nieuw clubrecord (vorig CR: 2.04.22sec). Als allerlaatste van deze lange dag kwam belofte Jaad Van Kauter – 20 in actie op de 1500m. Jaad was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 4.13.34sec en werd nu 8ste in tijd van 4.21.11sec. Zowel die 800m, als die 1500m waren uiteraard rechtstreekse finales. Puike resultaten van onze jonge afstandslopers. En onze eerstejaars Lowie en Thijs zijn volgend winterseizoen tweedejaars, dat belooft!

Dit was het laatste kampioenschap van dit winterseizoen dat begon met de Provinciale kampioenschappen op zaterdag 4 januari. Dat deze kampioenschappen voor onze club een groot succes werden zal blijken uit het overzicht van al onze gouden medaille winnaars dat ik jullie nog ga geven. Dat succes is te danken aan onze atleten(tes), jong en oud, hun trainers(sters), familieleden en andere supporters. Wij danken hier ook onze eigen juryleden die meerdere keren van ’s morgens vroeg tot in de late namiddag aan het werk waren. Proficiat!

Etienne.        

Wie is online

We hebben 115 gasten en geen leden online