Zoeken


AC Deinze blikt tevreden terug op prestaties meerkampers BK Herve 21&22 aug 2021

b_300_150_16777215_00_images_bkmeerkamp2021.jpeg

Op vraag van Rita, nog heel even achteruit hinken naar wat zich vorig weekend afspeelde.

Vorig jaar kampten onze atleten nog een thuismatch op eigen terrein, één van de weinige organisaties van 2020.

Dat betekende dat onze meerkampers wisten dat ze dit jaar met gans hun hebben en houden (collectie spikes en tuigen) dit jaar over de taalgrens moesten trekken. Net zoals in 2018, landden ze in Herve, zo’n 200 km van thuisstad Deinze.

Geen obstakel voor onze 5 atleten, want ze brachten het er allen schitterend vanaf.

Pieter en Milan brachten zelfs het mooiste kleurtje eremetaal terug mee naar Deinze.

 Sara Van Halst (SEN)

 

Sara, onze 19 jarige seniore, én jongste van alle deelneemsters, kennen we sinds jaar en dag als een zeer constante, gedreven atlete.

Vorig weekend was niet anders. Met 4583 pt finishte ze op slechts 83 punten van het brons.

Op dag 1 stond op Sara geen maat, want op alle onderdelen (100mH, hoog, kogel, 200m) verbrak of evenaarde ze haar persoonlijk record. Dag 2 bleef ze consequent verder scoren op ver, speer en verblufte ze door het eindonderdeel 800m als winnares af te sluiten. Met die 4de algemene plek van haar 7-kamp én PR algemeen, mag ze meer dan tevreden zijn en mag ze rekenen op nog meer potentieel in de toekomst.

 

 

Nathan Boone (SCHOL)

 

Nathan, het 17 jarig goudhaantje van de 110mH op het Vlaamse Kampioenschap moest zijn allround benen en armen uithalen. Hij maakte zijn favorietenrol in de horden waar, liet een evenaring van zijn PR opmeten in hoog en polsstok, én snoepte zowaar 2 seconden op de 400m en 7 seconden op de 1500m af, tov zijn BK meerkamp vorig jaar. Allemaal PR’s die kunnen tellen!

Dat zorgde ervoor dat hij zijn 2 daagse 10-kamp kon afsluiten op een degelijke 5de plek met 5646 pt (op 17 deelnemers!).

 

 

Milan Van de Walle (JUN)

 

Milan, laatstejaars junior, zijn honger was bijzonder groot om op dit BK te scoren, nadat hij vorig jaar met een kuitblessure uitviel op het BK in Deinze. Het staken van de wedstrijd door zijn grootste opponent mag geen excuus zijn voor zijn uiteindelijke overwinning. Dag 1 sluit Milan namelijk af met 4 op 5 persoonlijke records! Dag 2 verschijnt hij op de piste als 2de, op 152 punten van de leider uit Daring Club Leuven. Hij blijft zich kapot bijten op die persoonlijke records en voegt er net voor de afsluitende 1500m nog 2 aan toe. Milan beseft dat hij op de allerlaatste loodzware proef 1500, letterlijk alles uit de kast moet halen. En wat doet hij? … 15 seconden sneller lopen dan vorig seizoen! 8 x PR + algemeen PR. Zijn achterstand van dag 1 buigt hij om in een voorsprong van 103 punten, 6953 pt eindtotaal. Belgisch Kampioen! BAM! Doel afgevinkt!

Milan bewijst meer dan ooit dat hij klaar is om in te voegen in het seniorencircuit volgend seizoen.

 

 

Pieter Quartier (M35-40-45)

 

Pieter heeft zich dit jaar op tram 4 genesteld maar dat dit hem geen windeieren gelegd heeft, bewees hij afgelopen weekend. Pieter heeft het ideale meerkamp postuur en trainde de afgelopen maanden zeer hard. Hij klopte zijn 5 kamp af met 2 PR (speer en 200m); zal de webmaster wat werk geven om het 200m clubrecord aan te passen, en strandt met een eindtotaal van 3312 pt als uitgesproken Belgisch Kampioen op amper 63 punten van het 29-jaar (!) oude Belgisch Record . Geen nood, Pieter weet wat hem te doen staat in Deinze op 25 september. Laten we hem met z’n allen naar dat Belgisch Record schreeuwen :) .

 

Dany Vanhoeijen (M50+)

 

Dany wordt stilaan een trouwe meerkamper onder de masters. Jawel, dochter Senna haar meerkamphoogvliegers, zullen hem hierin zeker motiveren.

Dany slaagde erin om zijn PR in de 200m te evenaren en liep op de 1500m zo maar even 11 seconden sneller dan op het meerkamp BK 2020. Met zijn algemeen PR van 2371 pt en een 6de plaats kan ook hij terugblikken op een bijzonder geslaagd weekend in Herve!

 

Proficiat aan alle 5!

 

Alle individuele uitslagen van deze 5 deelnemers zijn hier terug te vinden.

Graag afspraak op het open PK meerkamp in Deinze op 25 & 26 sept. Inschrijven kan via deze link.

 

Anne-Marie Bequoye

 

Wie is online

We hebben 187 gasten en geen leden online