Zoeken

KVV Cadetten/Scholieren 4 zilveren medailles!

4 ZILVEREN MEDAILLES voor AC DEINZE!

DAMES
De dag in Gent startte met de kwalificaties voor de 60mH bij de dames... Jana, Ilona, Enola en Vita mochten de spits afbijten. Ilona kon zich kwalificeren voor de finale met een PR van 9,49. In de finale verbeterde ze haar tijd naar 9,33 en behaalde hiermee een vierde plaats.
Van de horden ging het naar het hoogspringen. Enola kende een moeilijke start maar herpakte zich en kon uiteindelijk het eerste zilver van de dag binnenhalen met een sprong van 1m61. Goud was voor Maïté Potvin van KAAG met 1m63.
Aan de 60m nam enkel Ilona deel. Ze won haar reeks met een evenaring van haar PR 7,96 en ging door naar de finale met de beste tweede tijd. De finale was bijzonder spannend met 5 meisjes die zich kwalificeerden met een tijd net onder de 8 seconden. Maar onze eerstejaars sprint-cadet liep een hele knappe wedstrijd en finishte op 0,01 seconden van Jana De Raedt van AVT die goud behaalde. 7,89 Nieuw PR en een welverdiende zilveren medaille.
De 800m kende geen al te snelle start waardoor er geen PR’s werden opgetekend. De eerste 600m werd in groep gelopen. Pas na de eerste versnelling van Shanaya Schollaert van AVR werden de atleten wakker geschud. Uiteindelijk won de topfavoriete Emma De Paepe. Isaura en Madeleine werden zevende en negende.
HEREN
Op de 60m kon Arne zich rechtstreeks kwalificeren door zijn reeks te winnen met een PR 7,80. Inigo kwam 0.06 seconden te kort voor een finaleplaats maar liep wel een nieuw PR van 7,92. Een mooi geschenk voor zijn verjaardag.
In de finale stak Arne nog een tandje bij. Hij liep een nog snellere tijd: 7,74 en werd hiermee vierde. De 60m werd gewonnen door Rune Vandezande van Ac De Demer met 7,34.
Marek sprong bij zijn derde beurt in het verspringen 5m88 en behaalde daarmee de eerste zilveren medaille voor Deinze bij de heren! Een hele mooie verbetering van zijn PR die op 5m66 stond.
Djibril werd op het nippertje opgevist voor het verspringen. Hij kon zijn PR verbeteren van 4m94 naar 5m20 en werd hiermee zesde.
Bij het hoogspringen zat het Marek niet goed mee. Met 1m50 bleef hij dan ook een stuk onder zijn PR van begin januari (1m67). Winst ging hier naar Lorenzo Nys van DCLA. Hij won met 1m88.
In het kogelstoten ging de strijd tussen Finn Coene (KAAG), Victor Sergeant (STAX) en onze eigen atleet Matteo Vercuysse. Matteo stond na zijn vierde worp eerste met 12m91. Finn Coene die na twee eerste foute worpen wat op safe speelde, gooide uiteindelijk 13m94. Goud voor Finn maar ook een knappe zilveren medaille voor Matteo!
Op de horden kon Djibril zich kwalificeren voor de finale met de zesde beste tijd (9,65). In deze razendsnelle finale werd Djibril 7de met 9,64. De winnaar Luka Afschrift (KAAG) liep 8,54. Goed voor de tweede beste Belgische indoortijd, 10 hondersten onder het Belgisch record.
Iben kwam aan de start bij de 800m. Hij kon zijn PR verbeteren met net geen 8 seconden. Iben behaalde de achtste tijd met 2:17,020.
Ac Deinze was mooi vertegenwoordigd op de 200m met 4 atleten. In reeks 1 liepen Lars (30.02) en Louis (33.15) beiden een nieuw PR. In de voorlaatste reeks kwam Arne aan de beurt. Hij liep 26.37, net boven zijn PR. In de laatste en snelste reeks kwam onze snelste 200m loper aan de slag. Inigo liet een tijd op tekenen van 25.93. Hij werd daarmee negende in het eindklassement dat gewonnen werd door Finn Coene (24.19).

Het blijft apart. Wedstrijden in tijden van Corona: “Mondmaskers, binnen en buiten in tijdsloten, slechts 1 ouder of trainer per atleet, … “ Het blijft soms puzzelen. Maar zo blij dat de atleten hieraan konden deelnemen en dat hun trainer Lander aanwezig kon zijn voor het grootste deel van de wedstrijd. Hij keek trots naar zijn Cadetten (live of online) die allemaal het beste van zichzelf gaven en vele nieuwe PR’s behaalden.
Het was ook heel fijn om te horen hoeveel supporters er mee volgden via de Livestream!