Zoeken


BK voor de jeugd : goud voor Camilla, in een recordtijd !

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/dsc05204a.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/dsc05204a.jpg'

dsc05204a.jpg
dsc05204a.jpg
Het was niet enkel mooi weer in Deinze, vorige zaterdag. Ook in Nijvel scheen de zon volop; daar vond het officieuze Belgisch kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen plaats, het zogeheten critérium des jeunes. Dat is een wedstrijd waar alle atleten uit België zich kunnen voor inschrijven, maar waar een preselectie gebeurt op basis van prestaties : enkel de beste 18 (of 15, afhankelijk van de discipline) mogen deelnemen.

Voor Deinze schreven Maarten Vandervennet en Fien Sprangers (ben) zich in, net als Brian Ingelaere en Jasper De Vooght (pup), samen met Eva Pot, Camilla De Bleeckere en Brent Sprangers (min). Jammer voor Brian viel hij nét buiten de selectie - fracties van seconden (60) en centimeters (ver). Jammer ook voor Maarten en Eva : zij moesten verstek laten gaan. Maarten was ziek, en Eva zag het BK aan zich voorbijgaan wegens een gips aan de voet ...

Toen waren ze nog met 4 : Fien liep de 11de tijd op de 60m, met een nieuw PR in 9.57. Ze sprong 3m66 ver, opnieuw een PR, en een 8ste plaats ! Broer Brent deed niet onder: als eerstejaarsminiem zette ook hij een nieuw PR neer, in 10.68 op de 80m - goed voor een twaalfde tijd.
Het was de dag van de persoonlijke records : Jasper eindigde met de 8ste tijd op de 60 horden, in 11.19 (een PR)! Camilla tenslotte zette niet enkel een persoonlijk, maar (opnieuw) een Belgisch record neer op de 1000m : 2.53.19 - maar liefst 9 seconden vóór de tweede, en goed voor GOUD, uiteraard. Proficiat, Camilla !

Een impressie van Camilla over deze dag kan nagelezen worden op haar persoonlijke blog

Piet {mxc}

Wie is online

We hebben 88 gasten en geen leden online