Zoeken


Sterke prestaties in Hamme en Hulshout

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/img_0585.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/img_0585.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/img_0596.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/img_0596.jpg'

Image
Image

Het voorbije weekend zwermden onze atleten naar alle kanten uit. Velen verkozen vanzelfsprekend de eigen organisatie 'Winterjogging' in de Brielmeersen, die - zoals in een andere bijdrage reeds vermeld - opnieuw een overrompelend succes werd. De veldloopspecialisten dan weer trokken bij voorkeur naar Maldegem, waar eveneens een aantal schitterende resultaten werden neergezet. Maar ook elders in het Vlaamse land werden de spikes aangetrokken om modder en slijk te bedwingen.{mxc}

In HAMME werd de eer van AC Deinze hooggehouden door seniore Anneleen VANDE RIVIERE.

Image
Image
Na een drietal seizoenen uit de kijker te zijn verdwenen wegens studies, nam Anneleen vorige zomer de draad van het competitielopen weer op en bouwt stelselmatig aan de conditie. Langzaam maar zeker klimt ze opnieuw naar het niveau van vroeger. Haar tweede plaats in Zottegem vorige week was de eerste bekroning van het harde trainingswerk. In Hamme kwam nu de bevestiging. Enkel Sylvie Mulle - in het regionale circuit reeds jarenlang een certitude - en Helga Sibick - dit seizoen onder meer winnares in onze eigen cross 'Grote Prijs Stad Deinze' - waren nog iets te sterk voor Anneleen. Maar met haar tweede opeenvolgende podiumplaats heeft ze het jaar 2008 alvast beresterk aangevat.

 

Nog dit weekend was er de vierde manche van de Lotto CrossCup. Voor het eerst in zijn bestaan werd die eer toegekend aan HULSHOUT in de Antwerpse Zuiderkempen. De atleten kregen er een op het eerste zicht goed beloopbare omloop voor de voeten geschoven, die echter door een aantal modderstroken en hellingen toch heel wat lastiger uitviel dan algemeen verwacht. Traditioneel dit seizoen is AC Deinze in de CrossCup ook telkens vertegenwoordigd. En nu opnieuw met succes !

 

Juniore Katrijn VANDE RIVIERE (zus van) moest in haar race reeds in de eerste van totaal drie af te leggen ronden de Nederlandse Margriet Berkhout, Halestra-atlete Jana Van Wabeke en Lindsey Degrande (OEH) laten gaan. De Nederlandse zou het uiteindelijk halen vóór Van Wabeke en Degrande. Deze laatste twee atletes waren - net als Katrijn - geselecteerd voor het EK in Toro en zijn momenteel nog iets beter dan Katrijn, die helemaal alleen op eigen tempo de wedstrijd in Hulshout verder afhaspelde en toch nog de schade kon beperken tot minder dan een halve minuut achterstand.

 

Bij de kadetten meisjes lag Camilla DE BLEECKER gebrand op revanche. In Roeselare was ze door een valpartij al te vroeg uitgeschakeld voor de overwinning, en in Brussel was ze - lichtjes ziek en met minder training door examens - niet binnen de top-drie geëindigd. Even zag het er naar uit, dat Camilla ook nu de rol zou moeten lossen, want Evelien Van Havere trok hard van leer. Maar Camilla kwam langzaam onder stoom, en nestelde zich vast in de steeds dunner wordende kopgroep. Op goed driehonderd meter van de streep was het moment van de waarheid aangebroken : Camilla spurtte onweerstaanbaar van haar concurrentes weg, richting podium en bloemen. Haar vierde seizoenszege deed haar duidelijk veel deugd !

 

Master Marc BULTINCK miste volkomen zijn start en raakte verstrikt halfweg de 150-koppige bende. In zijn eigen stilaan gekende 'achtervolgingsstijl' schoof hij echter onverstoorbaar op en even voor halfweg had Marc zich binnen de top-tien gevochten. Aan de finish werd hij uiteindelijk als zesde afgevlagd. Maar veel belangrijker : binnen zijn leeftijdscategorie heeft Marc nu een bijna niet meer te overbruggen voorsprong op zijn naaste belagers in de tussenrangschikking voor de CrossCup en - zonder ernstige tegenslagen of kwetsuren - zal hij zichzelf opvolgen op deze prestigieuze erelijst.  

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online