Zoeken


AC Deinze grote medaillekaper in Kampioenschap van Vlaanderen Cad/Sch

b_300_150_16777215_00_images_IMG_3941.JPG

Bloso overweegt naar aanleiding van het KVV voor cadetten en scholieren van dit weekend de blauwe kleuren van de Topsporthal te veranderen naar rood-wit. Dit als eerbetoon aan onze club. Ze zoeken alleen nog vrijwilligers om mee te helpen.  

         

Deze topprestatie is ook de media niet ontgaan.
In Het Laatste Nieuws blokte Xavier Rondas: “AC Deinze grote medaillekaper”. Met niet minder dan 7 gouden medailles, 3 zilveren en 2 bronzen medailles torent onze club boven gans Vlaanderen uit.
In Atletiekleven werd zelfs een rubriek gewijd aan onze club: ‘AC Deinze boven’, waarin vermeld staat dat onze club in totaal vijf van de twintig meisjestitels pakte!! 

Niet minder dan 23 AC Deinze-atleten voldeden aan de criteria om deel te nemen aan dit Vlaams kampioenschap. Op zich al een prestatie en een verbreking van het ACD-deelnemersrecord!

 

Jammer genoeg dienden 2 atleten, Maarten Vandervennet en Emma Van de Walle af te haken wegens ziekte en blessure.

  

Onze atleten hadden een aandeel in alle disciplines.

 

Wat de spurtnummers betreffen, pakte scholiere Chloë Beaucarne haar gouden plak op de 60m horden, een prachtprestatie, want met een tijd van 8.40 belandt ze op de 3de beste prestatie aller tijden! Celestine Tytgat demonstreerde tevens een mooie reeks 60mH in een tijd van 9.85, een nieuw PR.

Bij de 60mH cadetten meisjes is de prestatie van Fien Sprangers ons niet ontgaan. Met een tijd van 9.23 belandde ze in de finale, waar ze haar tijd nog eens aanscherpte naar 9.13, een nieuw PR.

Ook de jongens eisten hun plek op in deze discipline. Jasper De Vooght kon zijn knappe hordenspurt ‘verbronzen’ met een tijd van 8.37, tevens een PR. Het lot was Justin Cautaerts minder gunstig gezind: de grote honger naar een goeie prestatie werd afgeblokt door een ‘fluitsignaal’, met een rode kaart tot gevolg! En hij was niet de enige. Onze twee spurtbommetjes, Tobias Capiau en Brian Ingelaere, beiden favoriet voor een podiumplaats, ondergingen spijtig genoeg op de 60 m vlak hetzelfde lot. 

In deze discipline kon cadet Kasper Zutterman de eindmeet wel halen in een tijd van 8.28, alsook cadetten Fien Spranger (8.23) en Fien Van Den Driessche (8.69).

Op naar de 60m scholieren meisjes, want daar traden maar liefst 3 ferme spurtdames aan. Zoals verwacht werd het terug een spannende strijd tussen Laurence Lobbens en Emma Coppenolle, de nummers 1 en 2 van het PK en in deze volgorde eindigde ook de finale, nu zonder fotofinish! Verdiend goud voor Laurence (7,79) en een mooie 2de plaats voor Emma (7.88). Charlotte Duyck kon de sprong niet maken naar de finale. Nochtans zette ze een knap nieuw PR neer (8.13).

 

Een ander loopnummer waar opnieuw heel wat Deinzenaars aantraden was de 200m.

Bij de cadetten jongens verdedigden Jorg Vanlierde en Kasper Zutterman de kleuren van de club: Jorg kwam in de finalereeks als 5de over de streep met een besttijd van 25.29, terwijl Kasper in zijn reeks een tijd van 27.18 neerzette.

Bij de 200m scholieren meisjes kregen de 3 sterkhouders van de 60m er nog een clubgenoot bij, Jana De Busscher.

De finalereeks werd er ééntje op het scherp van de snee! Deze keer trok Emma aan het laatste eind en spurtte ze zich vlot naar Vlaams kampioene, dat nog eens extra in de verf werd gezet door een aandikking van haar PR naar 25.68. Ook Laurence, die derde werd, leverde een mooi nieuw PR af: 25.95. Charlotte, die tevens deze finalereeks vervoegde en in de minst gunstige binnenbaan aantrad, zette een mooie tijd van 26.71 neer. Jana bevestigde haar vorm met een tijd van 26.90.

 

Wat waren we blij met de komst van clubgenoten die de 800m voor zich namen, meer bepaald, Ellen Beddeleem en Jana Van Gaver. Beiden liepen een mooie reeks: Jana liep een nieuw PR van 2:27.87, Ellen eindigde in een tijd van 2:29.07, een bijna evenaring van haar PR.

 

Insiders weten dat we momenteel een sterk groeiende groep meerkampers hebben en dat werd zondag nog eens extra in de picture gezet.

 

Te beginnen met ver. Onze toppers, Tobias en Chloë, deden hun status alle eer aan:

Tobias werd kampioen bij de scholieren jongens. Hij scherpte zijn PR indoor aan tot een knappe 6m68.

Chloë sprong als scholiere naar een zilveren plak met haar beste indoorprestatie (5m53).

Het aantreden van Jana De Busscher in deze discipline zorgde voor heel wat spanning. Ze hield met haar 5m12 lang stand op de 3de plaats, maar tijdens de laatste beurt wipte een concurrente haar naar een 4de plaats. Jammer voor Jana, maar eigenlijk is dit een knappe prestatie gezien haar PR ferm werd aangedikt.

Bij de cadetten meisjes zagen we Fien Van Den Driessche een bestsprong maken van 4m64.

 

Voor het eerst in lange tijd hebben we ook een vertegenwoordiger bij hinkstap jongens, Jonas De Busscher.

Nog’ jong ervaren’ in deze discipline laat hij ons alvast mooie dingen zien. Net als zijn zus eindigde hij 4de, op 1 cm van de 3de plaats (12m28)! We vroegen ons af of dit een erfelijke factor is bij tweelingen: een solidariteitsgevoel? ;-

 

Voor kogel hadden we bij de cadetten meisjes een andere topper in ons gezelschap, Larissa Timmerman. Haar optreden ging niet ongemerkt voorbij met haar gouden worp op 12m34, een nieuw PR.

Jasper zorgde ervoor dat AC Deinze tevens aanwezig was bij kogel jongens. Zijn beste worp eindigde op 11m72.

 

En nog hadden we niet alle toppers gezien!

Voor de eerste maal hadden we in 3 nummers van polsstok een atleet van de club.

Bij de cadetten meisjes zagen we Kimsy De Schanfeleire en Hanne Dhondt aan het werk. Zoals verwacht was Kimsy topfavoriet en loste ze die verwachting méér dan volledig in. Met een sprong van 3m30 (5de beste aller tijden) werd ze moeiteloos kampioene. Graag vermelden dat Hanne net naast het podium eindigde met een sprong van 2m50.

De cadetten jongens hadden met Jorg en Justin tevens 2 sterkhouders voor het polsstoknummer. Jorg pakte zilver met een nieuw PR van 3m70, terwijl Justin tevens zijn PR verbeterde naar 3m30, goed voor een schitterende 5de plaats. Vergeten we ook niet Arthur Sap, die 2m70 sprong. Ook hij heeft al eerder 2m90 gesprongen.

And last, but not least, onze Brian! Brian, Brian, wat kan jij er de spanning in houden!. En het had tevens effect op nog een andere Deinzenaar die in actie was, namelijk Jonas De Busscher. Of was het effect omgekeerd??

Brian verpulverde zijn PR naar 4m25, goed voor een mooie gouden plak. Hetzelfde fenomeen deed zich voor bij Jonas die zijn PR verpulverde naar 1m84, met een knappe 4de plaats!

 

Niet te verwonderen dat deze dag een waar sportfestijn was voor de talrijk meegereisde supporters. Speaker, atleten, vrienden en familie genoten van deze hartverwarmende dag op een ijskoude winterdag. 

Als ‘gouden bende’ eindigden we deze dag met dankbetuigingen.

Op de eerste plaats gaat onze oprechte dank naar de trainers Chris, André en Wim (allen aanwezig, maar ook voor de afwezige trainers) voor hun dagelijkse inzet om onze atleten tot knappe prestaties te leiden. En daarbij aansluitend beseffen we dat we met een groep atleten zitten die er ook 100% willen voor gaan. 

Er kwam ook een dankjewel voor de ouders die bijna elke dag zich engageren om hun kinderen van en naar training te brengen, want zonder hen zouden ze deze prestaties niet waar kunnen maken.

We bedanken tenslotte ook het clubbestuur die alle inspanningen levert om ervoor te zorgen dat de trainers en atleten hun ambities waar kunnen maken! 

 

 

 

 

 

Wie is online

We hebben 80 gasten en geen leden online