Zoeken


Deinze atleten alle cat breien vervolg aan successen

Afgelopen vrijdag werd op de kampioenenviering 2012 terecht gul met complimenten en bloemetjes gegooid. De woorden zijn amper koud of we mogen al terug een aantal sterkhouders complimenteren.

Dit keer, niet zozeer omwille van een podiumplaats, maar omwille van het aantal geselecteerde Deinze atleten op het KVV indoor alle cat, en ze worden duur verkocht deze ticketjes!

 

 

Terwijl op de vorige editie in 2012 slechts 3 Deinzenaren aantraden, hadden dit jaar maar liefst 12 atleten een selectieticket op zak voor dit kampioenschap.

En wat de supporters gunstig stemt, is dat sinds dit seizoen ook de langeafstandslopers uit  

Deinze de weg gevonden hebben naar de indoorhal.

We beginnen, zoals het hoort, met de dames.

De 60 horden is een klassieker op het programma van Els Coppieters. Door haar niet aflatende inzet op trainingen, draait ze nog steeds mooi mee en mocht zij zondag afvlaggen met 9.48 op het scorebord.

Geen horden deze keer voor Chloe Beaucarne; samen met Laurence Lobbens vormden zij als jonge scholieren een opmerkelijk duo op de 60m.

Eerstejaars (!) Laurence eindigde in haar reeksen in 7.82.

Chloe op haar beurt, toont ook dat zij in topvorm verkeerd. In de reeksen verbreekt zij het clubrecord in 7.74, waarmee ze zich zowaar plaatst in de finale. Deze finale mag ze onder meer lopen met Eline Berings, en het 4 uur oude clubrecord wordt alweer aangescherpt met 1 honderdste. Met 7.73 is ze met een zucht van een podiumplaats geëindigd.

De 200m is het favoriete nummer van Marlien De Jans. Deze kine-studente heeft nogal wat moeten afrekenen met blessureleed en moest beroep doen op een outdoor-prestatie om hier aan te treden. Gelukkig lijkt zij nu goed vertrokken op haar eerste indoor wedstrijd van het seizoen. Zij liep in haar reeksen naar een tweede plaats in 25.70.

De 800m werd verzorgd door 2 dames onder de vleugels van trainer Wim.

Nicole Buytaert plaatste zich op een zeer knappe 4de plaats in 2.18.31, opnieuw een clubrecord (drukke tijden voor Etienne Van Den Bossche, beheerder van onze clubrecords).

Kimberley Dekens volgde op een 9de plaats in 2.24.54. En Karolientje was ‘blei’.

Op naar de heren!

Brent Sprangers nestelde zich als junior tussen een ganse reeks senioren en klopte af op 7.57 in de 60m vlak. Hij had echter de pech om recentelijk boosdoener ‘griep’ tegen te komen.

Onze senioren heren komen wat later op appel.

Angelo De Bruyne kiest voor de 200m. Hij bevestigt zijn seizoens-vorm in een tijd van 23.54.

Nolan Van Den Oord en Wouter Plovie lopen een rondje meer. Zij liepen samen in de reeksen, en net zoals bij Emma en Laurence op het PK, komt er een uitvergroting van de fotofinish aan te pas.

Zij liepen beiden een super 50.28 op hun 400m en moesten enkel de elite atleet Aaron Botterman laten voorgaan in hun reeks. Met deze tijd gaan ze zelfs de internationale topatleet (weliswaar niet zijn topnummer) Jan Van Den Broeck voor.

Knap mannen!

Terug naar de lange afstand. Kevin Van Vynckt loopt zijn eerste 800m indoor in 2.00.44, een 7de plaats.

Bert De Lepeleire schraapt zijn moed bijeen om de 1500m te lopen. Korte, hellende bochten, in een hal waar het moeilijk is om naar zuurstof te happen, niet evident zo een lange afstand! Ook hij kwam als 7de over de finisch in een stevige 4.15.26.

Even in de kantlijn vermelden dat master Marc Bultinck verkiest om ‘buiten’ te blijven ter voorbereiding van zijn BK veldloop. Hij trok zondag naar de crosscup in Hannut waar hij zijn leeftijdsgenoten op de 6500m netjes achter hem liet.

En we moeten alert blijven, want volgende week stuurt Deinze zijn meerkamp zonen- en dochters uit. Op het BK meerkamp indoor komen 4 van de 16 cadetten heren uit Deinze : Justin, Jorg, Arthur en Maarten. Bij de cad meisjes verdedigt Hanne onze kleuren.

De scholieren Brian en Tobias kampen al jaren samen aan de top van de meerkamp, deze keer voor het eerst als clubgenoten, een interessant gegeven!

Ook master Karine zal haar opwachting maken op dit BK.

Nog een week later volgt het prestigieuse Flanders Indoor, waar de liefhebbers zullen kunnen genieten van Fransman en olympiër Lemaître. In het voorprogramma worden de estafettes 4x200 als BK gelopen, en ook hier, jawel rood wit...

Onze webmaster Bart had ons verwittigd, drukke indoortijden...

Wie is online

We hebben 103 gasten en geen leden online