Zoeken


Deinze grote medaillekaper op BK indoor Cad en Sch

b_300_150_16777215_00_images_chloe_laurence.jpg

 

Opnieuw boenk erop voor AC Deinze op het Belgische kampioenschap cadetten en scholieren indoor. Met niet minder dan 9 medailles, lieten we elke andere club in België achter ons. Vijf maal goud, 3 zilveren en 1 bronzen medaille is de oogst die we binnen haalden.

 

 

De goudhaantjes:

Tobias Capiau (SCH) was de grote favoriet bij het verspringen. Hij was reeds goed voor 6.88 m eerder op het seizoen. Ook dit keer bereikte onze eerstejaars de eyof limiet (6.78m). Met 6.87 m deed hij 1 cm minder goed dan zijn eigen clubrecord. Tobias kan dan ook in alle rust toewerken naar het Eyof kampioenschap in Utrecht.

Larissa Timmermans was al driemaal goed voor worpen boven 12 m dit indoorseizoen en daarmee ook topfavoriete. In haar reeks was ze uitstekend op dreef en smeet ze verder dan 12 m. Absolute uitsteker was haar vijfde poging. Met 12.83 m onklopbaar en bovendien bijna 40 cm verder dan het negen jaar oude clubrecord van Anouska.

Chloë Beaucarne is aan een ijzersterk indoorseizoen bezig. De 60 m kleurde al volledig rood-wit dit seizoen, de finale was dit al helemaal met drie AC Deinze atleten (Chloë, Laurence en Emma C.). In een bloedstollend einde haalde Chloë het met vier honderdsten voorsprong op Laurence. 7.71 meteen goed voor een jaar beste prestatie, clubrecord en goud. Te weten dat Chloë ook nog maar eerstejaars is, mogen we volgend jaar misschien dromen richting BR?

We doen voort met Chloë, want ook op de 60 m horden is ze gans het seizoen onklopbaar. Met 8.40 in januari goed voor een derde tijd aller tijden. In de finale bleef ze met 8.42 net boven haar eigen PR. Dubbel goud dus ! Sterke prestatie.

Brian Ingelaere voerde bij het polsstok met 4.25 de ranglijst aan. Desondanks zijn leiderspositie bleek de concurrentie de laatste weken aan een inhaalbeweging bezig. Brian voerde de spanning van bij het begin op en zorgde er persoonlijk voor dat de aanwezige supporters één voor één tien jaar ouder werden. Een wat moeilijker start dus, maar hij wist zich te herpakken en hoe. Tot 4.30 m nog steeds op plaats twee. Op 4.35 m slaagde onze ‘kleine Lavillenie’ erin om bij de eerste poging de lat te overschrijden. Het goud was binnen en de supporters konden wee opgelucht ademen.

Opvallend 4 van de 5 gouden medailles waren weggelegd voor eerstejaars. 1997 moet een bijzonder jaar geweest zijn.

De zilvermeeuwen:

Niet alleen in het goud besteeg Deinze het hoogste podium, ook wat zilveren medailles betreft waren we numero uno.

Laurence Lobbens nam de 60 en 200 m voor haar rekening. Laurence rekent in honderdsten, want in beide nummers had ze slechts 3 en 4 honderdsten te kort voor een gouden plak. Bewonderenswaardig hoe ze haar smeet in de laatste decimeters van de 200 m. De fotofinish was nodig om haar tweede plaats vast te stellen. Eerder bond Laurence de strijd aan met clubgenotes Chlöe en Emma in de 60 m vlak. Emma had teveel last van een blessure die ze opliep in de reeksen. Laurence eindigde op slechts 4 honderdsten van Chloë. Met 7.75 goed voor een PR en plek twee in de jaarlijsten. Tweemaal op het zilveren schavot, een schitterende prestatie waar ze op voorhand wou voor tekenen.

Kimsy De Schamfeleire is sinds dit jaar aangesloten bij AC Deinze. Kimsy vervoegt onze polsstoktroepen. In een spannende strijd met lijstaanvoerdster Melanie Vissers zorgde ze voor een uiterst boeiende wedstrijd. Op 3.40 m zag het er even naar uit dat Kimsy het goud naar zich toe kon trekken. Met het nodige geluk overschreed de concurrente bij de derde poging toch deze hoogte. Met zilveren een nieuw clubrecord kan Kimsy terugblikken op een zeer geslaagd indoorseizoen.

De bronzen leeuw:

Opnieuw feest aan de polsstok stand. Justin Cautaerts diende alles uit de kast te halen en een evenaring van zijn PR uit de hoed te toveren om een derde plaats te bemachtigen. Met 3.50 m een prachtig resultaat voor onze eerstejaars. Hij schitterde dan ook op het podium. Met de nodige progressie zal hij volgend jaar als tweedejaars zeker terug kampen om de medailles.

De Pechvogels:

Het was een lastig en vermoeiend indoorseizoen. Dit liet zich ook voelen in de blessures. Tobias Capiau wist zich te plaatsen voor de 60 m finale, maar diende na enkele meters de strijd te staken met kuitkrampen. Jana De Busschere en Emma Coppernolle dienden beide verstek te laten gaan voor de 200 m. De ontgoocheling was groot en zo zagen ze hun trainingswerk van de laatste maanden in rook opgaan. Hopelijk is de blessure niet te erg. De aangekondigde rust zal hen deugd doen.

‘De eigen persoonlijke best veroveraars’:

Buiten de medaillewinnaars, die bijna elk een PR lieten noteren, noteerden niet minder dan 14 atleten het beste van zichzelf ooit. Op de horden: Celestine Tytgat 9.74, Maarten Vandervennet 9.56, Justin Cautaerts 9.89, Jasper De Vooght 8.31 en plaats vijf in de finale. Verspringen: Jana De Busschere 5.22, Maarten Vandervennet 5.54 en plaats vijf in finale. 60 m: Tobias Capiau 8.31 goed voor finaleplaats. Jonas De Busschere bij hinkstap 12.75 m en goed voor de ondankbare vierde plaats. 400 m Emma Van de Walle 62.03. 800 m: Ellen Beddeleem 2.27.60, Lana Van Gaver 2.23.42. 200 m: Fien Van den Driessche 28.42, Jorg Van Lierde 24.89. Polsstok Hanne Dhont 2.70.

Tot slot meer dan verdienstelijke prestaties voor:

Fien Sprangers 60 m horden en 60 m vlak, Emma Coppernolle 60 m finaleplaats, Jorg Vanlierde en Arthur Sap in polsstok, Jonas De Busschere in het hoog, Charlotte Duyck 200 m.

Hopelijk niemand vergeten van onze sterke rood witte atleten delegatie.

Bijzondere dank aan het bestuur, de trainers, de supporters, familieleden… de uitvinders van de kalmeringsmiddelen.

Bart

Wie is online

We hebben 146 gasten en geen leden online