Zoeken


BVV cadetten/scholieren: de kers op de taart!

b_300_150_16777215_00_images_BVVcadschkl.jpg

 

Na een jarenlange opbouw is een mooie droom gerealiseerd! Onze meisjes hebben in de hoogste categorie van de Beker van Vlaanderen voor cadetten/scholieren de VAL-trofee in ontvangst mogen nemen, een historisch moment in de geschiedenis van de club! (lees ook het verslag op de VAL-site)

Deze schitterende overwinning is het resultaat is van een gans team. Onder 'lees meer' vindt u het  ‘sfeerverslag’. De uitslag en klassement zijn gepubliceerd onder onze rubriek 'uitslagen'

 

We konden voor deze bekerfinale rekenen op volgende cadetten: Alien, Fien B, Fien S, Fien VDD, Hanne, Kimsy, Larissa, Laura, Trees, en als belangrijke reserve, Marie. De scholieren werden vertegenwoordigd door: Célestine, Chloé, Ellen, Emma C, Emma VDW, Jana DB, Jana VP, Lana, Laurence, Nele, Sarah, en als belangrijk stand-by, Céline.

Van bij de aanvang was het alle hens aan dek! Dit resulteerde in een aantal sterke prestaties waardoor we onmiddellijk in de top 3 belandden. Deze winning-mood bleef aanhouden zodat we halverwege de wedstrijd aan de leiding stonden met 11 punten voorsprong op de tweede. Dit kon je merken aan de vele lachende en roodwitgekleurde gezichten. Ook de meegereisde trainers en supporters genoten mee en ondersteunden deze drive met tal van aanmoedigingen.

Dat vandaag het collectieve primeerde op het individuele getuigt ‘het nummertje’ dat Chloé voor ons opvoerde:   na haar 1ste goede sprong bij ver, dit ter waarde van 11 punten, besliste ze om de verspringstand achter zich te laten om zich 100% voor te bereiden op haar 100H. Een zéér goede keuze want ze eindigde 1ste met een nieuw PR, dat jammer genoeg officieel niet meetelt wegens … jawel, teveel wind.

En toch werd het nog héél spannend! Na een aantal sterke prestaties van AVT namen zij plots het voortouw, dit op enkele nummers van het einde. Spanning troef! Er werd geteld, voorspeld, opnieuw geteld, … en stilaan kreeg de sfeer een thrillergehalte. Op dat moment waren we gekomen aan de 400m bij scholieren, vertegenwoordigd door Jana DB. Na zich letterlijk en figuurlijk volledig gegeven te hebben, rijfde ze de broodnodige 13 punten in, zodat we de aflossingen konden aanvangen met een voorsprong van 2 punten! Deze prestatie eiste wel zijn tol: Jana diende verstek te geven voor de 4x100.

Gelukkig konden we rekenen op Emma VDW, intussen naarstig aan het studeren. In 20 min stoomde ze zich klaar om de positie van Jana in te nemen. Spanning troef dus bij het estafetteteam want er was amper tijd om te oefenen. Volgens Emma C was het nu werken op ’t gevoel … een grote uitdaging, temeer omdat onze voorsprong heel miniem was. Onze cadettendames vulden de verwachtingen in met een knappe 2de plaats, net voor AVT! De scholierendames konden dus starten met een voorsprong van 3 punten. Niettegenstaande dit wat ademruimte gaf, bleef het bibberen, want een stokwissel is altijd een spannend moment …, goed geteld: 3 spannende momenten. Maar koelbloedigheid overheerste bij de wissels zodat de scholierendamesploeg met ruime voorsprong als 1ste finishten. Proficiat aan het ganse AC Deinze-team. En Etienne VDB zag dat het goed was.

Met dank aan alle meegereisde trainers, bestuursleden en supporters, die erover waakten dat alle disciplines goed werden bezet en ondersteund. Ook een dank aan Chris, die er door andere atletiekverplichtingen niet kon bij zijn, maar toch via tal van sms’en zorgde voor de nodige morele steun.

Graag nog een dank-je-wel aan Mieke (mama Jana) voor het notuleren van een aantal gedachten tijdens onze terugrit, dit ter voorbereiding van dit verslag, en aan Anouk (mama Larissa) voor het tijdig doorsturen van een groepsfoto.

 

 

 

Wie is online

We hebben 114 gasten en geen leden online