Zoeken


AC Deinze trekt OPNIEUW de lakens naar zich toe op KVV CAD/SCHOL indoor

b_300_150_16777215_00_images_kvvcad_sch2014.JPG

 

Neen hoor, onze atleten hebben zich niet vergaloppeerd op het recente succesvolle PK.

Integendeel, de medaillevangst van vandaag is terug ronduit royaal te noemen: 6 x goud, 7 x zilver, 3 x brons. Met 16 medailles in totaal spannen we de kroon van heinde en ver. Om u een idee te geven: de 2de best presterende Vlaamse ploeg was HCO (Oostende) met 6 medailles. Het stond in de sterren geschreven, met 24! geselecteerden op dit Vlaamse Kampioenschap, samen goed voor 36 prestaties, noteren we een nooit geziene delegatie voor onze club, en dat is ook de pers niet ontgaan!

Dit alles speelde zich trouwens af tijdens een nieuwe recordeditie (+400) van de winterjogging, die in onze thuisbasis Brielmeersen plaatsvond!

 

 

 

 

CADETTEN JONGENS

Hij beseft het waarschijnlijk amper zelf, maar Erme De Waele heeft vandaag 23 keer ‘hoog’gesprongen om tot een dik PR (1.74 m) en het zilver te komen. Deze ex-turner imponeerde echter ook in de 60m. Via reekswinst verzekerde hij zich van een finaleplaats waar hij een PR van 7.58 liep en hiermee het brons om zijn nek mocht hangen.

Ook Tristan Geirnaert (8.34) en Kasper Zutterman (7.98) liepen in deze 60m reeksen een PR. Kasper liep later nog een 400m in 59.53s.

In de 60m horden selectie liepen Berend Ballinckx (9.77) en Arthur Sap hun PR. Arthur knabbelde daar in de finale echter nog wat van af (9.41).

Op de 200m toonde Jorg Van Lierde zich bijzonder sterk door in een tijd van 23.85 (PR) naar het brons te snellen. Deze meerkamper liet eerder al stevige tijden optekenen op alle indoor sprintnummers (60-200-300-400).

In de kampnummers werkte Berend nog een bevredigende 5m10 af in het verspringen. Justin Cautaerts stootte zich naar de 5de plaats met de kogel, met ook hier een dik PR: 12m69.

Het polsstokspringen werd deze keer een vreemde wedstrijd. Bijzonder in elk geval, want het was het enige podium, volledig gekleurd door onze atleten. Maar ontgoocheling overmande onze jongens deze keer omdat ze voelden dat er meer in zat. Kwaad op zichzelf, kwaad op de official,... De ene polsstokdag is de andere niet...

Maar kop op want Justin haalde goud met 3m60, eveneens 3m60 en zilver voor Jorg. Arthur, best nog tevreden met brons 3m10. Meer dan een tevreden lachje van Jarni Ingelaere in dit gezelschap; deze eerstejaars verbeterde zijn PR tot 2m70.

 

CADETTEN MEISJE

 

U leest het goed, enkelvoud: als enig meisje liet Hanne Dhont zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Zilver is haar favoriete edelmetaal, want ze haalde hier een dubbelslag in de tweede plek. Met de polsstok evenaarde zij haar PR (2m90) en met verspringen overtrof ze haar PR: 5m21.

 

SCHOLIEREN JONGENS

 

Tobias Capiau verblufte zichzelf, zijn pa, de supporters, de speaker, de ganse zaal!

Vandaag sprong hij de 2de prestatie aller tijden in de verspringbak : 7m23!

Genoeg adrenaline dus om ook te knallen op de 60m: 7.10 in de reeksen, 7.09 in de finale. Slechts 3 honderdsten boven zijn PK-goud. Het dubbelgoud van vandaag dus meer dan verdiend. Een atleet die zeer evenwichtig in alle disciplines presteert, en beslist in de meerkamp zijn stempel zal drukken.

Nog een uitblinker: Brian Ingelaere. De concurrentie was deze keer niet min en ondanks winst op het PK, was Brian zelf niet helemaal tevreden van zijn seizoensstart met de polsstok. Die extra druk legde hem echter geen windeieren. Hij zette de wedstrijd uiteindelijk naar zijn hand en veroverde goud met een seizoensbeste van 4m30.

Nog geen 10 min later moest hij echter nog een 200m afhaspelen. Bij de sprintnummers had Brian eerder op het seizoen al goede vorm laten zien, maar wat konden we nu nog verwachten na 11 pogingen met de polsstok? Veel, zo blijkt, want met de tanden op elkaar liep hij naar een PR en zilver in 23.24!

Maarten Vandervennet verbeterde zijn tijd op de 60m horden (9.24) en werkte het hoogspringen af met 1m70.

Thomas Vervynck klokte eveneens af in de 60m met een PR: 7.75.

Tenslotte mocht langeafstandsloper Fabian Heyse zijn 800m beklinken met 2.15.28.

 

SCHOLIEREN MEISJES

Laurence Lobbens won in 60m overtuigend haar reeks en bleef in de finale op amper 2 honderdsten van haar PK goud (7.76). Hiermee veroverde zij zilver. Een aanslepende hamstringblessure weerhield haar echter om op de 200m te starten. We duimen alvast voor een goed herstel.

Bij de 60m horden konden we een Deinze trio optekenen. Op het PK stonden zij nog netjes samen op het podium : Chloe Beaucarne, Fien Sprangers en Celestine Tytgat.

Chloe maakte haar favorietenrol terug waar: met een finaletijd van 8.36 verbetert zij haar eigen 3de tijd aller tijden.

Maar ook Fien (eerstejaars) is aan een ongelooflijk parcours bezig door telkens haar besttijden te verpulveren. Met 8.87 in de finale belandde zij helaas net naast het podium.

Eveneens PR voor Celestine : 9.43.

 

Meerkampster Celestine heeft dit seizoen al hoge ogen gegooid, vooral met hoog heeft ze dikwijls het publiek al op haar hand gehad. Vandaag ging het goud naar een atlete van Mol met 1m70. Wat daarna volgt zijn maar liefst 5 atletes met 1m61, waaronder Celestine (PR).

Helaas geldt dan de regel van het aantal pogingen en werd Celestine als 6de gerangschikt.

 

Op de 400m kwamen Laura Van Steenberge (67.51) en Sarah Clement (63.91 en PR) in aktie.

Dubbele afstand voor Laura Moreels met 2.39.76 (PR).

 

Rest ons nog 2 kampnummers: topsportatlete Kimsy De Schanfeleire kon mooi beslag leggen op zilver met de polsstok in een PR van 3m55.

Larissa Timmerman lijkt een patent te hebben op de eerste plaats in het kogelstoten. Op het PK goed voor een verbluffende 13m71, vandaag opnieuw goud met 13m10.

 

Onze Cad/Schol hebben vandaag schitterend gespurt, gelopen, gesprongen en gegooid. Het voelt alsof ikzelf een marathon ‘resultatenverwerking’ gelopen heb met deze sterke lichting atleten. Zij waren vertegenwoordigd op ALLE disciplines, behalve het hinkstapspringen (nota bene de discipline waar coach Kurt (M45) op het PK nog een Belgisch record vestigde!). Benieuwd wat dat gaat geven op het BVV outdoor! Marc gaat nog nooit zo veel puzzelstukjes voorgeschoteld krijgen.

 

Volgende week breien alle categorieën een vervolg aan het Vlaams Kampioenschap.

Een week later staat het BK+KVV meerkampen op het programma.

Februari en maart staan in het teken van alle BK’s.

Genoeg dus om naar uit te kijken!

Wie is online

We hebben 115 gasten en geen leden online