Zoeken


Els Coppieters opent KVV alle cat indoor meteen al met Belgisch Record (W35)!!!!

De jacht naar de minima voor het WK indoor in Sopot (Polen) ligt open. Dat zorgt ervoor dat het kvv alle cat vandaag nogal wat klinkende namen lokte om hun doelstelling te behalen. Interessant kampioenschap dus om live mee te volgen, maar vooral om de 12 Deinze atleten die hun selectie behaalden voor dit KVV aan te moedigen.

 

 

Het was er meteen boenk op. Wellicht de meest besproken wedstrijd van de dag: 60mH dames. Sara Aerts (VAC), Eline Berings (OLSE), grote namen met ambitie.

Els Coppieters (W35) moest vooral haar eigen wedstrijd lopen. De zenuwen werden fel op de proef gesteld: pas na 3 valse starten en uitsluitingen, kon de wedstrijd eindelijk gelopen worden.

Selectie voor Sopot binnen voor Eline Berings, maar belangrijker voor ons: Els (PK-goud met 9.81), nu goed voor een nieuw BR van 9.34 bij de W35! Proficiat Els!

Later, in de finale, liep Eline naar het goud in een nog scherpere tijd dan de reeksen: 8.00 rond, 2e beste wereld jaarprestatie. Sara Aerts was goed voor 8.08 (5de beste Wereld jaarprestatie) en kwam slechts 1 honderdste tekort voor Sopot. Straffe Vlaamse hordenloopsters!

 

 

Meerkampspecialist Thomas Van Der Plaetsen moet nog even wachten om de nieuw geleverde polsstokken in wedstrijd uit te testen. Gisteren nog in aktie met hoog bij het Waalse Liga Kampioenschap; vandaag kon hij enkel beroep doen op zijn snelle benen.

En die had hij nodig tegen Vlaamse hordenkoning Dario De Borger (ROBA). Snelle benen, die hem reekswinst en een nieuw PR opleverden van 8.10, maar die hem in de finale een iets té snelle reaktietijd bezorgden, met als gevolg een valse start.

Thomas zelf, weet heel snel de knop om te draaien door korte tijd later, al meteen met zijn eerste sprong in de verspringbak, een nieuw PR indoor te halen met 7.75m.

Dat betekent de 5e beste Belgische prestatie aller tijden, 4e beste Europese jaarprestatie, 12e beste Wereld jaarprestatie, en dat voor een meerkamper! (Met dank aan Johan De Beule voor dit cijferwerk en prachtig omroepwerk).

Met Jeroen Vanmulder (DAC) en Cedric Nolf (VAC) in competitie, was het afwachten hoe de podiumplaatsen verdeeld zouden worden. Maar ja hoor, Thomas bezorgde onze club en zichzelf het verspringgoud.

 

 

Tijd voor de lopers zonder hindernissen. Te beginnen met 60m vlak.

Hanne De Ruyck had dit seizoen al 2 x 8.08 gelopen die haar een bronzen medaille opleverde op het PK. Vandaag liep ze nog beter: 8.03 (PR). Ook hier ging het goud naar Eline Berings.

Geen Deinze in de 200m, doch goed vertegenwoordigd in de 400m.

Ilke Beddeleem liep haar 2 ronden in 65.08. Nadien was het uitkijken naar eerstejaars juniore Emma Van De Walle. Op het PK (zilver) dook zij al onder de minuut, vandaag ook voor haar een snellere tijd: 59.53 (PR).

Bij de mannen deed Angelo De Bruyne exact 1 tiende beter dan zijn PR: 52.10.

Jasper De Vooght (eerstejaars junior) is een crack, een crack in het lopen van identieke tijden dit seizoen (2 x 52.93). Maar vandaag was hij vooral een crack in het verbeteren van die tijd met bijna een volle seconde : 52.01 (PR). Knap!

 

 

Op de lange afstand had coach Wim 4 Deinze atleten naar de indoorhal gestuurd. Atleten die dit seizoen tot 6 veldlopen in de benen hebben. Lange afstand lopen op een 200m piste is echter niet voor iedereen weggelegd: droge lucht, minder zuurstof, bochtenwerk...

Toch boekten zij alle 4 mooie resultaten.

Op de 800m liep Kimberley Dekens 2:21.14.

Kevin Van Vynckt liep sneller dan het vorig outdoorseizoen, hij finishte als tweede in zijn reeks met een verbluffende eindronde: 1:58.08.

Nicole Buytaert mocht voor de laatste keer als senior het KVV indoor lopen (zij wordt dit jaar nog master). Op het PK behaalde zij zilver op de 800m.

Vandaag koos zij resoluut voor de langere afstand 1500m en verheugde ons met de tweede medaille voor onze club. Haar 4:42.23 (PR) leverde haar zilver op.

Tenslotte was er nog Bert De Lepeleire. Ook hij pronkte op het PK podium (naast topper Jan Van Den Broeck (LAT)) met het brons op de 800m. De 1500m vandaag, liep hij in 4:11.17 (zijn beste sinds minstens 6 seizoenen).

 

 

Onze allerjongste op dit KVV alle cat, Kimsey De Schanfeleire (1e jaars scholiere), deinsde niet terug, om zich tussen het seniorenveld te begeven. Geruggesteund door haar PK goud en KVV schol zilver, leek ze erg goed te starten. Na haar gelukte sprongen tot 3.40m werd de lat echter meteen met 20cm verhoogd. Haar PR staat op 3.55m maar de 3.60m van vandaag was nét iets te hoog. Chapeau dat dit haar toch een 5de plaats in het seniorenveld opleverde.

 

 

De allerlaatste discipline op het tijdschema was het verspringen bij de dames.

Het was Hanne De Ruyck die de indoordeuren mocht sluiten met haar laatste en beste sprong van 5.51m. Hanne haalde op het afgelopen PK op deze discipline brons met 5m65.

 

 

Proficiat aan alle deelnemers!

 

 

Hou alvast volgend weekend in het oog: BK +KVV Meerkamp, met opnieuw een record selectie Deinze atleten.

Uiteraard wordt zondag ook een hoogdag voor de veldlopers op hun PK. Heel veel succes!

Wie is online

We hebben 79 gasten en geen leden online