Zoeken


BESTE JUNIORE EN BELOFTE VAN HET JAAR

 

Het provinciaal comité benoemt jaarlijks de beste atleten(tes) van het jaar (vanaf juniores).

AC Deinze viel tweemaal in de prijzen.

Sara Vanhalst werd uitgeroepen tot beste Oost-Vlaamse juniore, en Zita Goossens tot beste Oost-Vlaamse belofte.

 

Door Corona waren het aantal zomerwedstrijden zeer beperkt. Indoor konden alle wedstrijden nog doorgaan.

Outdoor behaalde Sara de Belgische titel in de zevenkamp, op ons eigen terrein. Indoor behaalde zij de nationale titel in het hinkstapspringen. Sara behaalde ook de provinciale titel in haar lievelingsnummer.

Zita behaalde indoor de nationale titel in het hoogspringen en de provinciale titel op de 60m horden.

Voor beiden had er nog wel een 2de provinciale titel kunnen bijzijn. Dat PK had plaats op 4 januari, in volle examenperiode, zodat zij het bij één nummer hielden en na hun podium onmiddellijk richting cursussen vertrokken.

 Het aantal medailles dat Sara vanaf cadet behaalde in verspringen, hinkstapspringen en meerkamp, kan zij waarschijnlijk niet met beide handen tellen. Ook Zita die maar later bij onze club aansloot, behaalde een aanzienlijk aantal medailles in hoog en op de korte hordennummers.

 

Na het BK juniores en beloften op 26 augustus 2018, waar wij 10 medailles behaalden, waarvan 8 door onze vrouwelijke atletes schreef ik: is dat geen voorbeeld van emancipatie in onze club. Na deze bekroning voor Sara en Zita, moet ik deze uitspraak herhalen.

 

Een dikke, dikke proficiat voor beiden en hun trainers(sters), in naam van gans het clubbestuur! En veel succes in je hogere studies.

 

Etienne. 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 147 guests and no members online