Zoeken


Vlaamse Kampioenschappen: op zondag 23 mei 2021 te Lebbeke

Vier Deinse Atleten(tes) namen deel, en het werden vier medailles: 1 x goud, 1 x zilver en 2 x brons.

Wegens Corona, was het aantal deelnemers(sters) per wedstrijd beperkt tot maximum acht. Elke deelnemer(ster) mocht slechts aan één nummer deelnemen, en moest over een negatieve PCR-test beschikken. Dus terecht strenge veiligheidsmaatregelen, wat niet in sommige andere sporten het geval is.

Deze zondag was de enige dag, over meer dan een week zonder regen. Maar extreme windsnelheden, soms uit verschillende richtingen, speelden de deelnemers(sters) parten. Voor de toekenning van de medailles wordt er geen rekening gehouden met de windsnelheid. Voor homologeerbare prestaties is dat wel het geval.

Seniore Zita Goossens kwam als 1ste Deinse atlete in actie, in haar geliefde specialiteit: het hoogspringen. Zita zorgde meteen voor een gouden medaille, met een winnende sprong van 1.77m. Daags voordien, overschreed Zita, in het Duitse Weinheim, 1.80m. Zita liet dan de lat op 1.84m leggen, maar het lukte 3 x maal niet. Die 1.84m is het minimum voor deelname aan het EK voor beloften. Zita overschreed die hoogte reeds vroeger (haar eigen CR). Er komen nog wel gelegenheden, en bij hopelijk beter weer!

Scholiere Sennah Vanhoeijen behaalde de zilveren medaille in het verspringen, met haar laatste sprong van 6.05m, en dat met een tegenwind van 0,8m/sec. Die zesmeter grens overschrijden was ook de bedoeling van Sennah. De zilveren medaille, als scholier bij de AC was dan ook mooi meegenomen. Ondanks de wisselende windrichting, lukte Sennah een zeer regelmatige reeks: 5.95 – 5.95 - 5.67 – 4.64 – 5.89 en 6.05. Zo verbeterde Sennah haar eigen CR (5.96) met 9cm. De gouden medaille ging naar een juniore, die slechts 3 gelukte sprongen haalde, maar won met een laatste sprong van 6.08m, met een rugwind van 3,1m/sec.

Senior Jonas De Busscher behaalde brons met de speer, met een beste worp van 61,25m. De winnaar Timothy Herman won met een beste worp van 72,40m. Timothy wierp eerder dit seizoen reeds 78.07m ver. Een sprekend bewijs dat het zondag in Lebbeke, allesbehalve ideale omstandigheden waren om aan speerwerpen te doen.

Als laatste Deinse atlete kwam seniore Charlotte Duyck in actie op de 200m. Het werd voor Charlotte, aan haar eerste wedstrijd van dit seizoen toe, een bronzen medaille, in een tijd van 25,12, met een tegenwind van 1,2m/sec. De overwinning ging naar de favoriete Manon Depuydt in een tijd van 24.27.

Dus het is zeker een prachtig resultaat is voor onze vier atleten(tes). Dus een dikke proficiat aan allen, en ook aan hun trainers(sters) en begeleiders.

Wij besluiten met nog wat meerkampnieuws. Sennah Vanhoeijen neemt midden juni deel aan een zevenkamp in Tenerife, waar het altijd goed weer is. Sennah haar clubrecord heeft zij gevestigd, vorig jaar op ons eigen terrein, in helse weersomstandigheden.

En Thomas Van Der Plaetsen, komt vandaag (dinsdag) thuis van zijn trainingsoord in Zuid-Afrika. En morgen vertrekt Thomas naar het Oostenrijkse Götzis, waar hij volgend weekend deelneemt aan de vermaarde 10kamp.

Veel succes ook aan onze meerkampers!

Etienne.  

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 141 guests and no members online