Zoeken


BK CAD/SCHOL Louvain-la-Neuve 4 maart 2023 Goud, zilver en brons!

Ilona Dhaenens mocht het BK Indoor in Louvain-la-Neuve op gang trekken op de 60m. Ilona kon zich vlot plaatsen voor de finale. Met 7.91 ging ze ... door met de derde beste tijd. In de finale kon Ilona zich nog wat verbeteren. De chrono van 7.87 (SB) leverde Ilona een zilveren medaille op. Goud was voor Helena Winters (ABES, 7.79) en brons was voor Elena Walraet (HAC, 7.93). Een mooie beloning voor haar harde werk na een winterseizoen die vooral in het teken stond van revalidatie. Hopelijk nu een mooi zomerseizoen in het vooruitzicht.
In het hoogspringen had Enola Verschelden de verwachte concurrentie van Fien Hannes van ACHL. Beide dames startten op 1m50. Fien Hannes ging zonder fouten tot over 1m61 maar 1m63 zat er deze keer niet in. Enola ging wel in haar laatste poging over 1m63 en behaalde hiermee goud.
Ze streed niet alleen met haar concurrente maar ook met de tijd want ondertussen was de competitie in het verspringen gestart. Daar paste ze op haar eerste twee beurten. Vriendin Ilona trok haar spikes aan om de voetjes uit te zetten en van zodra ze kon spoedde onze kersverse Belgische kampioene zich naar de verspringbak en kon met 5m17 (SB) drie extra beurten verzilveren. Deze 5m17 leverde haar uiteindelijk een vijfde plaats op. Winst was voor de Waalse atlete van MOHA Lhote Elisa (5m42).
Vita Goossens had in het kogelstoten een iets mindere dag en kon haar PR van 11m47 niet evenaren. Ze behaalde toch nog een mooie 6de plaats met 10m68. Goud was voor de atleten van MOHA, Perini Maëlle (12m90).
Thor Notebaert bleef in de reeksen op de 60m één honderste boven zijn PR. Zijn tijd van 7.89 was goed voor de 25ste plaats. In Thor zijn reeks op de 60mH ging het razendsnel. Thor kwam pas als derde over de finish maar met zijn tijd van 8.94 stootte hij door naar de finale. Onze eerstejaars cadet deed het daar nog een stuk beter. Hij liep een nieuw PR van 8.76 (en verbetering van zijn eigen clubrecord dat op 8.77 stond)! Een knappe zesde plaats voor Thor. Quentin Loris van OSGA werd Belgisch kampioen op de 60mH (8.24).
Cyriel Dhont was eveneens gekwalificeerd voor deelname aan de 60mH op het BK. In de reeksen liep hij 10 rond.
Op de lange afstand was het eerst de beurt aan Madeleine Vermeulen. Met haar tijd van 2:31,24 werd ze 16de op de 800m.
Isaura Depuydt, onze enige scholier op het BK, mocht aantreden in de snelste reeks op de 800m. Ze liep een knappe race met een hele mooie verbetering van haar seizoensbeste met iets meer dan 2sec . Met een chrono van 2:27,03 finishte ze als vierde. De nummer 2 Myrthe Baete van LEBB werd echter gediskwalificeerd wegens een trekfout in de eindsprint. En zo mocht Isaura de bronzen medaille in ontvangst nemen.
Lowie Stevens sloot het BK af voor de atleten van ac Deinze met een 800m. Lowie liep een nieuw PR. Hij werd 16de met 2:19.12.
Dikke proficiat aan alle atleten!
Dank u aan de trouwe supporters en aan Lander D'Oosterlinck voor het coachen van onze atleten tijdens de wedstrijd.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 118 guests and no members online