Zoeken


Literatuurprijs : wie is wie ?

b_300_150_16777215_00_images_schrijven.jpg

We zouden vandaag de winnaar bekend maken van onze AC Deinze Literatuurprijs. Maar op het laatste nippertje kregen we nog een inzending binnen van een buitenlandcorrespondent, dat als 'Verslag 6' op onze site te vinden is. Om dat heer- (of dames-)schap ook nog een kans te geven, moeten we het dus houden bij een voorlopige tussenstand.

Het is voor het ogenblik een ware nek-aan-nekrace, maar Karolientje heeft toch duidelijk alle lezersharten bekoord en gaat Guido Bagatelle en John Terra vooraf, die beiden even hoog scoren. Herman Brusselmans en Hans Christian Andersen sluiten samen de rij.

Maar daar is dus nu nog die vreemde snuiter bijgekomen, die zichzelf John Terra the Second noemt en meteen ook de voor de hand liggende vraag stelt : wie schuilt achter al deze pseudoniemen ?

Als je zoals Danny Dossche met een alitererende naam door het leven gaat, moet je wel enige dichterstalenten bezitten. Maar met die late inzending van John de Tweede zouden we bijna gaan vermoeden dat er hier een tweeling in de pen is gekropen. Christophe en Peter zijn dus de hoofdverdachten. Hoewel, als je dat Engels gewroet aandachtig leest, stel je vast dat er heel wat haar op staat, en dus zou men geneigd zijn te denken dat dat ander langharig auteurtje – Herman Brusselmans – een dubbelspel speelt.

Velen verdenken Marc ervan in de huid van die Brusselmans te zijn gekropen. Maar zeg nu zelf, lange haren heeft die niet en vrouwen... ? Als er al een Herman in Marc verscholen zit, dan toch eerder Herman Verbruggen, beter gekend als Marcske van de Kampioenen.

Weer andere bronnen weten met quasi zekerheid, dat onze trainer Wim zich de naam van Guido Bagatelle heeft aangemeten. Maar Wim is beslist geen bagatelle, noch met de pen, noch als trainer. Wim is een sprookje, dat in Deinze werkelijkheid kan worden. En sprookjes zijn toch de specialiteit van Hans Christian Andersen ? Maar ook nu weer : duidt deze dubbele voornaam niet op tweelingengedrag ?

Maar één vraag brandt op ieders lippen : WIE IS KAROLIENTJE ?? Als u denkt het te weten, en ook de ware identiteit van alle ander auteurs denkt te kennen, stuur dan vlug een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Onder de goede inzendingen zal een passende prijs worden verloot. Wij dachten aan een Druivelaar van het jaar 1958 (daar kunnen enkel flauwe moppen in te lezen zijn) of een boek aangekocht op een of andere rommelmarkt.

Tot slot nog een gouden tip : Herta Müller won in 2009 de Nobelprijs voor Literatuur. Een bekend werk van haar hand is 'Vandaag had ik mezelf liever niet ontmoet'. En Herta – die ook regelmatig bijdragen levert voor de site - was ook aanwezig in Gentbrugge. En nog vele anderen trouwens, die hier niet bij naam werden genoemd, maar die ook wel aardig uit de voeten kunnen met de pen (en dat is toch echt wel een huzarenstukje). Vergeet dus de Rony Slossen of de Stevensens van deze wereld niet...

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 93 guests and no members online