taalkeuze

Livia springt zich naar het WK in Doha ( Qatar) !!!

FB_IMG_1438012776195.jpg

Wat Nic Balthazar ook beweert over de opwarming van onze planeet, zaterdag en zondag was het in het koning Boudewijnstadion in Brussel top herfstweer, veel wind, heel veel regen en amper 13 graden!

Aan een, voor het eerst in de geschiedenis, geïntegreerd Belgisch kampioenschap voor atleten met een handicap binnen het BK alle categorieën (eindelijk en achteraf gebleken een groot succes)   namen 9 van onze atleten deel.

 

 

Van onze 3 atleten met een prothese gaat LIVIA met de meeste eer “lopen” maar vooral springen. In het verspringen (T42) had zij op de FC in Kortrijk met 3m02 reeds het BR en de limiet voor Doha op zak. Op het BK zorgde zij ,ondanks bovenvermelde vreselijke omstandigheden en een tegenwind van 1,8m!, met 3m12 voor een 4de opeenvolgende BR verbetering en mag deelname aan het WK, mits een toekenning van voldoende slots, geen probleem zijn. Na de decompressie liep ze vervolgens een mindere 100m maar behaalde wel opnieuw goud.

BJORN liep zaterdag, door voor hem onzichtbare stress, een mindere 400m maar behaalde wel goud op dit nummer bij de T44. Na deze vermoeiende wedstrijd liep hij op zondag, dan geheel zonder stress, een verbluffende 13.80 op de 100m, een verbetering met 4/10 van zijn vorig BR, en dit tot verbazing van zijn coach (mijn schatje).

EWOUT, die nog nipt zijn classificatie T42 in orde zag komen voor dit BK, snelde naar 2 x goud, evenveel PR’s en met als kers op de taart een verbetering op de 200m van het BR met 5 seconden!

NINO (T38) loopt met 15.02 op de 100m en met 31.44 op de 200m tweemaal een PR en behaald daarmee tweemaal goud en gaf De Bie, Belgisch kampioen op deze nummers vorig jaar, het nakijken!

Van onze steeds groeiende groep atleten met een verstandelijke beperking (T21) in onze club namen er ook 5 deel aan dit BK.

Daar gaat de eer naar NATASCHA. Zowel in het discuswerpen als het kogelstoten behaalde zij het goud met, gezien de omstandigheden, zeer verdienstelijke prestaties.

JAAD, gesteund door zijn coach SONIA, pas 16 en één van de jongste deelnemers liep een verstandige wedstrijd op de 1500m bekroont met een bronzen medaille.

MATHIEU, met de hulp van onze LUC in extremist geplaatst voor dit BK, liep na 5 uur verkleumt wachten! de 1500m voor wat hij waard was en eindigde 5de.

Tenslotte waren er BENEDICT en DIETMAR, de verpersoonlijkingen van “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Op de 100m kwamen ze, zagen ze, liepen ze en vonden ze dat het ……..heeeeeeeeeeeeeel leuk was.

Met dank aan begeleiders/chauffeurs ANN en KOEN maar in het bijzonder aan onze sympathieke voorzitster RITA die voor IEDEREEN van onze club komt supporteren.

 

Begeleider, annalist en schrijver

Jo