Zoeken


Geslaagde zeestage in Oostduinkerke: bis

b_300_150_16777215_00_images_Groepsfotozeestage.jpg

 

Afgelopen zonovergoten weekend trokken 23 benjamins, 17 pupillen, 25 miniemen, 14 kadetten en hun trainers en begeleiders voor de jaarlijkse 'winter'stage naar Oostduinkerke. Enkele getuigennissen:

 

Aan zee ( Lisa Vermeulen, benjamin): Ik was de dagen aan het aftellen en eindelijk was het zover. We gingen naar zee met onze vrienden. Ik stond vroeg op om te vertrekken. Als we daar toekwamen, was er al veel volk. En ik zag direct dat het speelplein veranderd was. We mochten dan al snel naar de zee om te trainen. Het leukste spel was het kiekenkot. Men probeert je te raken met een balletje maar als je dat kan blijven ontwijken ben je de winnaar. En de balletjes bleven maar komen maar konden me niet raken. Na al die spelletjes konden we heerlijk eten. ’s Avonds hadden we nachtspel en konden daarna moe maar voldaan gaan slapen op onze kamer. Met onze toffe vriendinnen was dit heel plezant. Door de toffe begeleiding van trainers en vrijwilligers was het heel plezant. Het was ook prima weertje aan zee. Ik kijk al uit naar volgend jaar om terug mee te gaan naar zee, want het is super daar.

De zeestage was héél tof! Dankzij het mooie weer konden we er veel buiten spelen. Anouska en Linde hebben voor heel leuke duinspelletjes gezorgd. Op zaterdag hebben we stratego gespeeld en op zondag was er een superleuk duinenspel met veel toffe opdrachten. We zijn ook gaan zwemmen en hebben er leren over water lopen! J We mochten later gaan slapen, want we hadden nog een leuk en spannend avondspel. De kamers waren mooi en het was plezant om er met 4 te slapen. Het eten en de tussendoortjes waren lekker, vooral die pita! J We hebben veel plezier gemaakt en volgend jaar ga ik zeker terug mee. Dank je wel aan alle begeleiders. Groetjes, Viktor C. (pupil)

Stralend zonnetje, mooie duinen, gezellige plek, veel vrienden…wat moet je meer hebben om er een schitterende zeestage van te maken ? Om 9u30 kwamen we aan in Hoge Duin. Daar stonden al veel trainers te wachten. Als iedereen aanwezig was, gingen we er meteen tegenaan. Na de lastige training stond er in het domein een lekkere maaltijd op ons te wachten. Na het zwemmen mochten we naar onze kamer, onze valiezen uitlegen. Na de zoektocht in het donker gingen we ‘onmiddellijk’ slapen. Zondag gingen we naar de zee. Waar we weer trainden. In de namiddag was er een groot duinenspel voor ons georganiseerd. We hadden samen met de trainers een slotact geoefend. Waar al onze ouders op het einde konden van mee genieten. Leonie Van Vynckt, (toen nog miniem)

Op stage hebben we vooral geleerd wat afzien is; positief bedoeld eerst in de duinen lopen. Die berg kent ons al goed. Dan toch nog een ontspanning in het zwembad maar voor we daar binnen mochten moesten we er naar lopen en rompstabilisatie oefeningen doen. Eenmaal dat allemaal voorbij het moment waar iedereen op wachtte: ZWEMMEN ('s Avonds hebben we een soort "nachtspel" gedaan echt leuk maar bij een opdracht moesten we walgelijke drankjes proeven alleszins nu weet ik wat ik niet meer moet drinken. Na het spel was het alweer bedtijd pff die dag ging snel. In de ochtend zijn we allen (miniemen) naar de zee vertrokken, daar was het ook wel lastig; na al dat lastige gedoe was het lastige voorbij en even poseren voor de camera voor springfoto's; Langzaam kwam het einde al in zicht; er stond ons nog 1 minder leuke opdracht te wachten studeren dan ben je eens op weekend met de beste club en de leerkrachten moeten je weer extra veel toetsen geven. Na het eten was het duinenspel, de oplossing ben ik al vergeten (te moeilijke naam), toen de winnaars bekend waren, had onze groep juist het antwoord maar dan hoorden we plots gejuich van beneden aan de duinen; ja lap, Sam zijn groep had dan toch gewonnen maar ja.. Dan was er nog een slotact en dan mocht iedereen naar huis. Ps: Ik raad iedereen aan om mee te gaan op zeestage, het was TOP net als elk jaar; zonder water overleef je het niet, de miniemen hebben ontdekt hoe belangrijk water is. Groetjes, Margot Laloux (miniem)

Zaterdagmorgen, vroeg, koud en de meesten nog moe, verzamelden we aan ons verblijf’ De Hoge Duin’, direct klaar voor een lastige training in de duinen aan het strand. Na een lastige training in de voormiddag konden we wel een warme tas soep en een stevige maaltijd gebruiken. Na het eten mocht ieder doen wat wilde, zoals voetballen, een spelletje spelen of gewoon wat rusten op de kamer.

Rond 15u gingen we zwemmen. De ene liepen op een goed tempo en de andere stapten. In het zwembad amuseerde iedereen zich goed. Geen moment van verveling nodig met een glijbaan, een bubbelbad en een springplank! Na deze zwembeurt kregen we allemaal een stuk fruit en een koek.

Eens aangekomen in ons verblijf, wachtte er ons lekkere pitabroodjes op. Dat was natuurlijk bij iedereen in de smaak gevallen. ‘s Avonds maakten we ons klaar voor een avondspel. Hierbij moest elke groep met behulp van een plan verschillende opdrachten uitvoeren op tijd. Best wel lastig en spannend.

Na deze vermoeide dag had iedereen wel een slaapje nodig.

Na deze nachtrust was wellicht iedereen nog moe, maar toch wat uitgeslapen. Er stond een ontbijt klaar met croissants en nog andere lekkere dingen.

Na dit stevig ontbijt had iedereen weer energie opgedaan. De meesten trokken naar het strand voor een duurloop. ‘s Middags wachtte er ons een visschotel met stokbrood op. En als dessert een lekkere pannenkoek. Dit vond iedereen wellicht lekker en verrassend.

In de namiddag was het tijd voor het jaarlijks duinenspel. Dit jaar moesten we nummers verzamelen van een meerkamp en in ruil hiervoor kregen we puzzelstukjes van een bekende atlete. Aan de hand van deze stukjes konden we die foto dan maken.

Na het spel stonden een heleboel ouders te wachten op hun kinderen. Maar het was nog niet gedaan. We toonden ons dansje dat we het voorbije weekend geoefend hadden.

Het was een zeer leuk en vermoeiend weekend. Zeer veel geluk met het mooie weer en de zon!

Fé Vannerom (miniem)

 

Wie is online

We hebben 169 gasten en geen leden online