Zoeken


Onze junioren dames halen brons op de Lotto Crosscup Relays

b_300_150_16777215_00_images_crosscup2014.jpg

 

De laatste zondag van oktober trekken we traditiegetrouw naar de BLaarmeersen voor de aftrap van het veldloopseizoen. "We", dat zijn onze diverse aflossingsteams, vergezeld van zowat de helft van sportminnend Vlaanderen. Want terwijl je op de meeste regiocrossen vaak slechts 5 man en een paardekop ziet, is het in de groene Gentse long steeds het tegenovergestelde.

De paardekop loopt er misschien ook wel rond, maar verder is het een drukte van jewelste waarin het een kunst op zich is om atleten en kennissen terug te vinden.

Door diverse redenen allerhande stonden van onze trainingsgroep dit jaar maar drie teams aan de start. Niet getreurd echter want de kwaliteit was er niet minder door.

Onze senior dames mochten de spits afbijten en stormden de Sporza camera's achterna. Nicole Buytaert liep als eerste en kon meteen al haar ervaring ten berde brengen om in het startgewriemel toch vrij goed weg te zijn, en in een degelijke positie in het nauwere veld te draaien. Ze kweet zich voortreffelijk van haar taak en gaf de stok door aan Griet De Waele die voor het eerst sinds lang weer de spikes aanbond. Griet had een hele zomer last van Achiel (niet dé Achiel natuurlijk), en diende zich dan ook maanden koest te houden. Niettemin trok ze voorbeeldig haar streng en liep een degelijke wedstrijd om dan vervolgens Anneleen de weide in te sturen voor hààr comeback na een jaartje  slapeloze nachten, volle pampers, en dito papflessen. En toch leek ze als een vis in het water want ook zij liep een degelijke race en kon daardoor ons team in de eerste helft van de rangschikking handhaven. Goed gedaan dames, t'wordt nog een leuke crosswinter!

Senior heren dan, ofwel "Bert Trakteert". Door het weloverwogen kiezen van een teamnaam hebben we eindelijk de sleutel gevonden om het talrijke publiek volledig op onze hand te krijgen.

Kevin liep zich als eerste letterlijk in de kijker en slaagde erin om twee keer de huiskamer binnen te komen via de Sporza uitzending. Na de gebruikelijke file in de eerste bocht, remonteerde hij nog een heel pak lopers om dan de fakkel door te geven aan Bert die onder luid gejuich de toeschouwers aan de biertent voorbij stoof. Wouter stond vervolgens klaar om de klus af te maken en het schip ergens halfweg het klassement aan te meren.

Ook dit trio is meer dan klaar voor het nieuwe seizoen.

Ons kennende echter houden we het beste steeds tot op het laatst, en zo geschiedde ook nu weer. Voor het eerst sinds enkele jaren beschikken we over een sterk junioren damesteam en met Nele, Ellen en Celine wisten we dat er wel een mooi klassement mogelijk was. Zij deden echter meer... veel meer!

Nele kweet zich van de moeilijke taak om als eerste aan te treden en ons team naar een goeie uitgangspositie te loodsen. En hoe! In een erg sterk deelnemersveld gaf ze in achtste positie de stok door aan Ellen die er prompt als een speer vandoor ging en meteen een aantal atletes remonteerde. Ze vocht zich zo naar een derde plek. Met een bonus van een twintigtal meter op het nummer vier en een zelfde achterstand op het nummer twee begon Celine aan de langste afstand. Spanning troef dus! Maar ook Celine is sterk, en ze wist algauw het nummer vier op veilige achterstand te zetten. Even leek ze zelfs naar de tweede plek toe te lopen, maar dat gat kreeg ze niet meer gedicht. De dag was echter al lang geslaagd want zo rond half vier overschreed ze moe maar dolgelukkig de finishlijn en zo was het eerste kippenvelmoment van het prille seizoen een feit.

Apetrots stond ons drietal te glunderen op het podium.

Dikke proficiat dames, jullie liepen echt een beresterke wedstrijd en bewezen dat de toekomst in Deinze ook op de langere afstanden verzekerd is!

Geen verdwaalde schapen in de Blaarmeersen maar wel stuk voor stuk atleten die met volle overgave trainen en wedstrijden lopen, en daar doe je het voor.

Ik kijk nu al uit naar de rest van het seizoen!

 

 

Wim

Wie is online

We hebben 98 gasten en geen leden online