Zoeken


Gerben en Fien primus in Oudenaarde

  Zag het ernaar uit dat de jaarlijkse veldloop van Oudenaarde een sneeuwfestival zou worden, dan zorgde de plotse nachtelijke dooi ervoor, dat het parcours tot een glibberige modderpoel werd omgetoverd, bezaaid met barkoude waterplassen en hier en daar een vergeten ijsbaan. Wie er niet bij was : bekijk ons ‘Fotoalbum'. U vindt er als naar goede gewoonte schitterende sfeerbeelden, dit keer van huisfotograaf Gaby. En 71 dappere Deinzenaren vonden de moed om de spikes aan te binden voor het gevecht met zichzelf, de tegenstand en de weergoden.{mxc}  

Na zijn triomf in eigen Deinze behaalde onze Gerben De Paermentier bij de jongste benjamins zijn tweede seizoenszege. Gerben is duidelijk uit het goede hout gesneden en een hoop voor de toekomst. Ook Achilles Laloux (5) en Emile-Henri Dhont (7) plaatsten zich in deze reeks vlot bij de top-10. Merel Campe (ben °03-04) verkeert ook in uitstekende conditie. Vorige week in Zele nog zesde en nu zilver na de plaatselijke Amber Vander Beken. Lieze Liket viel hier net naast het podium (4).

De meegereisde supporters konden zich daarna opwarmen aan de puike prestaties van Ann-Sophie Dooms (ben °02 - 7) en Madeleine Cornelis (Pup °01 - 8), waarna Margot Laloux voor de derde podiumplaats zorgde voor rood-wit : derde bij de pupillen meisje °2000. Zij ging hierbij Fé Vannerom (4) en Lisa De Bruyne (10) vooraf. Bij de pupillen jongens zorgden Maarten Van De Walle (4) en Camille Vande Cauter (9) en Michiel Dooms (4) en Niels Vande Velde (8) voor de top-10 noteringen.

Met ruime voorsprong bezorgde Fien Buysse onze club de tweede zege van de dag bij de miniemen meisjes °99. Met verder nog Femke De Groote (6), Elise Vande Velde (7) en Hanne Dhont (9) in die begeerde top-10 zijn de jongste meisjes-miniemen ‘vree goe bezig'. Laura Moreels (8) en Alien Van Parijs (9) verdedigden de eer van hun iets oudere collega miniemen. Berend Ballinckx (9) kon natuurlijk niet achterblijven in het rijtje. Ellen Beddeleem legde bij de cadetten meisjes beslag op de zesde plaats.

In de hoofdwedstrijd voor dames ging Katrijn Vande Riviere op zoek naar eerherstel na haar debacle in Roeselare, waar ze kansloos naast de selectie greep voor het EK Beloften. Katrijn is nog op zoek naar de grote vorm van vroeger en moest Nathalie Ameloot en Valerie Van Bogaert laten voorgaan. Toch was onze studente industrieel ingenieur tevreden met haar derde plaats. Griet De Waele - vorige week in Zele negende na Ine De Stoop (8) en voor Anneleen Vande Riviere (10) - haastte zich nu naar stek zes. Christiane Christiaens werd ondertussen in diezelfde race vierde master en ook dat verdient een dikke vermelding.

Onze masters mannen ten slotte waren massaal op de afspraak en waren goed voor zo'n dikke 20% van het deelnemersveld. Marc Bultinck, in Roeselare nog als vierde afgevlagd, had nogal wat last van ‘slippertjes' en was achteraf niet zo tevreden met zijn achtste plaats.

Om dit verslag af te sluiten toch nog even ‘terug in de tijd'. In Roeselare (21 nov) drukte Camilla De Bleecker na een overtuigende zege alle twijfels voorgoed de kop in. Diezelfde dag stond seniore Anneleen Vande Riviere in Kortenberg ook op het podium (3). En vorig weekend was onze club ook al sterk vertegenwoordigd in Zele. Voor zover in dit verslag nog niet vermeld, waren er nog top-10 resultaten voor Ferre De Groote (3), Jonas Icket (4), Margot Laloux (6), Niels Vande Velde (7), Marthe Vander Eecken (8), Fenne Commere (9) en Christiane Christiaens en Johan De Scheemacker (10). Aan allen proficiat en... tot de volgende !

Wie is online

We hebben 241 gasten en geen leden online