Zoeken


PK veldlopen 2011. Wie wind ? AC Deinze wint !

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'http://www.acdeinze.be/joomla/images/stories/foto/atleten/ronyslos.jpg'
There was a problem loading image 'http://www.acdeinze.be/joomla/images/stories/foto/atleten/ronyslos.jpg'

Image
Image
 

Inderdaad onze club is alweer de grote winnaar van deze grootse sporthappening.
Met een ongekende inzet en dito enthousiasme slaagden bestuur en vrijwilligers er nog maar eens in om een vlekkeloze organisatie neer te zetten. De stad mag er fier op zijn !!!
{mxc}

 

Maar liefst 1167 deelnemers uit onze provincie trotseerden weer en  - vooral - wind om zo, op het stilaan naar zijn einde lopende winterseizoen, nog eens hun beste beentje voor te zetten.
Aan allen een welverdiende proficiat hiervoor !
Eenieder probeerde naar eigen vermogen er het beste van te maken, zo ook een hele resem van onze eigen (jeugd)atleten.

Het wedstrijdoverzicht:

Om 10.45u stipt vertrokken 48 zeer jonge dames uit het geboortejaar 2003-2004 om er hun PK te lopen. De zusjes Kluskens (LAT) overtroefden de tegenstand en pakten zo de eerste 2 podiumplaatsen in. Merel Campe (7), Lieze Liket (15) en Louise Van Parys (16) waren de snelste Deinzenaars, gevolgd door nog een hele resem anderen.
Bij de oudste benjamins dames was deze eer weggelegd voor Anne-Sofie Dooms (13), op korte afstand gevolgd door Jente De Vrieze (17).
Bij de jongste benjamins haalden Gerben De Paermentier (4) en Augustin Dhuyvetter (6) net niet het podium. In de 'voorlopige' uitslag die hier voor me ligt zowaar een BV tussen deze 2 youngsters, met name 'Ben X'. Bij nader inzien lijkt het echter niet deze bekende te zijn, maar gaat het om een niet geïdentificeerde benjamin (X) van AVLO. (de rol van 'Ben X' werd blijkbaar vertolkt door Yorben De Troyer) Dank aan clubsecretaris Veerle van AVLO die voormelde benjamin wist te identificeren. In de volgende wedstrijd was een  eerste podiumplaats weggelegd voor - de ondertussen al oude getrouwe benjamin - karakterman Ferre De Groote. Twee seconden scheidden hem van de gouden medaille.
Bij de pupillen meisjes 2001 was het Madeleine Cornelis (18), die zich de snelste van Deinze mocht noemen, net als de 1 jaar oudere Fe Vannerom. Met haar 3e plaats zorgde zij voor onze tweede medaille van de dag. Ook Margot Laloux eindigde hier in de top 10 (8).
Medaile nr. 3 was er voor Maarten Van De Walle. Ook hij haalde brons. Wout Lips was hier ook zeer verdienstelijk 6e.
Net als zus Anne-Sofie was Michiel Dooms de snelste van Deinze, ditmaal bij de 2e jaarspupillen. In een zoveelste rechtstreekse duel was het ditmaal Michiel (14), die 'concurrent' Niels Van De Velde (15) versloeg.
Fien Buysse (8) en de één jaar oudere Trees Van Rysseghem (13) slaagden er in om hun club- en  leeftijdsgenoten voor te zijn.
Berend Ballinckx (13) en Maarten Vandervennet (5) deden hetzelfde bij de jongens.

Tijd voor een korte middagpauze ... en op naar het tweede gedeelte..

Zelf kon ik jammer genoeg maar aanwezig zijn in de namiddag en toen ik zo rond 12.20u arriveerde,  wist ik meteen al wat de rode draad van mijn verhaal zou worden: Rony Slos.
Deze master, geboren in 1965 had van deze dag al lang gedroomd. Al maanden lang stond deze dag met stip in zijn agenda genoteerd en zou hij een poging doen om het podium te halen op een PK. Het was nu of nooit !
Heel plichtsbewust volgde hij het zeer zware trainingsprogramma van trainer Erik. De laatste weken werd het zwaar en kwamen de ziektekiemen heel dichtbij. Hij hield echter vol en ook vandaag volgde hij stipt de orders van de anderen. Toen bestuursleden hem in de voormiddag zeiden: "Rony, vandaag wordt het kassa, kassa", nam hij dit ook zo op. Prompt zette hij zich buiten aan de kassa en verkleumde bijna van de kou.
Ondertussen waren de vrouwelijke cadetten al gestart en was het hier 'Zele boven' met een volledig groen-geel podium. Onze eigen Ellen Beddeleem werd hier knap 8e, net gevloerd in de spurt.
Bij de mannelijke cadé's  kon Maikel De Greve (33) nog o.a. de iets te vlug gestartte Jonas voorbij snellen.
Op naar de volgende medaille ! Camilla De Bleecker zette zich van in de eerste meters resoluut aan de leiding en toen ze op een recht stuk langs het voetbalveld - beukend tegen de wind - zelf een windje liet, ontstond al vlug een kloofje. Neem deze zin a.u.b. niet al te letterlijk ! Astrid Verhoeven van Lebbeke was echter een taaie tegenstandster en werd dan ook zeer verdienstelijk tweede. Onze Ilke Beddeleem nam in deze wedstrijd de 28e step voor haar deel.
De concurrentes van Camilla de komende weken zijn gewaarschuwd: de blessure behoort defintief tot het verleden.
Wat de scholieren jongens betreft, moet ik me verontschuldigen. Ik miste de wedstrijd en moet aldus de uitslag schuldig blijven. En hoe komt dit , Jawel Rony Slos !
Wit van de kou hadden enkele mensen ondertussen aan de kassa buiten tegen Rony gezegd dat hij zich best wat zou opwarmen voor zijn wedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan. Net tijdens de bewuste scholierenwedstrijd voor de jongens kwam hij zich boven bij ons in het secretariaat opwarmen. Hij plofte zich neer in de bureaustoel, zo dicht mogelijk bij de chauffage. Na enkele minuten zag hij er al heel wat beter uit.
Vanuit zijn luie zetel zag hij hoe de nationaal bekende Selien De Schrijder de korte cross op haar palmares schreef. Met een straat voorsprong versloeg zij haar collega's, waaronder een zeer verdienstelijke Kimberly Dekens. Eerst als 4e en uiteindelijk als 5e beëindigde zij haar wedstrijd.
Bij de mannen  'spurtte' Bert De Lepeleire zich naar een 13e plaats.
Vrouwelijke juniores uit Deinze waren er vandaag niet in looptenue te bewonderen. In diezelfde wedstrijd waren er wel 2 vrouwelijke masters en het was Christiane Christiaens (14), die hier onze snelste vertegenwoordigster was.
Mannelijke juniores waren er wel. Jean-Baptiste Vandeneede werd hier knap 8e. In dezelfde wedstrijd startte ook ....Rony Slos.
De ambities bij de masters waren zeker aanwezig. In zijn leeftijdscategorie liep Marc Bultinck alweer een schitterende wedstrijd en eindigde zeer knap 2e achter een ander fenomeen, met name Marc Van Der Hoeven van Vlierzele.
Rony had ondertussen gehoord dat de dopingcontroleurs waren gearriveerd en stak daarom op het einde nog een tandje bij. Hij finishte sterk en wachtte bang af wat het uiteindelijke verdict zou zijn in zijn leeftijdscategorie (+45). Verwonderd maar immens blij was hij toen hij hoorde dat hij zelfs het goud had veroverd. Een bewijs dat er veel kan bereikt worden, mits de nodige inspanningen.
Als we het bij de masters over een topper en een subtopper hebben, zou dit dan Marc of Rony zijn ? Grapje, Marc !
Ook nog een speciaal woordje voor de winnaar bij de masters algemeen. Christophe Clyncke (EA) zette op een spectaculaire manier zijn desastreuse eerste ronde recht en versloeg uiteindelijk nog Kurt Maenhout van Halestra Aalter.
Bij de dames seniores zorgde Katrijn Vande Riviere voor onze laatste medaille en nestelde zich vanaf de start als tweede in het deelnemerveld in het spoor van de iets sterkere Nathalie Ameloot.
Goed gelopen Katrijn, maar nu vlug naar de dopingcontrole ! Ook Griet De Waele was verdienstelijk en eindigde uiteindelijk 6e.
Bij onze seniores mannen liet Steven Dobbelaere na zijn blitzstart het beste verhopen, maar de wind en de tegenstanders waren vandaag te sterk voor onze marathonman.

Het einde van een lange dag is in zicht. Nu nog werk voor de vrijwilligers om alles op te ruimen en....volgende week zijn ze er weer. Ditmaal voor de winterjogging op het - noodgedwongen - nieuwe parcours.
Tot dan !


Wie is online

We hebben 240 gasten en geen leden online