taalkeuze

Voor de allereerste keer was AC Deinze present op de Special Olympics

Woensdagmiddag vertrokken we naar de openingsceremonie in gaststad Lommel. Helaas bleken we in de zwaarste avondspits van het jaar terecht te komen. 5u later bereikten we eindelijk ons doel. We hadden energie te over om onze benen los te schudden tijdens de optredens op de openingsceremonie.

Na een korte nacht stonden op donderdagmorgen de eerste competities op het programma. We begonnen onmiddellijk met een knalprestatie van Annelies die goud behaalde in het softbalwerpen (wie weet eindelijk een opvolgster in de maak voor ondergetekende, speerwerpster op de Beker van Vlaanderen J). Natascha kon uiteraard niet achterblijven. Zij kreeg haar favoriete discipline, het kogelstoten als eerste voorgeschoteld. Op deze Spelen moet ze met een kogel van slechts 3kg werpen, één kilo minder dan ze gewoon is. Ze loste de verwachtingen in en won goud met een worp van 6m72. Een droom van haar werd werkelijkheid. De grootste verrassing van de dag werd gepresteerd door onze jongste deelnemer. Tjörven won zowaar het softbalwerpen (nadat bleek dat alle andere deelnemers te ver geworpen hadden – iets wat menig atletiekkenner en Special Olympics-leek de wenkbrauwen doet fronsen, maar wel degelijk conform het SO-reglement is).

Op dag 2 kwam er nog één gouden medaille bij. Dietmar die sinds vorig jaar, wekelijks op woensdagvoormiddag verspringen oefent met de prothesespringers en al jaren begeleid word door onze jeugdtrainers wist met een zeer mooie sprong de 1ste plaats te behalen. Meestal heeft hij niet graag iets rond zijn nek, maar met deze medaille pronkte hij toch “wat zal Tetiene zeggen…”.

Op dag 3 waren de atleten duidelijk vermoeid. Goud zat er niet meer in, al kwam Mathieu op de 1500m in tropische temperaturen nog dicht in de buurt. Na een sprint van 300m moest hij slechts nipt de overwinning laten. Hij mag terecht fier zijn op zijn zilver.

Podiumplaatsen waren er nog voor Jeroen (2de en 2x 3de), Charlotte (3de), Tjörven (2de en 3de), Annelies (3de) en Natascha (2x zilver).

Davy, Mike, en Jurgen ontvingen medailles voor de plaatsen 4 t.e.m. 8.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Een dikke merci aan alle begeleiders (Ann, Koen, Noël, leefgroepbegeleiders)!

Wil je volgend jaar (Hemelvaartweekend) graag eens live onze atleten aan het werk zien op de Special Olympics, we kunnen altijd extra helpende handen en supporters gebruiken…

Mieke